Kaktuksen hedelmä

Muistatteko kun marraskuussa kokeilin risteyttää kaksi eriväristä kaktusta? Tupsuttelin siitepölyä kaikkien avonaisten kukkien luoteille (miten tuo sana oikein taipuu???) Tilanne on nyt sellainen, että kahden kukan pölytys onnistui! Kukinnon tyveen alkoi pullistua ja kasvaa hedelmä, joka on kylläkin vielä ihan vihreä.En uskalla edes nyppäistä tuota kuihtunutta kukintoa pois, ettei hedelmä lähde samalla. Nyt sitten vain odotellaan, puolesta vuodesta puoleen toista vuoteen...

 

13 kommenttia

 1. Vau, mielenkiintoista. Pitäisi kokeilla; kaktukset ovat jo lakanneet kukkimasta, mutta seuraavalla kerralla. Olisi valkoinen ja sitten kaksi eri punaista, mitähän niistä saisi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Itsekin olisin halunnu risteyttää selkeästi kaksi eriväristä, mutta mun valkoinen kaktus heitti henkensä vuosi sitten :(

   Poista
 2. Ohoo, onpa vain mielenkiintoista. Jännityksellä odotamme miten tässä lopulta käy, toivottavasti piiitkä odotus palkintaan upein kukkasin. Jännä nähdä minkä värinen kukka lopulta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kunhan joskus päästään sinne siementen kylvämiseen niin sitten on taasen odotusta tiedossa. Vähän pelkään ettei näiden risteytyksestä tule kovin erivärinen kun värit ovat noin lähellä toisiaan..

   Poista
 3. Aivan mahtavaa, onnellista odotusta :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jännää, odotellaan jaksaako kasvattaa siihen hedelmän. Mulla teki vanha viikunaopuntia kaksi nuppua, jotka eivät kuitenkaan jaksaneet ihan aueta. Olin niin innoissani nupuista. Toin alkuläpyskän v. -96 Thaimaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän juuri tuon innostuksen tunteen! Olisi huikeaa saada jotain noin kaukaista nupulle asti täällä Suomessa!

   Poista
 6. Ohhoh miten mielenkiintoista. Suorastaan hersyvän jännittävää. Ja miten pitkä odotus onkaan luvassa. Onnea kasvavan ihmeen kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki sujuisi hyvin. Kuvailit hyvin tätä tunnetta: hersyvän jännittävää! Entäs sitten jos oikeasti pääsee kylvöihin asti ja jopa taimiin..:)

   Poista
 7. WOW, onpa jännittävää nähdä mitä tuleman pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää on! Ja varmasti saatte ensimmäisenä tietää kuinka tässä käy :)

   Poista