Puutarhalla

Ensimmäinen satsi kesäkukkia ostettu ja istutettu! 

Kävin päivällä tuhlailemassa tuota saamaani lahjakorttia Piha ja Puutarha Ahvenjärvelle. Ajatuksena oli ostaa amppeleihin kukat. Sekaisinhan siellä meni ja aluksi tuntui että tyhjin käsinkö täältä joutuu lähtemään pois. Lopulta mukaan tarttui kauniit vaaleanpuna-valkoiset riippuverbenat. Ostin niiden kylkeen vaaleansiniset lobeliat ja tein niistä amppelit roikkumaan ja seinälle. 


Halusin käyttää osan lahjakortista myös monivuotisiin. Näin siitä olisi iloa tuleviksikin vuosiksi. 
Perennoiden joukosta poimin kaksi päivänlilja lajiketta, joita en ennestään omista. Tunnustan, olen keräilijä ja nämä oli ihan pakko saada. 


Eikö olekin ihania?

Istuttelin samalla kaikki muutkin kasvattamani kesäkukat sekä keväällä Kodin Kukilta tilatut taimet. 
Lidlin siemenistä kasvattamiani kirsikkatomaatin taimia kasvaa nyt kasvilavassa, kasvihuoneessa ja amppelissa. Vielä jäi ylikin taimia. Täytyy tarjota niitä jollekin. 

Tomaattien edessä suippopaprikat

Verenpisarat istuttelin myös ruukkuihin ja samalla latvoin niitä toistamiseen. Latvapistokkaat sitten tietysti laitoin taimettumaan kun en niitä roskiin raaskinut heittää. Vielä jäi huomisellekin ruukutushommaa. Pitää vaan hakea multaa lisää. Sisällä on vielä talvetetut pelargoniat sekä äitienpäiväruusu. Myös Annin kylvämät yrtit pitää ruukuttaa isompiin astioihin. 

Viimeisin narsisseistakin on päässyt kukkaan, nimittäin´Actaea`. Tämä ei ole aikaisemmin vielä kukkinutkaan. Kaunis se on. Yksinkertaisen kaunis. Leppoisaa lauantai-iltaa! 
 

5 kommenttia

 1. Paljon on sulla ruukutettavia. Verenpisaroitten kanssa mulla ei oikein synkkaa, mikä on iso harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tahtoo se talvettaminen useimmiten epäonnistua:( Sinnikkäästi silti jaksan yrittää aina uudelleen.

   Poista
 2. Upeat tarhapäivänliljat. Niiden lehdet ovat myös kauniit. Riippaverpena on hyvä valinta, sillä se kestää hyvin tuulen riepottelua kauneutensa ohella.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan höperönä noihin päivänliljoihin vaikka tila alkaa loppua jo! Tänään on amppelit saaneet kunnon kyytiä tuolla paikoitellen myrskyisessäkin tuulessa. Nyt on kestävyys testissä.

   Poista
 3. Kukkalahjakorttihan onkin upea lahjaidea. Löysitkin kaunista amppelitavaraa.

  VastaaPoista