Ovikranssi 2020

 Tämä on nyt kolmas vuosi peräkkäin kun ulko-oveamme on joulun aikaan koristanut itsetehty ovikranssi. Sen muoto on vaihdellut ja vasta nyt tein ensimmäistä kertaan perinteisen pyöreän mallisen kranssin. Perinteinen havukranssi tämä ei siltikään ole. Nekin ovat kauniita, mutta toistaiseksi en ole itse kokenut sellaista omakseni. 

Valmistelut aloitin jo viikko sitten kun haimme muutaman kuusenoksan omasta metsästä. Lisäksi kuivattelin appelsiinisiivuja sekä ostin pussin kanelitankoja kaupasta. 


 

Tänään oli sopivasti aikaa ja inspistä alkaa sitomaan kranssia. Niinpä tarvikkeet esille ja suunnittelemaan! 

 


 

Lähtöajatus oli tehdä tähän aikaan sopiva ja ehkäpä jopa muodikaskin toispuoleinen kranssi. Pohjaksi ostin Halpahallista kaksi erikokoista metallirengasta, joista päädyin käyttämään vain isompaa.  

Niputin havuja aina useamman samaan ja sommiteltuani ne sopivaan kohtaan, kiinnitin ne sidontalangalla renkaaseen. 


 

Kuten aina, niin tälläkin kertaa poikkesin alkuperäisestä suunnitelmasta ja annoin ajatuksen lentää! Pikainen pyörähdys askartelutarvikelaatikolle ja mukaan tarttui juuttinarua. Siispä kieputtelin sitä osaan kranssia antamaan vähän itselle rakasta maalasiromanttista vivahdetta. 

 


Kranssipohja alkoi olla valmis, vain koristeet puuttuivat. Kiinnitin kaksi kuivattua appelsiinia niin, että työnsin pätkät sidontalankaa niistä läpi ja sitten kieputtelin ne kranssiin kiinni. Samoin tein kanelitangolle.

 


Mietin vielä mitä tähän lisäisi, mutta taitoa on sekin, että osaa lopettaa ajoissa. Siispä lopetin koristelun tähän. Yllätyin itsekin kuinka "minimalistinen" tästä lopulta tuli! Vähän vie aikaa tottua tähän kun aiempina vuosina ovikoriste on ollut jokseenkin runsaampi. Vaihtelu virkistää kumminkin ja ensi vuonna tehdään sitten taas jotain ihan muuta! Ihanaa ensimmäisen adventin iltaa sinulle ♥

7 kommenttia

 1. Strömsössä tehtiin myös tuollaisia koristeita. Appelsiiniviipaleet taitaa nyt olla suosittuja, kun niitä näkyy paljon askartelussa.
  Kiva tuli😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuin katsomaan saman jakson ja osittain siitä innostuinkin. Trendit näyttää jylläävän askartelunkin saralla 😊

   Poista
 2. Kaunis yksinkertainen kranssi, tykkään 🤗
  Minäkin kuivatan parhaillaan appelsiineja ja sitruunan kiekkoja. Antavat kivasti väriä kranssiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Itselle tulee sellainen vanhanajan joulu mieleen kuivatuista hedelmistä kun ei ollut kaikkea ostokoristetta saatavilla. Hyvällä tavalla sopii tämän ajan henkeen :)

   Poista
 3. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista