Paljonko on liikaa?

Tuo kysymys nousi mieleen kun päätin käydä siemenvarastoni läpi. Nostelin laatikot tuohon työhuoneen lattialle ja ryhdyin tutkimaan. 


On kesäkukkia, perennoja, vihanneksia, oman pihan kasveista kerättyjä, tilattuja, saatuja....
On. Paljon on. 


Mukavia yllätyksiäkin löysin. En edes muistanut kaikkien olemassaoloa. Pioniunikko pusseja olen moneen otteeseen kaupassa jo hypistellyt, mutta aina olen takaisin hyllyyn laittanut. Alitajuntako lie asialla, mutta ihan täysi pussi oli omasta takaa. Ja vieläpä tuo ihana tummanpunainen jota havittelin :) 


Osa siemenistä on jo ikivanhoja. Pitäisi hävittää kun tuskin enää itävät. Mutta kun ei raaski. Jos vielä kokeilisi. Joskus. 
Ruskeissa suodatinpusseissa oman pihan siemeniä pääasiassa vuosilta 2011-2015. Jaloritarinkannus pussukassa oli päivämäärä 28.8.2009!


Hyötykasvien siemeniäkin näyttäisi olevan ihan omiin tarpeisiin asti. Palsternakkaa voisi mielenkiinnosta kokeilla. Samoin kesäkurpitsaa. Kun nyt kerran niitä on. 
Muovipusseissa valkoisessa laatikossa viime kesän ja syksyn siemensatoa. Niistä ainakin aion kylvää tähtililjaa ihan kokeilumielessä. 

Niin, paljonko on liikaa? 

18 kommenttia

 1. Pitäähän niitä nyt siemeniä olla, puutarhaihmisellä. Kun vaan muistaa etteivät pääse vanhoiksi. Monet siemenet itää vielä vuosien päästäkin, mutta osa on rantumpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkaistuin jo heittämään vanhimpia pois:) Kehtaankohan tunnustaa edes, mutta jopa tyhjiä siemenpusseja olin säilönyt vuosien varrelta...

   Poista
 2. Senku tiätääs, oliski viisas :) Mutta ihan kunniootettava määrä on näyttäny kertyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pitää kait sitä valikoimaa olla :) Siltikin kauppareissulla piti käydä vähän siemenhyllyllä hypistelemässä...

   Poista
 3. Ei kai siemeniä voi olla koskaan liikaa, vievät niin vähän tilaakin. ;)
  Mukavan runsas valikoima sinulla siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, että vielä mahtuvat olemaan:)

   Poista
 4. Siemeniä pitää olla puutarhaihmisellä, vai kuinka? Ei niistä haittaakaan ole, kun eivät edes juuri lainkaan vie tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla kunnon varastot, että voi edes väittää olevansa puutarhaihminen:)

   Poista
 5. Äkkiseltään katottuna sama määrä pussukoita löytyy minultakin. Monesti olen päättänyt, että käytän vanhat ensin ja ostan sitten uusia, mutta aina vaan tulee ostettua uusia :D Eihän siemeniä voi olla liikaa!...??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näyttäisi yleinen mielipide olevan sillä kannalla ettei liikaa voi olla :)

   Poista
 6. Siemeniä ei voi olla liikaa!!!! Ja aika hyvin ne säilyttävät itämiskykynsä, kannattaa kokeilla... Palsternakka on hyvä juures, tykkään erityisesti palsternakkakeitosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta pussia menikin tuohon "vielä kokeillaan" laatikkoon:) Eihän sitä tiedä vaikka kovinkin pääsevät yllättämään. Palsternakkakeitto kuulostaa herkulliselta :)

   Poista
 7. Ei tuossa vielä taida paljoakaan olla. Itseltänikin jokunen pussi löytyy, sitä aina tulee ostettua uusia. Vanhojakin kannattaa kokeilla, jotkut vanhoiksikin menneet lähtee aivan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin antaa muutamalle vanhalle siemenpussukalle vielä mahdollisuuden :) Ja pitäähän sitä jotain uuttakin välillä hankkia, varsinkin jos tekee hyviä löytöjä!

   Poista
 8. Itse ainakin syyllistyn usein siemenpussien hamstraukseen. Tosin viime vuosina hieman maltillisemmin kuin ennen. Joka vuosi myös jää ylimääräisiä pusseja ja pussinpohjia roikkumaan seuraavana vuonna kylvettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä tulee matkanvarrella viisaammaksi:)

   Poista
 9. Ei kai siemeniä liikaa voi olla. Varalla pitää olla ja ainahan uusia mukaan tarttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitää pieni käsivarasto olla! Ja aina tulee vastaan sellaisia lajikkeita joita ei ennestään ole:)

   Poista