Kasvihuonekuulumisia

 Kasvihuoneprojektissa päästiin rungon pystytyksen ja kurkihirren asennuksen jälkeen taas vauhdilla eteenpäin.

Ostimme kasvihuonetta varten viime syksynä vanhat kansakoulun pariovet. Ne tulivat vastaan Tori.fi palstalla ja nähtyäni ne tiesin niiden olevan täydelliset tähän rakennukseen. Eikä tarvinnut pettyä, sillä siihen ne sujahtivat paikalleen nätisti. 



 Oven maalipinta oli vielä aika hyvässä kunnossa ja väri kiva, joten en tee sille nyt mitään. 

Pariovien yläpuolelle laitettiin kaari-ikkuna. Se on yli 100 vuotta vanha ja itse asiassa niitä on meillä kaksi. Nämäkin on löytö palstoilta. Ostin pelkät karmit ja leikkautimme niihin lasiliikkeessä lasit. 
 
 

Päätyseinän valmistuttua muurattiin savupiippu loppuun.



Pihan puoleinen päätyseinä laudoitettiin aluksi umpeen ja maalasin sen valkoiseksi. Jotenkin se alkoi tuntua liian valkoiselta ja liian isolta pinnalta. Mietittiin siihen kaikenlaisia katseenvangitsijoita ja lopulta päädyttiin tekemään siihenkin ikkunat.


 

Se oli hyvä ratkaisu, sillä nyt sisälle pääsee enemmän luonnonvaloa. Lisäksi on mukava kun sisälle näkyy vähän taivastakin. Se tekee tilan vielä vähän avarammaksi.



Katon materiaaliksi valitsimme Keraplastin 16mm kennolevyn. Katto olikin aika nopea laittaa paikoilleen ja muuutamassa illassa se oli valmis. 



 

Rakennushommat hidastui huomattavasti kun kesälomat loppui. Illassa ei kovin paljoa ehdi tehdä. Itselle oli kyllä yllätys, että tässä menee näin kauan. Mies kyllä alunperinkin arveli valmistumisen menevän syksyyn, mutta itse en sitä uskonut. Vähän alkaa jo virta loppumaan, mutta vielä täytyy vähän pinnistellä, että saadaan tärkeimmät tehtyä ennen talven tuloa.




4 kommenttia

  1. Työmaa on edistynyt selvästi. Hienoa jälkeä! Nyt vielä loppurutistus ennen talvea :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin täytyy nyt vähän rutistaa, että saadaan valmista talveksi. Luottaivainen silti olen, että valmistuu :)

      Poista
  2. Kyllähän siitä komea kasvihuone tulee, ovet on varsinkin vaikuttavat. Meidän pitäisi kanssa aloittaa kasvihuoneen rakennus ensi keväänä, ja olen tässä miettinyt katon materiaalia, lähinnä sitä, että pitäisikö hankkia myös tuollaiset kennolevyt vai ihan tavalliset muovileyt, että varmasti riittää tarpeeksi valoa.

    https://muovicenter.com/muovilevyt/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä lyhyellä kokemuksella voin kyllä suositella kennolevyjä! Entisessä kasvihuoneessa meillä oli sellainen aaltovalokate ja se ajan oloon värjäytyi keltaiseksi sekä keräsi jonkin verran roskaa. Muovilevyistä ei kyllä ole mitään kokemusta.

      Poista