Viisi parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta

Sain Pelaguulta Viisi parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta -haasteen jo marraskuussa, mutten silloin ehtinyt siihen tarttumaan. Olkoon se hetki nyt. 

Keväällä tuskin maltoin odottaa, että pääsisin istuttamaan kasvihuoneen uuteen tiilialtaaseen suunnittelemani tomaatit. Kevät antoi odottaa itseään ja tomaatintaimet kasvoivat kohinalla. Lopulta uskalsin taimet kesäkuun alussa istutella paikoilleen. Oli ne aikamoisia rääpäleitä.. 


Todella nopeasti taimet lähtivät uuteen kasvuun kun multatilaa oli ympärillä yllinkyllin. Sepä vasta tuntuikin mukavalta seurata kasvun ihmettä jälleen kerran. Siihen ei koskaan kyllästy!

 Suomi 100- teemavuosi näkyi myös puutarhaihmisten elämässä. Kempeleessä järjestetty Floralia 2017 -puutarhanäyttely houkutteli myös meitä puutarhailuun hurahtaneita paikalle. Näyttelyssä olikin paljon katsottavaa ja aistittavaa. 
Itselle ehkä tärkein ja isoin asia menneenä kesänä oli tuo pergolan valmistuminen. Sitä oli jo useamman vuoden ajan suunniteltu ja nyt se vihdoin toteutui. Samalla pääsin laajentamaan Ruusupenkkiä ja istuttelemaan uusia ruusujakin. Siinä projektissa yhdistyi kaikki tekeminen mistä pihalla tykkään! 
Puutarha harrastus toi keväällä uusia ulottuvuuksia blogin ja instagramin lisäksi. Pihastamme oli juttu Kesä Puutarhassa -lehdessä. Tuntui osittain hämmentävältäkin katsella itselle niin tuttua pihaa lehden sivuilta. Ja olihan siellä muitakin tuttuja...!Loppukesästä pääsin toteuttamaan vielä yhden projektin, vähän yllättäenkin. Valkoisten syreenien tilalle tein uuden penkin, johon siirsin kitukasvuisen Kirsikkapuun. Lisäksi jaoin hortensioita, keijunkukkia ja jaloangervoja muista pihan penkeistä ja istutin tähän uuteen. 
Kukkasipuleita innostuin hankkimaan yhden välivuoden jälkeen ja niistä iso osa upposi tähän Kirsikkapuupenkkiin. Innolla odotan kevättä, että näkee kuinka selvisivät talvesta kaikki! 


Tällaisia muistoja nousi päällimmäisenä mieleen kuluneesta kasvukaudesta. 

Ellet ole vielä tätä haastetta saanut, niin otahan tästä! Monella tämä on ehtinyt jo kiertääkin, mutta olisi kiva lukea mitkä olivat sinulle ne menneen kauden kohokohdat :) 


8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Se on ihan totta! Ja pihalla puuhaillessa kädenjäljen kyllä huomaa :)

   Poista
 2. Teillä oliki monta rojektia, joista saa nauttia tulevina vuasina. Perkoola on tosi hiano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näistä kyllä nautitaan! Jos vaikka opettelisi välillä ihan olemaankin eikä aina olisi aina jonkin projektin kimpussa :)

   Poista
 3. Ihania muistoja ja kauniita kuvia. Tuli ihan ikävä kesää <3 Ihanaa, että osallistuit haasteeseen. Lisään postauksesi haasteeseen osallistujien listalle :) Hyvää uutta vuotta Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesää on kyllä jo vähän ikävä, mutta yritän nauttia tästäkin ajasta ja keräillä energiaa uuteen kasvukauteen:) Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 4. Olipas kiva muistelo. Tuon pergolan olinkin nähnyt mutta kirsikkapuun alue oli menny minulta ihan ohi. Tulee nykyään vähän harvemmin käytyä enää Bloggerin puolella, harmillista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onkin mitä odottaa kaiken muun ohella kunhan Kirsikkapuupenkki alkaa keväällä paljastumaan tuolta lumen alta. Toiveikkaana odotan kasvien selvinneen ja tulppaanien kukkivan komeasti :)

   Poista