Pihan syysasu


Viime viikolla kuvailin puutarhaa syysasussaan. Kauniita ovat syksynkin värit. Aronia aita punastui muutamassa päivässä ja nyt se on jo tiputtanut lähes kaikki lehtensä. Tänä aamuna olikin pari astetta pakkasta ja maa kuurassa. Vasta auringon noustessa lammen pintaan tuli hento kerros jäätä. 
 

Nyt on pihalla laitettu kaikki talviteloille. Siivosin kasvihuoneen ja ruukutin pelargoniat sekä pari muraattia. Leikkasin molempia aika reilusti ja vein yläkerran kattoikkunalaudoille ne talveksi. Siellä olen talvettanut jo useamman vuoden. 
Varastoon pääsi talvea viettelemään hortensia. Ensin ajattelin kokeilla sen talvettamista ihan penkissä, mutta tulin sitten toisiin aatoksiin. Viiniköynnöksen vien sille kaveriksi ettei tarvitse ihan yksin olla. Niin ja tietysti daalian juurakot. 
Tulppaanit, hyasintit ja narsissit istuttelin lammen ympärille. Saa sitten keväällä nauttia niiden loistosta. Muutaman tulppaanin voisi vielä hankkia, niitä ei voi koskaan olla liikaa!

 

4 kommenttia

 1. Ihanat värit aroniassa! Meidän on vasta niin pieniä nuo aitataimet, kunpa pian olisivat noin isoja. Oletko tehnyt marjoista jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aronian väri on kyllä huippu. Ja nopeasti kasvaa, odotahan vain! Koskaan en ole tehnyt marjoista mitään, mutta nyt ajattelin kokeilla keittää niistä mehua punaherukoiden kanssa. Viiniä tekisi myös mieleni kokeilla. Tulee kuulemma todella hyvää.

   Poista
 2. Kaunis vesiaihe! Varmaan ihanan näköinen, kun kasvit ympärillä kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesää odotan jo kovasti. Silloin varmaankin lammen vierus on ihan toisennäköinen kuin näin eka kesänä.

   Poista