Näillä eväillä ensi kevääseen

Pyörähdinpä aamusella tuolla tutulla puutarhalla. Tarkoitus oli katsastaa kukkasipulivalikoima kun yhtään ei tälle syksylle ollut vielä hankittuna. Olivatpa laittaneet sitten kaikenlaisia tarjouksia houkuttimiksi. 
Perennat oli kaikki -50%. Monen paikalla oli toki vain kuva jäljellä, mutta paljon oli vielä tarjollakin. Järjen ääni kuului kierroksen ajan voimakkaana ja mukaan perennoista lähti vain 4 kappaletta kaunopunahattu `Cheyenne Spirit`-lajiketta. Olin niihin ylen tyytyväinen. Saattaa toki olla että huomenissa pyörähdän siellä uudestaan kun olen tässä yön yli mietiskellyt mitä kaikkea sinne jäi... Puutarhurikin vähän ihmetteli, että enkö muuta löytänyt:)


Vähän rääpisköiltähän nuo punahatut näyttävät ja kamera jätti väritkin kovin hailakaksi. Nämät hankkiessani näin kuitenkin mielessäni tällaisen näkymän:


Jotta tähän päästään, täytyy ihan oikeasti piipahtaa huomenna puutarhalla uudestaan. Näitä nimittäin jäi sinne vielä :)

Niitä kukkasipuleitakin ostin pari pussia. Vähän on sellaiset luovutusfiilikset noiden tulppaanien kanssa kun ei ne aina tahdo edes nousta saati sitten kukkia jos nousevatkin. Viime syksynä kalkitsin ja lannoitin ihan ohjeiden mukaan ja siltikään kaikki ei nousseet. Toisaalta osa vanhoista kukki vuoden tauon jälkeen. Taitaa olla sellaista onnen kauppaa tämäkin homma. 

Narsisseihin luotin tälläkin kertaa ja ostin pelkästään nyt valkoisia. Lajikkeiksi valikoituivat `Mount Hood`ja `Princess Zaide`. Molemmat istutin tuohon viimeksi muokatulle alueelle, Omenapuupenkkiin. 


Tulppaaneja ostin kaksi pussia. Toinen pussillinen valkoisia, väriä vaihtavia `Purissima`-lajiketta ja toinen oli sekoitus nimeltään `Princess Duo Blend`, keltaisia ja punaisia tulppaaneja.


Nyt ostin tuon istutuskairankin, josta olen haaveksinut jo muutamana syksynä. Narsissit sen avulla istutinkin, mutta tulppaaneille kaivoin kerralla tuollaisen reilumman kuopan ihan istutuslapiolla. Meni hermot kairailla..;)

Samalla tuli puhdistettua tuo Omenapuupenkki rikkaruohoista. Jospa olisi keväällä mukavampi lähteä uuteen kauteen. 14 kommenttia

 1. Cheyenne Spirit on sellainen lajike, jonka perään olen pari kertaa kuolannut, mutta aina on nuukuus iskenyt, kun hinta on ollut aika huima. Toivottavasti taimesi juurtuvat kunnolla ja saisit jo ensi kesänä ihailla niiden upeita kukkia. Minäkin taidan raahata itseni tänään pihalle piilottamaan sipuleita maaperään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain näin kuvia kyseisestä lajikkeesta ja ihastuin siihen heti. En ollutkaan uskoa, että niitä olisi näillä leveyksillä edes saatavilla. Siksipä nuo olikin ihan PAKKO ostaa. Määrään toki vaikutti tuo alennus, normihinnalla olisin varmaan tyytynyt pariin kappaleeseen :)

   Poista
 2. Toivottavasti taimet lähtevät hyvään kasvuun ja tuo näkymä kuvassa toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin. Jospa tällainen mukava juurtumiskeli jatkuisi vielä vähän aikaa ;)

   Poista
 3. Mulla vähän sama homma noiden tulppaanien suhteen; viime syksynä istutin kolme pakettia ja keväällä muutama hassu nousi. Talvihan oli kyllä märkä, oiskohan ollut vaikutusta asiaan? Ensi keväänä ei taida olla tulppaaneja kukassa, vanhat tuskin enää nousee ja uusiakaan en ole nyt laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se vähän tympäisee kun syksyllä näkee vaivaa istuttamisessa jota ei sitten kukinta keväällä palkitsekaan. Jää vähän höynäytetty olo :(

   Poista
 4. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo väriä vaihtava tulppaani. Laita ihmeessä kuvia keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritänpä muistaa. Puutarhuri kertoi, että väri on aluksi tuollainen kellertävä ja muuttuu kukinnan edetessä valkoisemmaksi. Jää nähtäväksi ;)

   Poista
 5. Toivottavasti nousevat sinun ja meidän iloksi;)

  VastaaPoista
 6. Unelmat kohdallaan noissa punahatuissa! Kyllä ne siitä vielä riehaantuu kukkamereksi!
  Syksyn tunnelmaa ja kottikärryllinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä sinne koti-Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ei neljällä vielä merta saada, mutta eihän sitä koskaan tiedä :) Kottikärryllisellä lämpöä saadaan ainakin taimet kunnolla juurtumaan, kiitos siitä!

   Poista
 7. Punahatut ovat upeita. Kukkivat tosi pitkään ja perhoset suosivat ja viihtyvät niiden terälehdillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti ensi vuotta, että pääsen nauttimaan näkymästä :)

   Poista