Kukkasipulit maahan ja yksi uusi pioni ♥

Ilmat jäähtyi sen verran tällä viikolla, että päätin piilotella kukkasipulit maan uumeniin. Aikalailla sama määrä tuli laitettua kuin viime vuonnakin, noin pari sataa sipulia. Pääasiassa jättilaukkaa ja tulppaaneja, mutta myös pari uutta narsissiakin. 

Laukat, kevättähdet ja suurin osa tulppaaneista pääsi tuohon uuteen pionipenkkiin. Ikuisuuspenkiksi Tita sen nimesi
Kaikki sipulit ostin tänä vuonna saksalaisesta. Oltiinkin työkaverin kanssa aamulla ensimmäiset penkomassa näitä kun tulivat myyntiin :) 

Torstaina samaiseen kauppaan tuli myyntiin pionin juurakot. Päätin etten tartte. Eilen sitten ruokaostoksilla "piti" pyörähtää myös siellä. Jäljellä oli enää viisi pussukkaa ja niistä yksi sellainen lajike, jota mulla ei vielä ollut. Mukaanhan se lähti!


Viime syksyn juurakoista kaikki kahdeksan lähti kasvuun, joten odotukset on korkealla tämänkin suhteen. Tämän väristä, yksinkertaista pionia mulla ei vielä olekaan. Ja nimikin on niin kaunis ♥ 

Näillä mennään, sillä enempää ei mahdu! 

Auringonpaistetta viikonloppuusi!
♥♥♥  

8 kommenttia

 1. Laukat ovat upeita puutarhassa. Kaunista kukintaa tiedossa ensi keväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti, että nousevat keväällä. Aina niin ei ole käynyt.

   Poista
 2. Hyvä sipulikukkavalikoima, laukoista pidän itsekin kovasti. Pionilla on kieltämättä hyvä nimi. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman välivuoden jälkeen innostuin uudestaan tulppaaneista. Keväällä kukkivat todella pitkään tänä vuonna, toki oli poikkeuksellinen sääkin. Jospa jokunen ensi keväänäkin nousisi sulostuttamaan :)

   Poista
 3. Saksalaasesta mäki alootin sipulien hamstraamisen. Laukat o komeeta. Vuasi sitte ostin kans yhyre pioniin juurakon. Nousi kyllä, muttei kukkinu. Mistä muuten tiätää onko istuttanu ne oikiahan syvyytehe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ala kukkia kolmen vuoden sisällä niin silloin vois tarkistaa istutussyvyyden. Oon istuttanu juurakot niin että sen juurenniskan päälle tulee vähintään kolme senttiä karkeaa hiekkaa tai soraa. Aika pintaan siis.
   Ei mullakaan kaikki viime syksyiset kukkinu, mutta muutama kyllä 😊

   Poista
 4. Sipuliatalkoot alkoivat täälläkin. Pioneja unohdin hakea tuolta saksalaisesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kutkuttelis selailla, josko jotain jo olisi alennuksessa, vaikka ei niitä oikeasti mahdu enää😂

   Poista