Kesään mahtui toinenkin projekti!

 Jo viime kesänä päätimme, että tänä keväänä myymme leikkimökin ja paikalle tulee uusi istutusalue havuille. Lisäksi uusimme roskakatoksen samalla. Kuulosti projektilta. Jo toiselta tälle kesälle. 

Leikkimökki kävikin kaupaksi suht nopeasti ja kesäkuun alussa pääsimmekin työstämään aluetta. Kuvassa näkyy lähtötilanne eli rivissä roskakatos, leikkimökki ja varasto. Paljon ei ole tullut tuota nurkkaa kuvailtua, sillä tämä kuva on kuuden vuoden takaa... 




Ensimmäisenä hahmoteltiin istutusalueen malli ja ladottiin sen reunakivet paikoilleen. Alueelle ei haluttu nurmikkoa, joten sen päälle levitettiin suodatinkangas ja kivituhka. Uusi roskakatos kääntyi nyt eri suuntaan kuin vanha ja sen pohjalle hyödynnettiin leikkimökin alla olleet betonilaatat. Edusta ladottiin pihakivillä. Pihlajakin sai kivistä reunuksen ympärilleen ja juurelleen kuorikatteen. 




Kun istutusalueelle oli saatu multakuorma levitettyä, alkoikin minusta se paras osuus: kasvien sommittelu. 




Oltiin säästetty aiemman projektin jäljiltä isoja kiviä, koska halusin niitä sijoitella tähän penkkiin. Tuovat mukavasti ilmettä ja sopivat havujen kanssa. 

Osan havuista oli ostanut jo viime kesänä alennusmyynnistä ja ne olivat olleet siirteessä toisessa penkissä talven ja alkukesän. Pallotuijat rungollinen sekä tavallinen olivat päässeet hieman räjähtämään ja pallon muodosta ei enää ollut tietoakaan. Joutuvat molemmat saksien alle vielä syksyllä. 

Tämän penkin värimaailma tulee olemaan aika hillitty: vihreän eri sävyjä, valkoista ja punalehtistä sekä -kukkaista. Aika monta kasvia siirtyi omista penkeistä jakamalla. 





Vähän hain täydennystä Prisman kesäpihan alesta: 
valkokukkaista pikkutalviota, valkokukkaista punatähkää sekä punalehtistä maksaruohoa. Lisäksi pari pikkuhavua kun olivat -70%. 






Omista penkeistä tähän siirtyi valkoista jaloangervoa, kuunliljaa (limet lehdet), tähkäkimikkiä, hopeatoppoa, myskimalvaa sekä valkokukkaista kurjenpolvea. Aluetta täydensi vielä syysvuokko sekä pallohortensia " Annabelle". Ensimmäisen kuvan viiruhelpi sai lähteä kun ei sopinutkaan suunnitelmaan. 






Roskakatoksen rakentamisesta vastasi tuttuun tapaan mieheni. Malli löytyi netistä ja sen pohjilta suunniteltiin meidän tarpeisiin ja tilaan sopiva. Tähän mahtuu tulevaisuudessa jäteastian viereen myös biokompostori. Pinta käsiteltiin samalla sävyllä kuin pihasaunakin on. 




Siihen se sujahti paikoilleen aika kivuttomasti ja näyttää siltä kuin olisi aina siinä ollut. 




Sisääntulo koki kunnon kasvojen kohotuksen ja ennen liian täysi alue on nyt väljempi ja siisti. Ja niinkin pieni asia kuin roskakatoksen suunta saa tilan näyttämään ihan toisenlaiselta. 
Varaston seinä vähän häiritsee noin paljaana ja siihen pitäisi vielä keksiä jokin katseenvangitsija.




Katoksen kylkeen löytyi vielä ihana metallinen kukkalaatikko kukkineen Prismasta ikäänkuin pisteeksi iin päälle. 




Tämäkin kesä meni aika tiiviisti pihahommissa kun oli nämä kaksi projektia. Ehkä vähän rennommin olisi voinut ottaa niidenkin kanssa, mutta menin ilmoittamaan meidän pihan Avoimet Puutarhat -teemapäivään niin piti saada valmista siihen mennessä! No jospa sitä ensi kesänä sitten ottaisi vähän rennommin =D 

Bloggaaminen on täysin jäänyt nyt kesällä, mutta jatkuu tästä eteenpäin. Kuvia on tullut otettua ihan älytön määrä tuolta pihalta ja jutun aiheita riittää, joten tarina jatkuu. Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!



8 kommenttia

  1. Tulipa kaunis uusi alue. Saisiko varaston seinustalle kasvamaan jonkun köynnöksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietittiin itsekin. Minä näin seinällä isot kärrynpyörät tai sitten ikkunaruudut. Katsotaan mitä talven aikana keksitään ;)

      Poista
  2. Alue siistiytyi ja avartui kummasti. Hieno lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin teki! Nyt kyllä hymyilyttää joka kerta kun kääntyy kotipihaan :)

      Poista
  3. Projekteista on aina kiva lukea. Olen kanssasi samaa mieltä; kasvien sommittelu valmiille alueelle on aina se hauskin vaihe! Meidänkin leikkimökki (kauan sitten) saatiin heti myytyä, kun ilmoituksen olin laittanut. Järkevää saada uuteen käyttöön, kun itsellä ei ole enää tarvetta. Lopputuloksena sait avartuneen ja kutsuvan sisääntulon, kannatti ahkeroida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin pitkään sitä mieltä, että leikkimökki pitää säästää mahdollisille lastenlapsille. Onneksi muutin mieltäni! Nyt sisääntulo on oikeasti kutsuva ja sopii muun pihan henkeen :)

      Poista
  4. Kyllä siitä tulikin kaunis, ja ihanan avara!

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Tykätään hurjan paljon itsekin :)

    VastaaPoista