Kasvihuoneen rungon pystytys sekä kurkihirren asennus

 Heipähei! 

Kasvihuoneprojektimme on nytkähtänyt reilusti eteenpäin ja runko sekä kattorakenteet on jo pystytetty. Runko nousi lopulta yhden lauantaipäivän aikana. Ensimmäisenä pystytettiin takaseinä ja siitä edettiin seinä kerrallaan kunnes viimeinenkin oli pystytetty.

Kun runko oli paikallaan, koko kasvihuone sai viimeinkin raamit ja sen koko konkretisoitui kertaheitolla. Muutaman kerran olen mielessäni ajatellut, että tulikohan sittenkin liian iso. Mieheni on samaa tuumaillut pari kertaa ihan ääneen. Olen kuitenkin nopeasti hätistellyt matkoihinsa moiset tuumailut! Kun kerran tehdään uusi kasvihuone niin ei siitä liian pientä kannata tehdä. Sitäpaitsi nyt tuonne mahtuu  hyvin ne toiminnot jotka sinne on ajateltu.

Toisen päätyseinän muuraus saatiin aloitettua rungon pystytyksen jälkeen. Seinän kanssa samanaikaisesti muurattiin myös savupiippu kasvariin tulevaa puuhellaa varten.

 

 

Jaksan aina vaan ihastella tuota tiilien kauneutta! Ne on juuri sellaiset kuin olin haaveillut ja pinnasta tulee ihanan "vanha". 


Halusimme kasvihuoneesta mahdollisimman avaran sisältä ja niinpä sinne tuli kurkihirsi kattotuolien sijaan. Viime talvena kaadettiin sopivan mittainen mänty ja keväällä kävimme sen kuorimassa. Se sai kuivua viime viikkoon asti metsässä, kunnes se vietiin sahattavaksi. 
Kurkihirsi oli n. 7 metriä pitkä ja meitä oli kolme sitä nostamassa paikoilleen. Hyvin suunniteltuna koko homma kävi yllättävän näppärästi ja hetkessä kurkihirsi oli omalla paikallaan. Ja siis ihan käsivoimin nostettiin!Minun tehtävänä onkin sitten olleet maalaushommat. Kurkihirsi sai pintaansa Tikkurilan Valtti Coloria sävyssä Karhu. Samalla sävyllä on käsitelty meidän pihasauna, pergola sekä terassi. Olipa siinä lievästi korkeanpaikan kammoiselle sellaista siedätyshoitoa että oksat pois! Alkuun etenin konttaamalla, mutta myöhemmin uskalsin jo ihan kävelläkin. Melko monenlaisissa asennoissa olen viime päivät tuolla korkeuksissa rimpuloinut kun tuota vinkkeliä on vähän joka suuntaan. 

Muut katon osat sekä runko maalataan valkoiseksi ja kattoa olen nyt maalannut nämä ensimmäiset kesälomapäivät. Vielä joutuu toisen kerroksen valkoisella maalaamaan, että saa tarpeeksi peittävän. 

  Viikossa on tapahtunut hurjasti kun miehellä alkoi kesäloma ja itsekin jäin vapaille jo loppuviikosta. Iltatöinä ei tässä tilanteessa kyllä vielä oltaisi. 

Raksakelitkin ovat olleet mitä mainioimmat. Tosin aamusta ollaan lähdetty jo työmaalle, sillä puolen päivän jälkeen viimeistään olosuhteet on olleet jo varsin paahtavat. Eilen en muistanut tarpeeksi juoda ja se kostautui iltapäivästä äärimmäisellä väsyllä. Tänään on vettä mennyt monta litraa ja silti tuntuu ettei välttämättä tarpeeksi. Lämpötila meillä on ollut +27 - +29­­°C, joten JVG:n sanoin: "kyllä täällä tarkenee..." =D   

Jotta tälläista tänne kuuluu tällä hetkellä. Homma etenee ja se on mukava! 


 

14 kommenttia

 1. Tulee kyllä upea huone. Mahtuu kasvit ja muut toiminnot hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä hyvin mahtua :) Tuntuu aika hienolta nähdä unelman tulevan hiljalleen todeksi ♥

   Poista
 2. Aivan mahtava! Ihana! Oli kuinka suuri hyvänsä, nii veikkaan, ettei lopuksi tilaa oo yhtää liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika ihana ♥ Luulen kans, että hyvin saan täytettyä tuon tilan =D

   Poista
 3. Hieno tulee! Ette mene ainakaan sieltä helpoimmasta päästä kun tulee muurauksia ja vähän erilainen toteutus muutenkin :) Tilaa onkin hyvä olla reilusti, niin mahtuu enemmän toimintoja kulloisenkin tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, "helppo" ei taida kuulua meidän sanavarastoon, vaikka joskus kyllä saisi ;) Mulla on monenlaista ideaa, mitä tuolla haluaisin kasvattamisen lisäksi tehdä, joten tila on kyllä tarpeen.

   Poista
 4. Kyllä tulee ihana huone ja vielä puuhellakin! Silläkö hoidatte lämmityksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä olisi tarkoitus lämmitellä huonetta keväällä ja syksyllä. Toki ihan kesäkeittiö funktio on tuohon toiseen päähän ajateltu, joten siellä kokkaillaankin tulevaisuudessa. Lisäksi aion harrastaa lankojen kasvivärjäystä jatkossakin, joten siinä hellalla ajattelin keitellä :)

   Poista
 5. Komia tulee eikä yhtään liian suuri. Kunhan ei vain jäisi pieneksi.... Olet varmasti ihan täpinöissäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen!!! Ei siitä yhtään liian iso tule nyt kun olen päässyt sinne jo toimintoja suunnittelemaan =D

   Poista
 6. Kerrassaan upea. Meillä se on jossain vaiheessa edessä se rakentaminen meinaan. Meillä on säästetty vanhat mökin ikkunat mitkä käytetään tähän tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tässä ollut melkoinen urakka, isompi kuin kuvittelin. Uskon kuitenkin että lopputulos on juuri sellainen meidän näköinen :) Hyvä etukäteissuunnitelma vie pitkälle. Teilläkin on jo iso osa valmiina kun ikkunat löytyy omasta takaa.

   Poista