Päivänliljani

Olen keräillyt päivänliljoja siitä saakka kun aloin rakentaa puutarhaamme. Ihan ensimmäiset ostin n. 17 vuotta sitten, "Bonanza"ja "Summer Wine". Molemmat kasvavat edelleen pihallamme ja olen niitä jakanut jo eri istutusalueille moneen kertaan. Edelleen jaksan innostua kun kohdalle tulee jokin uusi lajike, vaikka tilaa ei kovin helposti enää ole, ellei tekisi kokonaan uutta penkkiä! 
 
              
"Bonanza"

"Summer Wine" "Frans Hals", "Pandora´s Box" ja "Children´s Festival" päivänliljat olen kasvattanut juurakoista. Molemmat ostin samaan aikaan ja ne ovat jo 12 vuotiaita. Myös näitä  olen jo jakanut ympäri pihamme istutusalueita.


"Pandora´s Box"
"Frans Hals"


"Children´s Festival"

Pihalammen vieruspenkissä kasvaa myös muutama päivänlilja tavallisen keltaisen tarhapäivänliljan kanssa. Ostin v. 2012 Lidlistä juurakoina "Rajah" ja "Luxury Lace" päivänliljat, jotka osoittautuivat lopulta ihan joiksikin muiksi lajikkeiksi. Punainen päivänlilja on luultavasti "Crimson Pirate", sillä sitä minulla oli jo ennestään toisessa penkissä. Toisen lajikkeen nimi on hukassa ja voi olla aika mahdotonta edes selvittää, sillä lajikkeita on niin älyttömän paljon. 

Tämän piti olla "Rajah", mutta luultavimmin on kuitenkin "Crimson Pirate"

Pussin mukaan hän olisi "Luxury Lace", mutta on muodoltaan ihan erilainen eikä värikään ihan täsmää...
Välissä meni muutamia vuosia, etten ostanut uusia kunnes ihan viime vuosina olen joka kesä hankkinut jonkin uuden lajikkeen. 

"Joan Senior"

"Strawberry Candy"

"Burgundy Love"


"Open My Eyes"
"Holiday Delight"

"Edge Ahead"
"Little Gipsy Ruby"


 
"Moroccan Sunrise"

Siinäpä tämän hetkinen kokoelmani päivänliljoja.

Ei kommentteja