Viisi puutarhamuistoa kesältä 2018

Tuulevi haastoi minut jo joulukuussa muistelemaan viime kesää viiden parhaan muiston kera. Haasteen on alkujaan laittanut liikkeelle Maatiaiskanasen elämää -blogin Hillevi. 

Postaaminen on venynyt ihan siksikin, että tein koosteen vuodesta 2018 juuri vuoden vaihteessa ja tästä olisi tullut liian samanlainen silloin. Nyt kun aikaa on vähän jo kulunut, ajattelin vastata haasteeseen.

1. Tulppaanien kukinta

Onneksi innostuin edellisenä syksynä muutaman välivuoden jälkeen istuttamaan tulppaaninsipuleita toista sataa, sillä ne palkitsivat uskomattoman pitkällä kukinnalla keväällä!





2. Ruusupenkin asukkaiden selviytyminen talvesta

Ruusupenkin ensimmäisenä talvena siitä kuoli kaikki mitä olin istuttanut. Siitä lähtien olen jännittänyt aina keväällä, että miten talvi on kasveja kohdellut. Viime keväänä penkistä nousivat myös ne Halpa-Hallin edulliset ruusut, joiden kohdalla toiveet eivät olleet kovinkaan korkealla. Villiviiniköynnöksetkin pullistelivat silmuja jo aikaisessa vaiheessa. 



3. Kaisaniemen Kasvitieteellinen puutarha

Lomareissulla kävimme muutaman yön Helsingissä. Shoppailun lisäksi olin mahduttanut ohjelmaan käynnin kasvititieteellisessä puutarhassa, olihan se kävelymatkan päässä hotellilta.



4. Viiniköynnös Zilgan ensimmäinen rypäleterttu 

Molemmat viiniköynnökset ´Zilga´ ja ´Supaga´ selvisivät ensimmäisesta talvestaan avomaalla. Istutin ne tuohon pergolan viereen Ruusupenkkiin. Zilga intoutui kasvattamaan piilossa rypäleitä. Ihan huikeaa! 



5. Helle laittoi suunnitelmat uusiksi 

Talven ja kevään aikana tehdyt suunnitelmat menivät helteisen kesän myötä uusiksi. Keväällä terassille ripustettu riipputuoli osoittautui loistohankinnaksi, sillä kuumuuden takia oleilu oli kesän ykköspuuha. Enpä muista tällaista LOMAA olleenkaan aikaisemmin :) 


Olen viime aikoina huonosti käynyt täällä lukemassa muiden blogeja, joten en ole oikein kartalla kenellä tämä haaste on jo käynyt. Jos et ole sitä vielä saanut niin ota tästä! Näitä on kyllä kiva lueskella :) 

Mukavaa sunnuntaita sinulle! 

15 kommenttia

  1. Onpa hienoa tuo viinirypäleiden onnistuminen. Olen aina ajatellut että ne tarttis kasvihuoneen sadon tuottamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mimäkin luulin kunnes jostain luin ainakin Zilgan onnistuvan myös avomaalla. Pakkohan sitä oli kokeilla 😊

      Poista
  2. Kaunista tulppanien tykitystä ekassa kuvassa. Minä istutin viime syksynä aika paljon tulppaaneja, en ehkä pari sataa, mutta kuitenkin selvästi enemmän kuin aiempina vuosina. Jännityksellä odotan niiden kukintaa. Hieno yllätys nuo rypäleet :) Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit olivat kyllä upeita. Toivottavasti tänäkin keväänä saadaan molemmat nauttia moisesta :)

      Poista
  3. Kasvitieteellinen puutarha on aivan ihana paikka, onkin kulunut aika monta vuotta siitä, kun viimmeeksi kävin. Ensi kesänä voisikin päivittää retken. Viiniköynnöksen rypäleiden kasvaminen on varmasti iloinen juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan siellä monenlaista ihmeteltävää! Kasvitieteelliset puutarhat on hyviä retkikohteita. Meillä lapset on aina mielellään lähteneet mukaan, jopa teini-ikäisenäkin :)

      Poista
  4. Minäpä nappaan haasteen, kiva saada jutun aiheita lisää ja tämä on muutenki mukava haaste. 😊 Zilgaa havittelen minäki itelleni, jos sais sen kasvihuoneeseen vaikka isoon ruukkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, että otit kopin tästä haasteesta! Sullahan on nyt hyvät tilat kasvihuoneessa, ei muuta kuin hankit useammankin lajikkeen :)

      Poista
  5. Oi miten ihanat kuvat ja nyt kyllä tuli niin ikävä kesää:) Onneksi kevät on jo alkanut ja menee vain hetki kun ollaan jo siinä kesässä! Toivottavasti se olisi tänäkin kesänä oikein kaunis:) Olipa hienoa että rypäleitä tuli! Mukavaa viikonloppua ja ihanaa alkavaa kevättä💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kesän kaipuu vaivaa täälläkin :) Lumet on onneksi saaneet lämpimien myötä kyytiä, joten kyllä tässä kesää kohti ollaan menossa! Iloinen yllätys oli nuo viinirypäleet, onnistumiset rohkaisee jatkamaan kokeiluja :)
      Aurinkoista sunnuntaita sinullekin! P.S. Perustin toisen blogin käsitöille ym. askarteluille. Jos kiinnostaa niin tuossa sivubannerissa on linkki sinne :)

      Poista
  6. Kiva, että vastasit nyt! Tulppaanien odotus alkaa olla kuumimmillaan, kun lumet ovat häipymässä. Ja keväthuumaa muutenkin ilmassa, tästä sai vielä lisää virtaa. Onnittelut rypäletertusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Sitä talven aikana unohtaa, miten mahtava voima auringolla näin keväisin on. Lumet on saaneet viikon aikana kyytiä ja enää pieniä kasoja on jäljellä meidänkin pihalla. Ja ekat krookukset kukassa on eilen bongattu!

      Poista
  7. Ihania kuvia ja ihan huikeeta että rypäleitäkin tuli,minäkin haluaisin niitä kasvattaa mutta olen niin huono etten usko että saisin kasvamaan ☺️ Mukavaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Rohkeasti vaan kokeilemaan viiniköynnöksen kasvattamista jos sille vaan sopiva paikka löytyy! En minäkään uskonut sen rypäleitä tekevän vaikka vähän toki salaa toivoin :)

      Poista