Talvi tuli!

Eilen illalla sateli lunta. Tyttö pyöritteli lumesta valtavan lumiukon. Niin ison, että isänsä piti käydä nostamassa pää paikoilleen. Talven ensimmäiset lumityöt sai myös iltasella tehdä. Nukkumaan mennessä oli ihmeen valoisaa. Piti oikein kurkata verhon raosta ulos, että onko jossain jäänyt valot päälle. Ei ollut. Lumi se siellä hohti. 
Aamulla maisema oli täysin valkoinen. Illalla puhdistetusta pihasta ei ollut enää tietoakaan. Lumiukko oli väsähtänyt ja tuiskahtanut raukka nenälleen. Mies teki pikaisesti väylää autolle, jotta lumi ei heti pakkautuisi ajoradalle. Mustilan hortensiat olivat menettäneet korkeudestaan puolet. Niin painavaa tuo satanut lumi oli. Töiden jälkeen yritin pudistella niistä enimpiä lumia pois, mutta totesin sen aika työlääksi. Jospa ne kestäisivät. Kuuleman mukaan ensi viikolla taas lämpenee. Harmi! Nautitaan nyt tästä näkymästä edes tämä viikko!
 

6 kommenttia

 1. Juu, kyllä Suomen ilmasto on erikoinen. Ensin on pitkään lämmintä, sitten tulee muutamassa tunnissa 20 cm lunta ja 12 astetta pakkasta, mutta eiköhän tuo maanantaina ole jo loskaa ja vesisadetta. Ei saa päätetyksi, käyttäisikö talvi- vai kesävaatteita. Mutta kaunista on. Vähän hirvittää, taittuvatko pensaat kokonaan tykkilumen alla. Meilläpäin ovat syreenitkin maata vasten ja männyistä putoilee isoja oksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallisiahan nämä sääasiat on nykyisin. Lapsuuden talvet oli kaikki aina runsaslumisia...muistaakseni. Nyt saa talvikeleistä nauttia aina pari päivää kerrallaan. Ei kiva.

   Poista
 2. Niin nautitaan.. Täällä yritellään nimittäin jo neljännen kerran, jos tarkkoja ollaan. Huntuvainen on lumikerros tuo. Enpä uskalla povailla enää mitään, mihin suuntaa tämä lumitilanne tästä kehittyy. Odotellaan kunnon talvea! Kyllä se pikku lumikerros, loskakelit voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen max -10 astetta olis ihan sopiva ja lunta sen verran että pääsisi hiihtelemään. Ei luulisi olevan liikaa vaadittu...:)

   Poista
 3. Ihanan lumista! On harmi, jos nuo nyt sulavat. Mitenhän nuo kasvit tästä sään soutaamisesta ja huopaamisesta selviävät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunishan se luminen maisema on. Ensi viikolle joku kertoi jo luvatun plussa asteita, harmi tosiaan. Voisi kuvitella, että on aika raskasta kasveille noin suuret säävaihtelut. Keväällä taas näkee ketkä on olleet ne sitkeimmät sissit. Varmaan sipulikasvit menee ekana sekaisin...

   Poista