Puolukkaherkkuja

Meillä on tapana aloittaa sunnuntai aamu kävelylenkillä. Tänään poikkeuksellisesti suuntasimme lenkin puolukkametsään ja otimme mukaan poimurit ja ämpärin.

Puolukoita oli  mukavanlaisesti ja aika pieneltä alalta saimme poimia ämpärin täyteen. Vähän jopa harmitti lähteä kun marjoja olisi vielä ollut. Tarvetta ei kuitenkaan tänä syksynä ollut enempään kun viime vuotisiakin on vielä vähän pakkasessa jäljellä. 

Mies leipoikin heti kotiin tultuamme bravuurinsa puolukkapiirakan. Sitä syödään aina vaniljajäätelön ja kahvin kera.


Minä keitin vielä illalla puolukoista vispipuuron. Sitä syödään meillä yleensä aina vain tuoreista puolukoista tehtynä. Talvella puolukkaa käytetään meillä  soseena ja kiisselissä.


Kuva latautui hassusti kyljellään, mutta koittakaa kestää :) Tätä herkkua voi syödä kylmän maidon kera tai sitten ripotella hieman sokeria pintaan. 

Tällaisilla herkuilla alkavaan viikkoon! 

10 kommenttia

 1. En ole puolukan ystävä. Mutta täälä on marjastuskausi on hyvinkin takanapäin. Lumi maassa. Jännää on tuo miten ilmasto vaihtuu näin rajusti suomessa, tai on aivan erilainen. Olen saanut taas hämmentyä suuresti!! Tätä pitkää kylmää talvea kun ei oikein jaksas, niin ei tarttis kauas lähtiä kun syksy ja kesä jo hieman pidentyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano. Toisaalta odotan jo niitä kylmempiä ilmoja ja kirpeitä pakkasaamuja. Eikä mulla olis mitään luntakaan vastaan. Tänne on lupailtu sen verran kylmenevää, että päivälläkin pysyttäisiin pakkaslukemissa. Saas nähdä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja ihan hyvällä omallatunnolla saa näitä herkutella!

   Poista
 3. Nam! Me syödään puolukkapuuroa läpi vuoden. Kokeile joskus punaherukasta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla tuota herukkapuuroa ehdottomasti! Kiitos vinkistä:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Syksyinen luonto on kyllä kaunis :)

   Poista
 5. Hienoja puolukkametsäkuvia ! En olekkaan katsonut, onko täällä vielä puolukoita. Flunssa jumitti niin visusti sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseä harmitti jättää puolukoita tuonne metsään, mutta eipä niitäkään voi määräänsä enempää kerätä;/ Flunssa tuntuu olevan nyt tänä syksynä todella sitkeää. Tulisi vähän pakkasta niin pöpötkin kuolisivat :)

   Poista