Syyskuun ensimmäinen päivitys

Melkein ehti syysmasennus iskeä, mutta onneksi satuin katsomaan eilen viikon sään. Kesäkelit tulevat takaisin! Jihuu! 
Ehkä viimeisetkin nupulla olevat kukat ehtivät vielä kukkia. Päivänliljoja ainakin on vielä paljon nuppuvaiheessa, mm. Summer Wine, jonka kukintaa odotan aina kieli pitkällä :) Se on niin kauniinvärinen! 

Värililjoista `Stargazer´avasi viikonlopun aikaan kukkansa ja komeat ovat tänäkin vuonna. 


Kesällä alennusmyynnistä ostetut värililjatkin ehtivät osa kukkia. Vartta ne ei ehtineet kasvattaa normaalimittaan asti vaan jäivät kääpiökokoisiksi. Ensi vuonna sitten uudella yrityksellä. 

Tänään pyörähdin kauppareissulla Lidlissä ja kävin jo hiplailemassa kukkasipulipusseja. Maltoin kuitenkin vielä mieleni ja pussit saivat jäädä toistaiseksi sinne. Luulenpa, että joudun siellä vielä käymään uudemman kerran. Oli senverran kivannäköisiä narsisseja, että täytyyhän niitä tuonne penkkiin saada:)

Uusimmassa penkissä ruusut kukkivat vielä. Taidan olla ihan rakastunut näihin ruusuihin, vaikken aiemmin niistä niin kovin välittänytkään. Johtui osittain toki oikean kasvupaikan puutteestakin. En tuonne perennojen sekaan niitä halunnut istuttaa, koska sinne olisivat hukkuneet. Ovat kuitenkin sellaisia kukkia, että ansaitsevat arvoisensa paikan!

Keltainen ruukkuruusu keväältä

Tertturuusu ´Tom Tom´
 Keväällä tilasin Kodin Kukat -verkkokaupasta mm. verenpisaran taimia. Nyt nuo taimet ovat rehahtaneet oikein kunnon puskiksi ja kukkivat minkä ehtivät. 
Toinen lajikkeista on ´Blue Sarah´ja kukka on upean sinisävyinen.


Toinen lajike on ´Seventh Heaven`, joka tekee upean tummanroosan kukan. 


Kukat on molemmissa todella kookkaat, punaisessa melkeinpä jättimäiset. Nämä kun saisi talvetettua niin olisin aika onnellinen tarhuri!

Heinäkuulla tein vielä akileijan siemenkylvöjäkin. Osa niistä on jo lähtenyt kasvuun. Onneksi aurinkoa on luvattu vielä ja kasvihuoneessa on aika hyvät olot muutenkin taimettua. Ehtisivät jonkunkaan kokoisiksi, että voisi ne hyvillä mielin talvetella. 


Loppuun vielä pari kuvaa tuosta huvimajan ympäristöstä. 

Mukavaa alkavaa syksyistä, mutta toivottavasti aurinkoista ja lämmintä viikkoa teille jokaiselle!


 

12 kommenttia

 1. Kiva postaus! Ihailen aina puutarhalehdistä, miten komeita verenpisaroita joillakin on, kun niitä on onnistuneesti saatu aina talvehtimaan jossain varastossa. Todella kivan värinen tuo 'Blue Sarah'. Onpas siellä akileijoja tuloillaan, olet ollut ahkera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä vähän ennakkoluuloja noita verenpisaroita kohtaan. En uskonut tuon sinisen olevan sen värinen kuin kuvaston kuvassa, mutta olipa se vaan. Pitäisi olla kunnon tila talvettamiseen, mutta kokeilen kumminkin tuolla yläkerran kattoikkunan alla missä kaikki muutkin on saaneet talven pärjäillä :)

   Poista
 2. Kiitos satu, samoin sinne! Näytti poutaa ja aurinkoista tännekin. Kaunis on lilja. Minäkin sain tänään toimistolta huumaavan liljan tuoksun nenääni... Vaan vielä jäivät sinne, täytyy varmaan vähän miettiä niille vielä paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värililjoja voisi kyllä olla paljon enemmänkin kuin mitä niitä nyt on. Toisivat mukavasti väriä tähän syksyyn.

   Poista
 3. Kylläpä huvimajan tienoo näyttää hienolta. Minunkin pitäisi saada huvimajan ympärys kohennetta, mutta ei kaikkea yhtenä kesänä, voi olla, että vielä joudun lykkäämään suunnitelmiani tuonnemmaksi. Aurinkoa minäkin toivon. Auringonkukat ovat vielä nupullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että ei kaikkea voi yhdessä kesässä tehdä. Onpahan aina jotain mitä suunnitella sitten talviaikaan. Toivotaan että aurinkoa riittäisi lopuille kukkijoille!

   Poista
 4. Juuri katsoin säätiedot, lämmintä on luvassa loppuviikosta :) Ihanat nuo verenpisaran kukat!

  VastaaPoista
 5. Kauniit kukat! Hienolle näyttää huvimajan ympäristö! Vielä on minullakin osa kesäkukista nupulla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Eiköhän ne loputkin kukat nyt aukea kun aurinko niitä pääsee kunnolla hellimään:)

   Poista
 6. Voi miten kauniita liljoja. Huvimajasi ympäristöineen näyttää siistiltä ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat on kyllä kauniita. Huvimajan uuteen ilmeeseenkin ollaan kovin tyytyväisiä:)

   Poista