Sunnuntaiprojekti

Jotta tämäkään päivä ei menisi ihan löhöillessä, polkaisimme tytön kanssa käyntiin pikku projektin. Pari vuotta sitten rakennettu leikkimökki/kioski sai ympärilleen terassin muutama päivä sitten. Terassin ja pensasaidan väliin jäi sellainen "pikkupiha", johon innolla suunnittelimme kukkapenkkiä. Tänään oli toteutuksen vuoro. 

Penkin paikka muotoutui näppärästi tuohon terassin ja roskakatoksen kulmaukseen. Jemmassa oli vanhasta kukkapenkistä puretut muurikivet, jotka pääsivät nyt uusiokäyttöön. Altaan pohjalle laitoin kaksinkertaisen katekankaan. Kivet ei ole mitenkään vatupassinsuorassa vaan aika vapaalla kädellä asetellut. 


Tämä ei ole mainos vaikka tuo multasäkki onkin tuossa kuvassa! 

Kivien raot täytettiin omalla patentilla: tehtiin astiassa savipuuroa ja mätettiin se noihin väleihin.  Päälle paineltiin kiviä koristeeksi. Kestävyydestä ei ole mitään hajua...

Takakulmaan tuli päivänlilja (pitäisi olla`Summer Wine`), sen eteen akileija `Nora Barlow`ja etummaiseksi vaaleanpunaista ja valkoista kesäneilikkaa. Aika hempeänsävyinen istutus. 

Terassille piti vielä tehdä yksi ruukkuistutus ja siihen tyttö valitsi puutarhalta itse kukat. Lopputulos on häikäisevä. Värit sointuvat upeasti yhteen ja täytyy sanoa, että itse en olisi hoksannut näitä värejä valita pariksi. Eilen pyörähti mittarissa yksi vuosi lisää ja mm. siskoni kävi tyttärineen juhlistamassa sitä kakkukahvien merkeissä. Sain heiltä niin nappiin osuneen lahjan että!


Saanko esitellä: puistoalppiruusu R. hybride `Catawbiense Grandiflorum`. Sisko sanoi arponeensa tämän ja hortensian välillä. No hortensiakin olisi ollut ihana, mutta alppiruusut on olleet hankintalistalla tänä vuonna. Aion laittaa tuohon etureunan penkkiin muutamia havuja ja näitä alppiruusuja. Tällä pääsen hyvään alkuun. Kiitos vielä kerran siskoseni!!


2 kommenttia

 1. Ahaa, onneksi olkoon! :) Alppiruususta pisteet, kyllä minäki ennemmin sen ottasin ku hortensian ;)
  Kylläpä tuliki nätti penkki kioskin pitäjälle! En kyllä tiiä minäkään miten savimössöt kestää, voihan se olla että kova vesisade sitä vähän verottaa, mut toivotaan nyt että kestäis. Betonia sit tilalle, jos huonosti käy.
  Nuo ruukkukukkien värit on kyllä tosi hyvät! Taidan ottaa ite vähän mallia ja tehdä kans meidän lasten leikkimökin eteen jotku istutukset...eilen sitä jo ajatuksissani suunnittelin, mut pitäs ensin käydä ylivieskassa ruukkuostoksilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!
   Olen tainnut saada istutettua tuohon meidän tyttöön pienen puutarhurinpoikasen. Mielellään on mukana tuolla pihan touhuissa ja eilen hänen aloitteestaan puhdistettiin yksikin ruohottunut penkki:)

   Poista