Hei hei Kesä!

Käynnistettiin tämä sunnuntai miehen kanssa aamulenkillä. Ilma oli hieman tihkusateinen, mutta lämpöinen. Lenkiltä sainkin sen verran virtaa, että keräilin kesäkukan ulkosalta pois. 


Pelakuut otin ja istuttelin uuteen multaan, uusiin ruukkuihin. Jätin ne vielä tuonne kasvihuoneeseen ja siirrän vähän myöhemmin sisälle. Verenpisaroista pari näytti olevan suht hyvässä hapessa, joten tein niille saman toimenpiteen. 

Viikko sitten Rakas Puutarhaystäväni toi minulle harjaneilikan ja mansikan taimia aikamoisen määrän. Nekin ovat odottaneet milloin tarhuri reipastuu niin, että saa ne istuteltua maahan. Suurin osa pääsi valeistutukseen kasvihuoneen taakse vauvalaan, mutta osan harjaneilikoista istutin tuohon Omenapuupenkkiin. Siemeniä keräilin myös talteen mm. vaaleanpunaisesta palavarakkaudesta, kuunliljoista, siperiankurjenmiekasta ja tähtililjasta. Kokeilen syyskylvöjä näillä. Sellaiseen tuntuu intoa olevan taas vaihteeksi. 

Ruusuille lisäsin juurille reilusti multaa, jotta ne talvehtisivat paremmin tänä vuonna. Laitan vielä havuja koko komeuden päälle kunhan ehdin niitä hakemaan. Jospa menisivät nyt talven yli. 

Tämä syksy on ensimmäinen vuosiin etten ole ostanut yhtään ainoata kukkasipulia istutettavaksi. Toki onhan tässä vielä aikaa innostua, mutta jotenkin olo on sellainen, että voi jäädä välistäkin. Katsotaan nyt. 
Pari pientä juttua tuolla ulkona pitää vielä tehdä, mutta ne suurimmat ponnistukset on nyt valmiina. Yllättävän kivuttomasti tänä vuonna kävi nämä siivoukset vaikkakin olen sitä lykännyt ja lykännyt...

Hei hei Kesä ja tervetuloa Syksy!

   

11 kommenttia

 1. Samoja hommia oli täälläkin eilen. Kasvihuoneessa on vielä satoa kerättävänä. Pientä haikeutta ilmassa, mutta eiköhän me puutarhapörriäiset olla pieni lepohetki ansaittu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just muistin, että kypsät mansikat pitää vielä hakea pois kasvihuoneesta ja se yksi punertava tomaatti :) Kyllä tässä sitten voi jo siirtyä sisähommiin.

   Poista
 2. Reipasta meininkiä. Meillä on vielä vaikka mitä puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kävin lueskelemassa! Mulla on virta vähissä niinkuin aina tässä vaiheessa. Siirryn suosiolla käsitöiden pariin:)
   Toivotaan leppoisia syyspäiviä, jotta saatte puutarhavajan pystytettyä paikalleen!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Pelargoniat on täälläkin viety kasvihuoneen suojaan ja loput tomaatit nostettu autotallin lämpöön jälkikypsymään.
  Minäkään en ole hankkinut vielä yhtään kukkasipulipussia. Tulppaaneja en tänä syksynä aio istuttaakkaan, mutta narsisseja kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä narsisseja minäkin jos jotain istuttaisin:) Tulppaanit ei mulla menesty...

   Poista
 5. Pihan siivoilua täälläkin ja pienessä määrin syysistutuksia, ei kuitenkään sipuleita. En ole minäkään ostanut yhtään, laukkoja olisin ostanut, jos olisin löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli hyvä päivä siivoilulle. Vähän jopa mietin jotain havu/sammal asetelmien tekoa, mutta en vielä saanut aikaiseksi.

   Poista
 6. Ihailtavaa ahkeruutta siellä päin liikkeellä :) Tulppaaniasiasta tuli mieleeni, että postasin tässä lähiaikoina juuri tuosta. Kurkkaapa blogini juttua otsikolla "Vörtti" (sivupalkissa linkki) kukkaetkaali.blogspot.com Tervetuloa :) Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanat tulppukuvat tuossa jutussasi! Nyt melkein harmittaa, ettei yhtäkään tullut istutettua. Vieläköhän niitä saisi....:)

   Poista