Uudistunut kasvihuone

Kasvihuoneeni ei ole enää pitkään aikaan ollut toimiva. Niinpä jo keväällä purin sieltä hyllykön virkaa toimittaneet, vanhat saunanlauteet kokonaan pois. Tilalle suunnittelin koko takaosan levyisen istutusaltaan sekä aiemmin postaamani hyllykön kukille. 
Altaan rakennusmateriaalin piti ensin olla puu, mutta sitten muistinkin jemmassa olevat tiilet. Varovasti kyselin mieheltäni, että onnistuisikohan niistä muurata ja kun vastaus oli myöntävä niin homma oli sillä selvä. 
Ensin kuitenkin mittailtiin ja laskettiin moneenko kerrokseen tiilet riittäisivät. 


Itsellä oli mielikuva 40-50 cm syvästä altaasta, mutta siihen tiilet ei yksinään olisi riittäneet. Lisää olisi tietysti voitu hankkia, mutta tarkoitus oli saada allas tehtyä olemassaolevasta materiaalista. 
Niinpä alimmaksi kerrokseksi valettiin yksi kierto betonista ja vasta sen päälle tiilikerrokset. Sokkeli tarvitsi tietysti muotin jotta pysyisi kuosissaan.

  

Sokkelin päälle ladottiin kierros tiiliä ja loput muurattiin normaalisti. 

  
Minä en osaa muurata, mutta saumata osasin ja se oli mun homma tässä projektissa tiilien kantamisen lisäksi :) 

  
Siitä tuli juuri sellainen kuin kuvittelinkin! 

Ensin ajattelin siirtää siihen laastipaljussa kasvavat tomaatit, mutta en taida sitä tälle kesälle enää tehdä. Ensi keväänä sitten laitan pohjalle kompostia kunnon kerroksen ja päälle pussimultaa. Siihen tomaattia, kurkkua tai mitä vaan kasvamaan. 

Eipä tämä hyötyviljely ole ollenkaan hullumpaa! 
    
Loppuun vielä kuvia kasvihuoneesta ennen tätä muutosta:9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin :)Uskoisin, että toimii hyvin tarkoituksessaan.

   Poista
 2. Tiilijutut on kivoja. Tykkään. Varmasti pysyy ehejänä, ku ei kasvaris kastu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, tykkään:) Eipä tuohon luulis säiden vaikuttavan, toivottavasti.

   Poista
 3. Onpas mukava istutusallas. Tiilet ovat käteviä moneen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan tuosta paljon kivempi tiilestä kuin olis laudasta tullu. Ja kun oli materiaalit omasta takaa niin vielä mukavampi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Jos ois mun pitänyt yksin tehdä niin ei ehkä olis noin kätevästi käynyt ;) Kaunishan tuo tiilen pinta kieltämättä on. Varsinkin kun pinta ei ole uusi vaan siinä näkyy, että käytetty jo on jossain muualla.

   Poista
 5. Kasvihuone on ollut kahtena viimeisenä sadekesänä se todellinen keidas. Kun muualla lakoaa ja mätänee sateeseen, niin kasvihuoneessa voi istua ja odottaa varkaiden kasvua :D

  VastaaPoista