Voihan narsissit!

Nyt ne on sitten ostettu. Nimittäin ekat kukkasipulit. 
Narsisseja. Vain ja ainoastaan. 


Näihin minä hurahdin. 

Aluksi käsissä oli pelkästään valkoisia lajikkeita, mutta muistelin sitten että niitä on entuudestaankin aika monta. Ostin sitten keltaisia lisäksi.  

Valkoiset lajikkeet ´Cassata´, ´Ice King´ja ´Lemon Strike´. 
 
 

 Keltaiset lajikkeet ´Orangery´, ´Loveday´ja ´Dutch Master´. 

 
 Istuttelin nämä vasta tänään, toivottavasti ehtivät juurtua ennen kylmiä. Narsissit tulisi istuttaa täällä pohjoisempana jo syyskuun alkupuolella, mutta ostinkin nämä vasta viime viikolla. Ehkäpä säät ovat näiden juurtumiselle suotuisat vielä jonkin aikaa. 
Tulppaanejakin hypistelin, mutta jätin ne sitten ostamatta. Niiden kanssa on tullut pelkkiä pettymyksiä, enkä saa niitä kukkimaan keväästä toiseen vaikka mitä poppakonsteja olisin kokeillut. Saavat siis mun puolestani olla. 

Satoakin korjasin tuolta "rupuiselta" kasvimaaltani. Porkkanat sentään siellä ovat komeasti kasvaneet. Kylvin keväällä ´Purple Haze´ja ´Caracas´-lajikkeita yhdet rivit kumpaakin. Aika vekkuleilta näyttivät!


 
 Maku tässä purppurassa on ihan yhtä makea kuin tavallisessa oranssissakin. Kovin olivat haaroittuneita melkein kaikki näistä lajikkeista. Mistähän mahtaa johtua? Olisiko pitänyt harventaa reippaammin? 

Pieneksi jäi meikäläisen sadonkorjuut tänä vuonna.

No, jotain onnistumisiakin on saatu. Nimittäin tämä kukkapenkissä talvehtinut hortensia ehti kuin ehtikin kukkaan asti. Olen tästä niin ylpeä!


Kohtapa tämän saa kaivaa takaisin tuonne penkkiin talvehtimaan viiden muun lajitoverin kanssa :)

Loppuun vielä itselle muistiksi narsissien istutuskohdat. Että tietää mitä millekin paikalle alkaa keväällä odotella. 
 Vielä toivon poutaisia ja suht lämpimiä päiviä, jotta saisin viimeisen projektin tältä syksyltä valmiiksi. Laitan kuvia heti kun ollaan siinä vaiheessa. 

Kesän aikana blogi on saanut aika monta uutta lukijaa, mikä tuntuu todella mukavalta! Tervetuloa Ariel, Tuulikki, Anneli A., Sini, Vaahteran lehden Leena ja Navettapiika! 
Täytyykin laittaa pystyyn pian arvonta kiitokseksi teille uskolliset lukijani :) 

Puuhakasta viikkoa kaikille!

22 kommenttia

 1. Onpas vekkulin näköinen tuo purppura porkkana! Tuotahan täytyy ensi vuonna kokeilla.
  Kukkasipulit odottavat minullakin istutusta, suurin osa tulppaaneja. Täällä vähän toisin päin eli narsisseja en ole saanut onnistumaan, tulppaaneja vähän paremmalle menestyksellä. Kovasti on vielä lämpimät nuo kelit ja olen lykännyt sipulien istutusta. Olisi varmaan jo syytä upotella maahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullapa olisi sulle tarjolla vaikka mitä siemeniä ensi kevääksi:) Laittelen vaikka sähköpostia kunhan ehdin.
   Onpa jännä, miten menee ristiin nämä onnistumiset. Pitäiskös meidän vaihtaa vinkkejä? Toisaalta olen vain nuo narsissit istuttanut ihan normaalisti syksyllä ja keväällä ne sitten on nousseet. Ilman mitään ihmekonsteja. Mutta tulppaaneihin ei täällä näytä samat keinot pätevän. Kummallista!

   Poista
 2. Minä pidän myös narsisseista juuri niiden helppohoitoisuuden ja pitkäikäisyyden johdosta. Tulppaanit taantuvat Darwin hybridejä lukuunottamatta tosi nopeasti ja jotkin tulppaanilajikkeet kukkivat hyvässä lykyssä vain pari vuotta. Sinulla on tiedossa ensi keväänä kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nousevat ensi keväänä yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Ettei käy niin että täällä hehkuttelen narskujen helppohoitoisuudella ja sitten keväällä ei tapahdukaan yhtään mitään=)

   Poista
 3. Hieno porkkanasato! Minä ostan joka vuosi uudet tulput. Olen tottunut, että ovat kertakäyttöisiä, ainkin useimmiten. Mulla on varmaan jo 20 kg erilaisia sipuleita, jotka hamstrasin Lidlistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin, miten paljon kahdesta kylvetystä rivistä tulikin satoa! Laitoinkin osan kuutioina pakkaseen ja osan tein raasteeksi.
   Lidlistä minäkin nuo narsissit ostin...Siellä vaan on niin hyvät hinnat, eikä laadussakaan ole ollut valittamista. Sulla onkin sitten istuttelu-urakka edessä :)

   Poista
 4. Hienoja kukkasipuleita olet löytänyt. Maahan vaan, niin ensi keväänä odottaa yllätys. Talven aikana kuitenkin ehtii unohtumaan mitä tuli laitettua ja mihin. Jännän näköisiä nuo porkkanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuskin enää keväällä muistaa mitä minnekin istutti. Eikä auta näiden kuvien katseleminenkaan kun tekstiä ei noista pusseista erota. Onpahan niitä ylläreitä sitten!
   Tuo violetti porkkana oli ihan uusi tuttavuus, mutta ihan sen porkkanaksi mausta tunnisti. Kädet se värjäsi kun niitä tuossa illalla kuorin ja pilkoin. Ihan kuin olisi mustikassa käynyt:)
   Huomasin, että olit kirjautunut lukijaksi, joten lämpimästi tervetuloa!

   Poista
 5. Kiitos, Satu
  Ihania juttuja sinulla <3
  Blogissani on sinulle haaste, käypä kurkkaamassa ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoa Tuulikki ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Minäpä nappaan haasteen ja vastailen kun tässä ehdin:)

   Poista
 6. Hei, myös minun blogissa on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu! Tähän täytyykin oikein paneutua ajan kanssa :)

   Poista
 7. Hih, täälläkin oli kukkasipuleita. =) Nyt on se aika vuodesta... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt täytyy panostaa, että saa sitten keväällä nauttia:)

   Poista
 8. Blokissani olisi sinulle tunnustushaaste. Toivottavasti otat haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kruunu Vuokko! Tottakai otan haasteen vastaan:) Nyt on ollut niin kiireisiä viikkoja, että juuri ehtii käydä kurkkaamassa tänne, mutta vastailen kyllä kun ehdin.

   Poista
 9. Narsissi on minunkin lemppari:) Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta viime vuosina oon perehtynyt tarkemmin narskuihin ja yllättynyt siitä miten montaa lajiketta niitäkin on. Jotenkin ajatusmaailmaan ei ole aiemmin mahtunut kuin tavallinen keltainen narsissi. Onneksi sitä oppii uutta koko ajan:)
   Aurinkoista viikkoa sinullekin! Meillä pakkastelee :)

   Poista
 10. Hei Satu, sinulle olisi haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Poimin mukaani ja vastailen kun ehdin :)

   Poista
 11. Hei Satu Haastetta pukkaa Vaahteran lehdeltäkin :) Käyppä kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Nyt näitä alkaa jo olla sen verran monta että täytyy varata kunnolla aikaa vastaamiseen; )

   Poista