Tikusta asiaa

Tämä on sellainen pakkopostaus. Se tehdään silloin kun on pakko ilmaista, että täällä ollaan vaikkei varsinaista asiaa olisikaan.
Syynä hiljaiseloon tietty loppuvuoden kiireisin aika töissä ja kotonakaan ei tekemisiä tarvitse keksimällä keksiä. Puutarhahommista vietetään ihan totaalista lomaa tällä hetkellä!
No mutta kuten otsikkokin lupasi niin jotain asiaakin on luvassa. Muistatteko tämän postauksen vuosi sitten? Innostuin kokeilemaan kaktuksen risteytystä luettuani aiheesta ViherPiha- lehdestä. Tupsuttelin siitepölyä useammalle kukalle, mutta vain kaksi niistä pölyttyi. Tuossa syksyllä hedelmät alkoivat näyttää kypsiltä, mutta epäilin että kylvöaika ei olisi paras mahdollinen. Varmistin sen vielä puutarhalta ja samaa mieltä oli puutarhurikin. Keväällä sitten kylvetään. 


Nyt kaktus kukkii parhaillaan ja mietinkin että pölyttäisinkö nämäkin kukat? 
Pieni yllätysmomenttikin tässä hommassa on risteytetyn kukan värin lisäksi: mahtaako hedelmä pysyä kiinni kaktuksessa kevääseen asti? Saamieni ohjeiden mukaan kaktusta pitää kastella todella varoen. Mielellään vain kerran kuussa. Tällä edesautetaan hedelmän paikallaan pysymistä. 
Tokihan siemenet voisi ottaa talteen aiemminkin, mutta niiden itävyys ei olisi niin hyvä kuin tuoreiden. 
Joten täällä pidetään peukkuja, että kaikki menisi hyvin tuonne kevätpuolelle saakka :)

Rauhaisaa 2. adventin iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa! Ja muistakaahan olla kilttinä...tontut on jo liikkeellä ;)

11 kommenttia

 1. Minäkin kokeilin nyt kaktusten pölyttämistä kun kukkivat parhaillaan. Yhteytin punaista ja valkoista sekä vaaleammanpunaista ja valkoista. Saapa nähdä miten käy? Tuo pinkki pallukkako on hedelmä? Sulla on jännät ajat edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kutkuttavaa! Mullakin on yksi valkoinen kaktus, mutta se ei ole halunnut kukkia aikoihin. Sillä olisi ollut selvempi tehdä tuo pölytys. Joo, tuo pinkki pallukka on se hedelmä. Se oli alkuun vihreä ja sitä mukaa kun se kasvoi, muuttui sen värikin. Nyt se näyttää sellaiselta että voisi poksahtaa hetkenä minä hyvänsä ;)

   Poista
 2. No huh! Eipä ole tullut moista kokeiltua! Jännä nähdä miten sun kaktuksen käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää aikansa kuluksi testailla kaikenlaista;) Pitkähän tämä odotus on kun yli vuosi tässä menee kaikkinensa ennenkuin pääsee edes kylvöpuuhiin. Kasvattaa kärsivällisyyttä...

   Poista
 3. Mielenkiintoista! Hyvin sanottu kun haluaa kuitenkin kertoa kuulumisia, mutta löytyihän sieltä asiaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on mielenkiintoista! Mulla on näitä kokeiluja kaikenlaisia ja välillä unohtuu tehdä tänne väliraporttia:)

   Poista
 4. Vau, onpa mielenkiintoista. Kiitos että pidät meidät ajantasalla projektissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä, jos vaikka joku muukin innostuisi kokeilemaan!

   Poista
 5. Leppoisaa joulun aikaa! Ja sen jälkeen kohti valoa ja kevättä...

  VastaaPoista
 6. Ihan vaan poikkesin katsomaan mitä kuuluu saman vyöhykkeen puutarhurille. Kevättä kohti kuitenkin mennään ja kohta aletaan laittaa siemeniä piiloon :)

  VastaaPoista