Vähälumista

Joulu meni ja lumet suli. Aattona oli vielä maa valkeana ja puiden oksilla lunta...tai no kuuraa kait se oikeasti oli. Tunnelma oli kuitenkin jouluinen. Joulupäivänä sitten lunta oli enää nimeksi. 

Aamulenkiltä tultuani kurkkasin tänään kasvihuoneeseen kun sen kiskoilla olevan liukuoven sai tappelematta auki. Ruukkuihin istuttamani kukkasipulit siellä puskivat piippojaan mullan läpi. Höh! Ehdin jo näitä istuttaessa nähdä sieluni silmin miten saan keväällä nostella purkit ulkoilemaan päivisin ja nauttia ensimmäisistä kukkasista. Ei taida tällä menolla onnistua. 
Kuvasin samalla muutenkin pihaa, jotta sitten tulevina vuosina on mitä muistella. Onhan tämä ollut näillä leveyksillä varsin poikkeuksellinen talvi ja etenkin joulunaika. 
Vaikka jo odotankin kevättä ja uutta kasvukautta, olisi kiva sitä luntakin saada. Eihän kevätkään tuntuisi samalta jos se jo tammikuussa alkaisi, eihän? 

 

6 kommenttia

 1. Sama sipuliongelma täälläkin, ihan pihapenkeissä... Mulle kyllä kävisi mainiosti brittiläinen, lumeton talvi, mutta saimaannorppa ei taitaisi tykätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en penkkeihin uskaltanu kovin tarkasti katsoakaan. Harmittaisi kovin, jos kaikki sinne istutetut sipulit eivät keväällä kukkisikaan. Olen kyllä toisaalta samaa mieltä, että brittiläinen talvi voisi olla ihan kiva. Toisaalta talvi antaa mainion syyn kerätä voimia uutta kasvukautta varten =)

   Poista
 2. Minäkin kaipaan kovasti lunta ja jo puutarhankin vuoksi se olisi suotavaa. Meillä fasaanit ovat koko ajan kuoputtamassa lumesta avoimia penkkejä ja saavat tuhoa aikaan. Ja juuri niinkuin sanoit, ei kevätkään tuntuisi keväältä ilman kunnon talvea sitä ennen. Hyvää illanjatkoa ja hyvää loppuvuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien puolesta minäkin pelkään. Lumi antaa kuitenkin niin hyvän suojan, mutta tällainen keli on jotenkin armoton. Eiköhän me sitä lunta vielä saada! Mukavaa lauantai-illan jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Sipuliongelma on tuntunut olevan todella monen riesana. Kävin puutarhakierroksen ja meillä ei onneksi näkynyt piipanpiippaa vielä missään vaikka lämmintä on pitänyt. Toivottavasti ennen kovia pakkasia sataisi lämmittävä lumikerros, jottei puutarhojen aarteet kärsisi =) Hyvää alkanutta vuotta Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin lämmintä näytti säätiedotus lupailevan loppuviikoksi, eikä lumesta ollut tietoakaan. Kyllä sitä nyt jo saisi tulla! Hyvää Uutta vuotta myös sinulle!

   Poista