Syysasetelmat ja sipuli-istutuksia

Viikonloppuna sain tehtyä syksyksi asetelmat portaalle ja seinäamppeleihin. Mullan ostoreissulla puutarhalta lähti mukaan komeat kaksiväriset callunat sekä koristekaali. Ne pääsivät isoon ruukkuun porraspieleen. Siirsin niille kaveriksi kesäistutuksista jääneen hopeaputouksen. Olkoon siinä niin kauan kuin pysyy hengissä. Seinäamppeleihin istutuin punaisen ja valkoisen callunan per amppeli. Jäkälää voisi niihin vielä lisätä. Pitääkin kipaista vielä metsässä hakemassa. Muutaman uuden tulppaanipussinkin sorruin hankkimaan taannoisella Oulun reissulla. Paluumatkalla pysähdyimme Bauhausissa ja sieltä mukaan lähti ripsureunaisia ihanuuksia.  
Lidlin sipulien suhteen hieman myöhästyin tänä syksynä. Jäljellä oli vain muutama pussi, mutta niistä löysin mieluisat. Hyasintti City of Haarlem on kauniin hennon vaaleankeltainen ja tämä narsissi Actaea ihastutti yksinkertaisuudellaan. Suurimman osan kukkasipuleista olen jo istuttanut, mutta nämä ripsureunatulppaanit vielä odottavat vuoroaan. Tuli niin lämmintä välillä, että olen lykännyt istuttamista. Nyt tuntuisi taas viilenevän, joten tulevana viikonloppuna kaivellaan taas :)
Seuraavat kuvat on lähinnä itselle muistiin, mihin mitäkin istuttelin.

Ukkolaukkoja päivänliljojen keskelle

Actaea narsissi keijunkukan, pallotuijan, konnanyrtin ja päivänliljan väliin

City of Haarlem hyasintti keijunkukkien, pallotuijan ja sammalleimun väliin

Liila tulppaanisekoitus uusien pionien taakse
Jospa viikonloppuna paistaisi vähän aurinko niin olisi mukavampi puuhastella tuolla pihalla. Vielä pitää kerätä sadevesiastia ja muutamia työvälineitä suojaan talveksi. 
Kohta alkaa olla puutarhahommat paketissa. Sitten voikin vetäytyä sisätiloihin suunittelemaan ensi kevättä :)


Ei kommentteja