Ruusupenkki valmis!

Meillä on tässä eka kesälomaviikko takana ja ihan töistä se on käynyt! Molemmille on riittänyt puuhaa pihalla, eikä meitä ole muutamat sateetkaan haitanneet. 
Säleikkövilliviinit pääsin ensimmäisenä nostamaan paikalleen. Muutamasta kohti kiinnittelin niitä verkkoon jotta lähtevät oikeaan suuntaan kasvamaan. 
Itse penkkiä laajensin hieman. Alunperin ajattelin tehdä tuohon aaltoilevan reunan, mutta sitä pähkäiltyäni mies nappasi suunnitelman ja piirsi penkille muodon. Siitä tuli hyvä!

Tuttuun tapaan kuorin nurmikkoa pois ja käänsin perusmaata hieman. Lisäsin sitten kompostia aika reilun kerroksen ja sekottelin sen perusmaan kanssa. Sitten sekoitin kalkin sekaan. Päällimmäinen kerros on Kekkilän ruusuille ja perennoille tarkoitettua erikoismultaa. Sitä kovasti kehuttiin, joten päätin satsata siihen. Näillä toimenpiteillä sain penkkiä kohotettua n. 25-30cm, joten istutussyvyys on nyt n. 60cm. Sitten seurasikin se odotetuin osuus eli istuttaminen. Hain puutarhalta vielä yhden säleikkövilliviinin sekä kaksi kanadalaista William Baffin -köynnösruusua, joita oli penkissä jo ennestään. Niiden lisäksi istutin kaikki ruusuhankintani tältä keväältä. Vaikeinta oli arvioida istutusvälejä kun kokemus ruusuista on alkutekijöissään. Välit ovat nyt reilut ja tekisi mieli ne täyttää, mutta katsotaan nyt ensin miten lähtevät kasvuun uudella paikallaan. Helpompi sitten lisätä kuin harventaa. 


Vanhan penkin reunakivet melkein riittivät, muutaman jouduin ostamaan lisää. Tuohon etureunaan kyllä mahtuisi vielä lisää ruusuja....
 

 
Ollaan kyllä tyytyväisiä kun tämä viimeinkin saatiin valmiiksi. Eihän siinä lopulta hirveän kauan kestänyt tehdä kun oli suunnitelma valmis. Nyt vaan odotellaan että köynnökset innostuvat rehevään kasvuun ja valtaavat pergolaseinän! 
 
 

15 kommenttia

 1. Oi, tuosta tuli hyvä. Mahtuuhan tuohon vielä vaikka mitä. Ruusuja tai matalaa perennaa esim. jotain upeaa kurjenpolvea.

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis kaareva kukkapenkki, tosi hyvän näköinen!

  VastaaPoista
 3. Ny sitte saatta nauttia loppulomasta tyytyvääsin miälin ja orotella kasvien kasvua. Komia ja siisti lopputulos. Reunaha vois tosiaanki laittaa jotaki reunakasvia, ainaki siksi aikaa ku ruusut tuuhettuu.

  VastaaPoista
 4. Kaareva reuna on hyvä ja luulen että ruohonleikkaaja kiittää enemmän sitä kuin aaltoilevaa reunaa. Jotain reunakasvia minäkin ehkä laittaisin, ruusut vie yllättävän paljon tilaa.

  VastaaPoista
 5. Kaareva penkin reunus näyttää hyvältä. Antaa pehmeämmän vaikutelman kuin kantikas. Muistathan myös pysähtyä lomalla ihastelemaan kauneutta pihallasi. Jouten olokin on joskus palkitsevaa.. Syntyy uusia ideoita, joita voi sitten toteuttaa, kun saa sopivan fiiliksen päälle! Ihanaa lomaa rakas puutarhaystäväni:)

  VastaaPoista
 6. Hyvän näköinen penkki pergolan seinustalle tuli. Tuohon ruusujen juurelle sopisi mielestäni hyvin jotkin matalat perennat. :)

  VastaaPoista
 7. Hieno penkki tuli ja sen muoto näyttää kivalta. Kyllä ruusut kiittävät.

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näytti livenäkin. Kiitos taimista. Istutin ne maahan saman tien.
  Toivottavasti lähtevät hyvään kasvuun.

  VastaaPoista
 9. Hyvän mallinen tuli penkistä! Minulla on yksi William Baffin ja se kukkii tosi pitkään.

  VastaaPoista
 10. Ai että hienon näköinen! Kyllä kannatti uurastaa - toivotan menestystä matkaan, ja paljon iloa ruusuista!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista! Tämä vertaistuki on ihan parasta mitä täällä blogistaniassa saa ♥♥♥ Olen miettinyt nyt tuota penkin paljasta reunaa ja tänään puutarhakierroksella katselinkin mm. kurjenpolvia sillä silmällä. Sitten yhdessä myymälässä oli maanpeiteruusua, Fairy ja Pink Fairy. Ne jäi mieleen nyt kummittelemaan...

  VastaaPoista
 12. Löysin blogiisi ja jäin ihastelemaan uutta ruusupenkkiäsi ja uutta pergolaa. Siitä haaveilen itsekin! Minä olen myös ruusuja hankkinut joka kesä, osa ilahduttaa seuraavana kesänä kasvullaan, osa jää sille tielleen. Mutta eikun uutta yrittämään. Katselin edellisiä postauksiasi ja jäinkin lukijaksi!

  VastaaPoista
 13. Upeanmuotoinen ruusupenkki. Nyt vaan odotellaan kukkakuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäiset ruusut olivat eilen jo ihan hilkulla avautua. Tänään on pilvistä ja sateista, mutta jospa ne sitten kun saadaan taas aurinkoa :)

   Poista