Omppuja, omppuja!


Syksyn omenasadosta on tulossa runsas. Puiden oksat notkuvat omenoiden painosta. Jopa niin, että oksia on mennyt poikki.

Malus domestica `Borgovskoje`


Malus domestica `Huvitus`

.Osaan näyttää taas tulleen tuollaisia "rupia". Mistä mahtaa johtua? 

Onneksi syöntikelpoisia on kuitenkin enin osa. Näistä saa keitellä jokusen purkillisen hilloja sekä leipoa omenapiirakkaa. 
Ja ehkäpä jonkun kerran saa tehdä omenapaistosta uunissa ja herkutella sitä jäätelön kera. NAM! 

Tykkään syksystäkin! 

10 kommenttia

 1. Hieno omenasato. Kotimaiset omenat voittavat kyllä maussa mennen tullen ulkolaiset sisarensa.

  Omenoissa oleva vioitus on omenarupi, joka on sienitauti. Maahan pudonneet lehdet kannattaa satokauden jälkeen korjata visusti pois, sillä tauti muhii ja talvehtii maahan pudonneissa lehdissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että tämäkin asia selvisi. Nyt täytyy sitten keräillä lehdet pois:)

   Poista
 2. Upeasti on omppuja! Minun puissa oli ensimmäiset kukat tänä keväänä. Omppuja ei tullut=( Syynä taisi olla pölyttäjien vähyys. No, jospa ensi vuonna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään kukinta vähän jo enteili tulevaa satoa, vaikka täälläkin alkuun näytti ettei pölyttäjiä olisi. Onneksi aina tulee uusi kevät ja uusi yritys:)

   Poista
 3. Meillä on tuota rupea myös, samoin muumiotautia. Lopuista ompuista näyttävät ampparit pitävän huolen. Ison omenpuun oksa katkesi myös meillä. Omenia on paljon, mutta syötäväksi asti ei niin kamalasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, yhden muumiotautisenkin jo minäkin bongasin. Jospa vähän jäisi kuitenkin herkutteeluunkin, eikä kaikkia tauti veisi :/

   Poista
 4. Omenapaistos just uunissa näistä teidän herkuista. :)

  VastaaPoista
 5. Tulin vastavierailulle :) Omenapiirakkaa on meilläkin leivottu ja tänään tein sitä Maailman parasta omenahilloa, on muuten super hyvää. Ohje löytyy blogini herkuttelua-välilehdeltä, jos kiinnostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit :) Kävinkin heti kurkkimassa tuon ohjeen omppuhillolle. Taas sitä oppii uutta, nimittäin tuo uunissa hauduttaminen(?), en ole koskaan aiemmin siihen törmännyt. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

   Poista