Pihan kukkijat osa 2

Jatketaanpas sitten tätä kuvakavalkaadia.


Tämä kauniin värinen ketoneilikka on viimeisin hankintani. Pyörähdin Kalajoella Siipon Puutarhalla katsomassa olisiko mitään mielenkiintoista ja tämä lähti mukaan. Vähiin oli sielläkin menneet sekä kesäkukat että perennat. Syysvuokot oli siellä todella komeita ja vähän jäi harmittamaan etten sellaista ostanut.


Laventelikin on pysytellyt vielä hengissä. Menisi nyt talven ylikin. Kannattaisiko tämä suojata jotenkin vaikka onkin kohopenkissä? Kertokaapas te joilla on kokemusta.Ylemmässä kuvassa olevalle unkarinsyreenille järjestin pienen muuttumisleikin viime viikolla. Parturoin sitä kunnolla ja poistin alaoksia sekä typistin latvusta. Nyt sen vieressä kasvavat kultapiiskutkin pääsevät kunnolla levittäytymään. Komea näyttäisi olevan kukinta tulossa. Keijunkukkien kukinta vaan kestää ja kestää... 


Talvetetut pelargonitkin alkavat kesäkuun nuurumisen jälkeen pukata kunnolla kukkaa. 


Talvetetuista puheenollen kuvan harsotyräkki kuuluu niihin myös. En raaskinut sitä viime syksynä heittää kompostiin kun kukki niin komeasti, joten toin sen sisälle. Tuolla yläkerran ikkunalla se selvisi talven yli. Välillä leikkasin sitä rajustikin, mutta niin se vain sinnitteli.


Mustilan hortensiakin aloittelee kukintaa. Menee siinä hetki kunnes kaikki nuo pikku helmet ovat avautuneet kukiksi :)


Lopuksi vielä kuva Himalajanjalkalehden komeasta hedelmästä tai siemenkodasta, mikä se sitten lieneekin. Milloinkohan tuo on kypsä???
Kuvan vasemmassa reunassa pelastetut kuunliljan siementaimet. Nypin ne ensin rikkaruohoina keväällä pois kunnes jotenkin välähti, ettei ne taida niitä ollakaan. Nytkin tuolla penkissä näyttäisi olevan uusia pienokaisia tulossa. Täytyy ne sieltä siirtää jossain vaiheessa paremmille paikoille. 

Tällaisissa tunnelmissa pyörähti kalenterilehdelle elokuu. Upeaa säätä on ensiviikollekin luvattu. Mulla alkaa maanantaina työt, plääh! No, iltaisin sitten nautitaan :) 

Lokoisaa viikonloppua! 

4 kommenttia

 1. Nättejä kukkia sinulla. Minäkin taisin nyt tulla ostaneeksi sitä keijunkukkaa, mukava nähä se tässä isona. :) Kultapiisku on hauska, eikös se kasva luonnonvaraisenakin? Kasvaa se kyllä, vastasun tähän näpsäkästi itse :D, tarkoitin varmaan että onko periaatteessa samaa.. Jännä puutarhan perennanakin. Mukavaa viikonloppua! Tuo ruukussa oleva krysanteemin näköinen on kiva,.siinä on hauska väri.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tuota piiskua esiintyy luonnonvaraisenakin, olet ihan oikeassa. Ja mitä tulee tuohon ruukussa olevaan kukkaan, niin juuri väriin siinä ihastuin minäkin:)

  VastaaPoista
 3. Varmaan kannattaa laventelia suojata. Minulla paleltui heti ensimmäisenä talvena=( Kaunista on puutarhassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Täytyypä muistaa laittaa suoja talveksi.

   Poista