Kevään merkit -haaste Tuulevilta

Tuulevi Lopotin Toimelan pihaunelmia -blogista haastoi minut kertomaan itselleni tärkeimmistä kevään merkeistä. Olen kevään lapsi, syntynyt toukokuussa ja kevät on vuodenajoista se rakkain. Toki kesä tulee ihan siinä kannoilla. Taidan olla vähän kuin luonto, heräilen keväällä, kukoistan kesällä, alan hieman lakastua syksyllä ja talviaikaan olen horroksessa. Tässä haasteessa piti valita myös kevään kuukausista tärkein, joten minulle se on toukokuu.

Ensimmäinen itselle tärkeä kevään merkki on valon lisääntyminen. Se on suoraan verrannollinen minun energiatasooni. Mitä pidemmäksi päivä käy, sen energisempi olen. Toukokuussa valonmäärä on jo kesäkuukausia vastaava.

  
Toinen tärkeä kevään merkki on se hetki kun saa kaivaa siemenpussit esille ja läpikäydä siemenvarastoja kylvöjä varten. Oi sitä tunnetta kun saa iskeä kädet multaan!


Toukokuussa ensimmäiset kylvökset alkaa olla jo aika hyvällä mallilla. Kuvissa vuoden 2014 toukokuussa himalajanjalkalehden siemenkylvöt näyttivät tältä.  Ja alemmassa kuvassa samettikukan hieman hontelot taimet vuotta myöhemmin.Kolmas merkki on tietysti se kun lumet alkavat sulaa tuolta penkkien päältä ja näkee vihdoinkin monen kuukauden jälkeen miten siellä ollaan selvitty. Silloin täytyy päivittäin käydä tutkimassa, että jokohan siellä näkyy alkuja. Toukokuutkaan eivät ole keskenään samanlaisia, sillä välillä ensimmäinen helleaalto pyyhkäisee Suomeen ja välilllä ollaan nollan tuntumassa.


Tärkeimpiin kevään merkkeihin lukeutuu myös sinivuokkojen ja esikoiden kukinnat. Viimeisenä listalleni pääsee tuo rakas kasvihuone. Se päivä on onnenpäivä kun sinne pääsee talven jäljiltä hääräilemään ja laittamaan sitä kuntoon uutta kasvukautta varten. Siellä tulee nautiskeltua kahvikupponen jos toinenkin ja auringon lämmittäessä huonetta tuntuu että kesä on ihan kulman takana ♥


 Haaste jatkuu niin että tulee haastaa kolme muuta blogia kirjoittamaan itselle merkityksellisimmistä kevään merkeistä.
1. Tee postaus ja kerro mistä haasteen sait.
2. Kerro viisi tärkeintä kevään merkkiä jotka ilahduttavat sieluasi voimakkaimmin. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi esim. maaliskuu, huhtikuu tai toukokuu.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.

Siispä haasteen saavat seuraavat : 


 Kiitos Tuulevi mukavasta haasteesta ♥

18 kommenttia

 1. Kiitokset haasteesta. Olen tähän vastannutkin jo joku aika sitten, mutta varmasti uutta tarinaa löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä :) Kävinkin jo lukemassa vastauksesi ja hyvin löytyi vielä tarinaa!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Minäkin olen tähän tai hyvin samankaltaiseen jo vastannut. Silloin se kulki nimellä "haasteena huhtikuu". Silloin kirjoitin alkukeväästä, eli maalis-huhtikuun vaiheesta. Nyt voisin ottaa pienen aikalisän ja kertoa myöhemmin keväänmerkeistä reaaliajassa.

  VastaaPoista
 3. Ihania keväänmerkkejä ❤ kivaa viikonlopun jatkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihanaa aikaa! Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle ♥

   Poista
 4. Niin allekirijootan tuan luantovertauksen :) Onneksi jo mennähän kohti nuata orotettuja kevään merkkiä. Ihanat esikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä tässä horrostelen, mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu :)

   Poista
 5. Mukava, että otit haasteen vastaan. Kivat vastaukset ja niin samanmoiset aatokset kuin itsellänikin kevään suhteen. Kaiholla luin kasvihuoneestasi, semmoisen kun saisi vielä aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukava haaste:) Toivon, että kasvihuone -haaveesi toteutuisi ♥

   Poista
 6. Kyllä toukokuu onkin jo ihana kevätkuukausi, silloin tosiaan kasvihuoneessa viihtyy ja pikkutaimet alkavat näyttää oikeilta kasveilta!

  VastaaPoista
 7. Minä olen vastannut tähän haasteeseen jo kahdesti ja nyt on menossa kolmas . Mukavaa se vain on. Sinun vastauksesi haasteeseen oli mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo samat haasteet kiertää täällä useammankin kerran, mutta toisaalta nyt on vielä aikaa vastaillakin niihin:)

   Poista
 8. Ihania keväänmerkkejä! Toukokuuhunkaan ei ole enää kuin muutamia viikkoja.:) Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Kevät on toisaalta ihan nurkan takana, vaikka meillä tuota lunta on vielä vähintään puoli metriä joka puolella pihaa... Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 9. Hurmaavaa kasvun ihmettä sinne ihanien siemenvalikoimien keskelle!
  Valo on ihana asia. <3

  Lempeitä maaliskuun tuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Kunpa ne lempeät tuulet pian puhaltelisivatkin täällä asti ja toisivat kevään tuntua mukanaan ♥ Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista