Kasvihuoneen ympäristön kasvojenkohotus

Viime kesänä kun teimme tuon silloisen huvimajan, nykyisen pihasaunan ympäristön uusiksi jäi kytemään ajatus kasvihuoneen ympäristönkin fiksaamisesta. Lähinnä sen kivituhka-alueen osalta sillä pihasaunan ympärillä on punertava tuhka ja kasvihuoneen ympärillä vaaleaharmaa. Viimekesäisestä projektista tuota kivituhkaa ei kuitenkaan jäänyt yhtään ylimääräistä, joten uutta täytyi tilata. 

Mies tarttui tällä kertaa lapion varteen ja kuori tuosta kasvihuoneen ympäriltä reilun kerroksen kivituhkaa pois, jotta uutta saataisiin mahtumaan sitäkin kunnon kerros. Ylimääräinen leviteltiin tuohon kasvihuoneen taakse ja kompostien eteen. 

ennen
jälkeen  

Ja toisesta suunnasta, Omenapuupenkin puolelta: 

ennen
jälkeen 
Suurin muutos saatiin kuitenkin tähän kompostien eteen. Lähtökohta oli näinkin karu: 

 
Viime kesältä jäänyt kukkapenkin kaivuumulta oli kasvattanut pintaansa kunnon rikkaruohokerroksen. Keväiseltä pensaiden leikkuu ja silppurointi savotalta oli jäänyt kaikenlaista oksanpätkää ym. 
Multakasa leviteltiin ja kylvettiin heinänsiementä.  


Kompostien eteen levitettiin vielä kivituhkaa, jotta kulku olisi sinne mukavampi ja yleisilme siistimpi.
 

Voihan se olla ettei kauan pysy tuollaisena, mutta onpahan nyt hetken siisti! Kivituhka-alueita pitäisi jaksaa/muistaa harata säännöllisesti, ettei rikkakasvien siemenet pääse pinnassa kasvamaan. Aika nopeasti ne nimittäin löytävät tiensä sinne minne ei pitäisi. 
 

 Vielä kun tuon kivituhka-alueen kastelee ja hienoin aines painuu alemmas niin ulkonäkö vielä hieman kohenee. Ei vain ole satanut kuin ihan hetken eilen. En kyllä valita yhtään. Kyllä tällainen lämpöinen keli passaa oikein hyvin!


Tänä kesänä on muuttunut kasvihuoneen sisälläkin eikä vain pelkästään ympärillä. Kuvasta vähän pilkottaakin tuo suurin muutos...

10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tehdä tällaisia kun työnjälki näkyy heti:) Tai tässä tapauksessa mies ja toinen meidän pojista teki suurimman osan kun kottareilla kärräsivät tuon kivituhkan. Siksikin mukava projekti kun siihen osallistui melkein koko perhe.

   Poista
 2. Tosi siistiä! Hyvät nua kivireunukset, antaa kivasti ryhtiä ja pitää tuhkat ja mullat omalla pualella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kivillä reunustaminen on kyllä meidän juttu. Toki nytkin nostin reunakivet kaikki ylös ja nostin niitä vähän kun tahtovat ajanoloon painua. Onneksi se ei oo iso homma :)

   Poista
 3. Näyttääpä nyt hyvältä ja siistiltä. Olettapa ahertaneet kunnolla helteestä huolimatta. Sateet saavat tulla sitten syksyllä, nyt saa olla lämmintä. Ihanat säät meillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavahan tuossa oli puuhastella vaikka siihen aurinko melkein koko päivän paistaakin. Tulipahan oltua pihalla ja samalla sai hyödyllistä aikaan! On kyllä ollut upeat kelit, ei pidä valittaa :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ja miten nopeasti saakin siistiä ilmettä pihaan kivituhkan avulla! Samankaltaista kasvojenkohotusta pitäisi meilläkin tehdä kasvihuoneen ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivituhka on kyllä aika helppo materiaali. Sillä voi tehdä suoraan nurmikon päälle, laittaa vaan paksun kankaan alle. Siten on tuo meidänkin kasvihuoneen edusta tehty.

   Poista
 5. Tästähän saa inspiraatiota itsekin fiksailla paikkoja! Ei se aina vaadi hirveitä siistiä paikkoja. Tosi hyvän näköistä!

  VastaaPoista