Ovikranssi

Onpas päässyt vierähtämään edellisestä postauksesta aikamoinen aika! Blogin kirjoittaminen on ollut tauolla kun aikaa ei vaan ole tahtonut riittää, vaikka tästä tykkäänkin kovasti. Instagramiin on niin helppoa tehdä nopsaan päivitys ja se onnistuu vaikka sohvalla. Nyt kuitenkin on blogin vuoro! 

Muutama viikko sitten sain viimeinkin tehtyä itselle kasvihuoneen oviin havukranssit. Materiaalit on kaikki kerätty omasta metsästä; männyn ja kuusen havuja sekä riidenliekoa. Männyn havut oli kauniin hopeanhohtoisia ja niitä otettiinkin mukaan aika paljon. 


Tein kranssit kasvihuoneessa, jossa oli jo aika kylmä. Niinpä päivä alkoi hellan lämmittämisellä. Kasvihuoneessa on niin paljon lasipintaa, ettei pakkasilla hellankaan lämpö koko huoneessa tunnu. Niinpä lämmittelin itselle välillä glögiä ja siemailin sitä lämpimikseni. 


Sidoin kransseihin vielä havujen ja liekon lisäksi callunaa tuomaan vähän väriä. Liekoonkin jätin kukinnot paikalleen. Tulipahan vähän mielenkiintoisempi niin. 



Siihen ne sopii kuin nenä päähän! 


 Seuraavaksi pitää tehdä kranssi vanhemmille sekä itselle ulko-oveen. Siihen ei olekaan tulossa perinteinen kranssi vaan teen swagin. Jos se ei ole sinulle ennestään tuttu niin kannattaa pysyä kuulolla :) 

8 kommenttia

  1. Kauniita kransseja olet tehnyt . Oman metsän tuotanto on parasta . Tuo lieko on mukava materiaali kranssiin sitä ei vaan jokaisen metsästä löydy .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oma metsä on kyllä kullanarvoinen näissä jutuissa. Lieko on kiva kransseissa, mutta meilläkään sitä ei joka metsästä löydy. Onneksi yksi apaja on olemassa =D

      Poista
  2. Nätit kranssit tuli ja sopivat hyvin kasvihuoneen oveen. Lieon itiötähkät sopivatkin mukavasti sinne sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina aiemmin olen nuo itiötähkät napsaissut pois, mutta nyt ne näytti sopivan kivasti, joten saivat jäädä :)

      Poista
  3. Kauniita kransseja ja kiva, kun pääsee oman metsän materiaaleista askartelemaan! Kranssien teko on mukavaa puuhaa, ja vielä kun on kiva paikka, missä puuhastella. Oma kranssipajani puutarhahuoneessa oli pakko vaihtaa sisätiloihin, kun pakkanen oli sen verran napakka, että lämmittämisessä ei ollut järkeä. Omissa kransseissanikin oli callunoita, hyvä materiaali myös kransseihin! Jään odottelemaan uusia kranssipostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kranssien teko on kyllä mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Meilläkin tovi menee lämmittäessä, mutta aika hyvin sitten tarkenee puuhastella. Ja toki pukeutumiskysymyskin se on aika pitkälle :)

      Poista