Kasvihuoneen kalusteet

Viime talven kasvihuone oli varastona terassikalusteille, ruohonleikkurille ym. tarvikkeille. Sekaan mahduttiin, mutta nyt oli aika laittaa sekin kuntoon. 

Siellä oli jo valmiina pirttikalusto, mutta se tuntui olevan liian hyväkuntoinen muutoin "vintage" tyylisessä ympäristössä. Sen värikään ei tuntunut sinne sopivan, mutta sen maalaaminenkaan ei oikein tuntunut hyvältä. Asioilla on kuitenkin yleensä tapana järjestyä ja niin kävi lopulta tässäkin. 

Instagramissa tuli vastaan kuva erään ulkotilan sisustuksesta, jonka värimaailmaan ihastuin heti. Kuvan tyylikin tuntui omalta, joten siitä se ajatus sitten lähti! 
 Myyntipalstalta löytyi pöytä, joka oli paljolti kuvan pöydän kaltainen. Sovittiin myyjän kanssa pöydästä kaupat ja käytiin se hakemassa kotiin. Samasta paikasta löytyi myös vanha pesukomuutti, joka myös  lähti meidän matkaan. 

Pöydän kannen hioin kauttaaltaan kunnolla, sillä siinä oli pinnassa vanha kulunut lakka. Jalat ja laatikoston pinnan hioin vain kevyesti rikki. 
Pöydän rungon maalasin Fusion Mineral Paintilla sävyllä Pressed Fern. Maalikerroksia tarvittiin kaksi, jotta sai kunnon peittävyyden. Tämä maali on kyllä ihanaa maalattavaa. Peittää hyvin ja on todella riittoisaa. Tilasin maalin Kalkkimaalikaupasta, sillä kokemusta sekä kaupasta, että maalista oli ennestään. 
Pöydän kannen öljysin värittömällä puuöljyllä kolmeen kertaan niin, että aina välissä pyyhin imeytymättömän öljyn pois. 
Pesukomuutti koki saman kohtalon. Kansilevyn hionta kauttaaltaan kunnolla ja muualta vain kevyesti pinta rikki. Sitten maalikerroksia pari. Ovien koristekuvio tuli maalauksen jälkeen paremmin esiin. Aiemmin sitä ei kunnolla edes huomannut. 

Nyt tämä pirttikalusto istuu värinsä puolesta paremmin kuin hyvin tänne kasvihuoneeseen. Kesäinen liina vaan pöydälle niin kyllä siinä kelpaa syödä ja kahvitella. 
 Ja paikkakin sille löytyi heti hellan vierestä, vaikken ensin uskonut sen siihen mahtuvan. Niin ne asiat järjestyy! 
Ensi viikolla pidän töistä vähän vapaata ja järjestelen juhlia. Mittarissa pyörähtää nimittäin yksi vuosi lisää ja juhlitaan pyöreitä :) Lupailikin ihan mukavaa säätä, joten nyt nautitaan! 8 kommenttia

 1. Kalusteista tuli kuin uudet! Sopii hyvin kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii! Tuntuu aina hyvältä kun voi vanhan kalusteen käyttöikää jatkaa kunnostamalla ♥

   Poista
 2. Upeat tuli! Ja onnittelut jo etukäteen 💐🌷🌸

  VastaaPoista
 3. Tulipa kauniit kalusteet 🤍 Paljon onnea synttäreiden johdosta 🌷🌷🌷

  VastaaPoista
 4. Kalusteista tuli hienot! Onnittelut synttäreiden johdosta! <3

  VastaaPoista