Kolmannet amppelit toden sanoo...

Tänä vuonna ajattelin oikaista kesäkukka-amppeleissa ja ostaa vaihteeksi valmiit. Eipä olisi kannattanut. 
Puutarhalla menin sekaisin runsaista ja kauniista pelargonia-lumihiutale amppeleista ja kiikuttelin sellaiset kotiin. Kun olin ne paikalleen ripustanut niin itkuhan siinä meinasi tulla! 


Nyt varmaan ihmettelet, että miksi, sillä kaunishan tuo on? 
Jotenkin vaan unohdin jo valmiit ruukkuistutukset, joissa on vaaleanpunaisia enkelipelargoneja. Mun silmiin nämä riiteli todella pahasti...

Ajatus oli, että näitä nyt sitten on katseltava koko kesä, sillä ei kai kukilla palautusoikeutta mahda olla. Päätin kuitenkin kysäistä ja soittelin puutarhalle samantien. Ilman muuta saisin käydä vaihtamassa amppelit paremmin yhteensopiviin, vastasi puutarhuri. Olin ihan ihmeissäni, mutta kipinkapin lähdin vaihtamaan! 

Vaaleanpunaisia mustasilmäsusanna amppeleita olin jo aiemmin katsonut ihaillen ja sellaisiin vaihtui nämä kukkaset. 

Juhannuskuva...
Nyt värit ainakin sopivat paremmin muihin istutuksiin. Tosin pinkit amppelit kannakkeineen hieman häiritsivät, mutten saanut siirrettyä näitä enää omiin rottinkisiin amppeleihin. Olivat niin kovasti kietoutuneet jo kiinni. 

Mustasilmäsusannat osoittautuivat aika juopoiksi, eikä yhdistelmään yhtään sopineet viime aikojen tuuliset ilmat. Amppelit kuivuivat todella nopeasti vaikka niitä kasteli reilusti päivittäin. Toinen meni pian surkeaan kuntoon. Niinpä täytyi palata ruotuun ja hyväksi koettuun tapaan tehdä itse amppelitkin. 

Ostin pinkkejä pelargonioita sekä alesta lumihiutaleamppelin. Kaksi pelakuuta aina per amppeli ja sitten lumihiutale kahtia, jotta riitti molempiin. Nyt alkoi näyttää tutulta, meille sopivalta ja ennenkaikkea hyvältä.  Tänään tein vielä seinäamppelitkin valmiiksi. Pelakuuta, riippulobeliaa ja hopeaputousta käytin niihin kaikkiin kolmeen. 


Hopeaputouksesta sainkin myyjältä vinkin, että kannattaa jättää se talveksi ruukkuun, sillä se jäätyy sellaisenaan ja pysyy hyvännäköisenä esim. callunan kanssa. 

Täytyypä vielä tähän loppuun laittaa esimerkki huippuasiakaspalvelusta: 
Kun kävin puutarhalla vaihtamassa ne ensimmäiset amppelit ja pyytelin anteeksi tällaista sähläystä niin puutarhuripa toi minulle leikkokukkakimpun ja sanoi, että tässä sinulle kaupanpäälle tällainen hyvänmielenkimppu! Ihan huippu palvelu ja mikä muistijälki asiakkaalle tällaisesta jääkään ♥ 

6 kommenttia

 1. Sopisiko tähän nyt, että loppu hyvin, kaikki hyvin 🙂
  Olipa mahtavaa palvelua😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sopisi 😊 Palvelu tuolla on ollut aina hyvää, mut nyt kyllä pääsivät yllättämään ❤️

   Poista
 2. Jopas oli hyvää palvelua! :)
  Ihanat amppelit sait nyt lopulta, mun silmään tosin kaikki näyttää hyviltä! Mutta tietenkin se pitää olla semmosta, että sitä voi hyvillä mielin katella loppukesän. Ja pelakuut kestää, ne on varmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelu oli kyllä 👌🏼! Ja amppeleiden suhteen nyt on mielenrauha 😊

   Poista
 3. Olipas hyvää asiakaspalvelua! Minä en olisi edes älynnyt kysyä vaihtomahdollisuutta, vaan olisin ostanut uudet ja keksinyt väärän värisille jostain uuden paikan :D Jatkossa pidän tuon mielessä. Söpöt pelakuut! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin varma ettei niitä vaihdettaisi mutta onnekseni toisin kävi 😊 Kivaa viikonloppua sinullekin!

   Poista