Olipa huikea päivä!

Ensimmäinen osallistuminen Avoimet Puutarhat 2016 -teemapäivään on nyt takana. Olipa se melkoista haipakkaa!
Ensimmäiset vieraat tuli vähän jälkeen klo 11 ja viimeinen kävi puoli kahdeksan aikaan illalla. Sinne klo 18:aan asti kävi tasainen virta.
Meillä oli tehtäviä jaettu perheen kesken niin että minä otin vieraat vastaan ja kerroin pihan synnystä sekä kasveista. Mies puolestaan huolehti pihasaunan esittelyn, olihan sen omin käsin tehnyt alusta loppuun. 

Meillä oli mehutarjoilu (itse marjoista keitettyä), josta huolehtivat minun vanhempani. Tyttären harteilla oli Taimikioski, josta hän myi purkittamiani jakotaimia sekä pihani kukista kerättyjä siemeniä. Tällä kokoonpanolla päivä sujui todella jouhevasti. Oli ihana tavata samanhenkisiä ihmisiä ja mukava oli myös vastailla kysymyksiin. Rohkeasti ihmiset kyselikin kaikenlaista. Ilahduttava oli myös nähdä se, että mukana oli monen ikäistä harrastajaa. 


Aika paljon oli miehiäkin saatu liikkeelle. Osittain johtui tuosta saunasta, että oli sitä lähdetty katsomaan. Paikallisessa lehdessä oli perjantaina ennakkojuttu meidän pihasta, jossa oli paljon kuvia mm. saunastakin. Ilman tuota juttua osallistujia olisi tuskin ollut näin paljoa. Kiitos Pirjolle jutun kirjoittamisesta ja kuvien runsaudesta!


 Ja ei päivää ilman yllätyksiä, sillä Vaahteranlehdellä -blogin Leena tuli käymään miehensä kanssa ja toivat tullessaan taimia! Eikä siinä vielä kaikki sillä taimien alkuperä tekee niistä minulle vieläkin tärkeämpiä. Joukossa oli Leenan omasta puutarhasta taimia sekä Kukkaiselämää -blogin Sadun sekä Päivänpesän elämää -blogin Katjan puutarhoista taimia. Ihan huikeaa! 

Minä ja Vaahteranlehdellä -blogin Leena
Muutamia nimikylttejä laittelin ei-niin-tutuille perennoille. Saadun palautteen perusteella siitä tykättiin. Välillä ajatus pätki puutarhurillakin ja sitten päät yhdessä mietittiin, että mikähän se tuokin ihan tuttu kasvi on nimeltään! 

Viimeisten vieraiden lähdettyä kävin vielä kuvaamassa pihalla kun ilta-aurinko paistoi niin kauniisti. Itse meni ihan ylikierroksilla, eikä tahtonut rauhoittua millään. Mies lämmittikin pihasaunan ja se teki kyllä hyvää. Oli pakko istua alas ja osasihan sitä sitten jo nautiskellakin kuluneesta päivästä. 

Mätsää melkein varpaiden kynsilakan kanssa!
Vieraskirjasta laskin kaikkiaan 141 nimeä, mutta varmaan sellainen parikymmentä ihmistä jätti kirjoittamatta. Ollaan kyllä todella tyytyväisiä ja ehdottomasti kannatti osallistua! Vieraita kävi aika laajalta alueelta ja kaukaisimmat nimet oli Helsingistä, Savonlinnasta ja Tampereelta! 
Sääkin suosi, eikä koko aikana satanut vaikka sadepilvet kiertelikin ympärillä välillä. Aurinko porotti välillä polttavasti ja vaikka koko kesä on tullut oltua ulkosalla niin kunnon rusketusraidat tuli vasta eilisen päivän aikana!!


Jos vain yhtään mietit, että osallistuakko niin rohkaisen kyllä osallistumaan. Itse sain paljon juuri sellaista palautetta, että olipa hieno homma kun uskalsit avata! Todella moni harmitteli sitä, että kohteita meidän alueella oli niin vähän. Innostusta tällaisiin päiviin tuntuisi olevan nimenomaan sieltä vieraan näkökulmasta. Moni sanoi myös saaneensa hyviä vinkkejä ja inspiraatiota omaan pihaan. Sellainen on sitä ihan parasta palautetta!

Kiitos ihan jokaiselle meidän pihassa vierailleelle puutarhakärpäsen puraisemalle kohtalotoverille! Oli ihana nähdä teitä jokaista ja jakaa yhteinen innostus puutarhailuun! 

K-I-I-T-O-S !!

20 kommenttia

 1. Oli varmasti unohtumaton kokemus! Täytyy tuo lehtijuttusi saada luettavaksi jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Oon säästänyt sulle yhden lehden:) Yritän muistaa tuoda tullessani...

   Poista
 2. Ihana kuulla, että olet tyytyväinen kun osallistuit. Minäkin juuri postasin meidän puutarhamme osallistumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tyytyväinen, mutta nyt oli juuri se oikea hetki. Ehkä aiemmin ei olisi ollut. Pitääpä käydä lukemassa miten sinun päiväsi sujui :)

   Poista
 3. Kiva, kun kaikki meni nappiin, oli varmaan mahtava kokemus! Vieraitakin niin runsaassti. Eipä ole vielä tullut vierailtua Avoimissa Puutarhoissa. Ehkä ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi kyllä hyvä fiilis! En ole itsekään vieraillut kuin viime vuonna ensimmäisen kerran ja tykkäsin silloin kovasti. Jos en ensi vuonna osallistu avaamalla omaa pihaa niin ainakin vierailen toisten puutarhoilla. Se on varma!

   Poista
 4. Kuulostaa hienolta päivältä! Kiva myös että kuvien myötä pääsin virtuaalikierrokselle kauniiseen puutarhaanne :)

  VastaaPoista
 5. Hih, maailma on pieni.. Hienoa, että sää suosi ja päivä oli onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano :) Olin kyllä ihmeissäni ja nyt on kovat paineet saada lahjakasvit menestymään!

   Poista
 6. Hienoa Satu! Mukava kuulla, että päivä sujui noin hyvin. Miehiä on muuten yleensä paljon liikeellä ja tuo sauna varmaan lisäsi kiinnostusta. Pariskuntia on paljon ja toki myös naisporukalla on lähdetty liikkeelle. Hyvä kirjoitus ja koonti päivästä ja kaunis on pihasi. Nyt kyllä rupeaa itseäkin kutkuttamaan, jos avaisi pihan toisen kerran. Oli miehen kanssa jo puhetta, että jos pidettäis toisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo päivä antoi itselle todella paljon. Mukavinta kai minusta oli se, että oli samanhenkistä porukkaa paikalla ja samaa puutarhakieltä puhuttiin :) Avatkaa ihmeessä ensi vuonna!

   Poista
 7. Taas yhtä mukavaa kokemusta rikkaampana olette. Hienoa että sait apuvoimia, niin urakka ei ollut liian suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ollaan. Jännä kun päivä oli niin touhua täynnä ja tuntui ettei millään ehdi rekisteröidä kaikkea tapahtunutta. Nyt sitten tulee sellaisia takaumia ja muistaa jotain uutta koko ajan.
   Apuritkin tuntuivat nauttivan joka hetkestä:)

   Poista
 8. Kiitos Satu! Olipa ihana käydä tutustumassa sinuun ja puutarhaasi. Nyt vasta itsekin ehdin muutaman rivin blogiin naputella. Vaikka minulla oli kamera mukana, niin ihmeen vähän olin ottanut kuvia. No, onneksi sentään muutaman. Pidetään yhteyttä ja sovitaan vastavierailusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana että kävitte ♥ Kurkkasinkin jo blogiisi ja tuntuipa kummalliselta katsella oman pihan kuvia toisen näkökulmasta :) Mehän ollaan yhteyksissä!

   Poista
 9. Mulla kävi ihan samallai, illalla ei meinannu uni tulla ollenkaan silmään kun piti vaan kelata päivän tapahtumia uuestaan läpi :D Ens kesänä uuestaan, houkutellaan sieltä ja täältäki pari pihaa lisää, samoin tuosta meijän väliltä löytyis vaikka kuin monta ihanaa pihaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä sellainen olo, että uudestaan täytyy tämä tehdä. Otetaanki missio, että saataisiin mukaan muitakin. Moni harmitteli just sitä, että oli niin vähän kierrettäviä pihoja tässä meidän ja teidän ympäristössä.

   Poista
 10. Löysin sattumalta blogiisi. Ihana puutarha sinulla! Tulen varmasti seuraamaan kirjoituksiasi jatkossakin :-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja kiva, että löysit tänne :)

  VastaaPoista