Narsisseja ja muita innostuksen aiheita

Uusi kasvukausi alkaa pikkuhiljaa vallata sijaa ajatuksissa. Tänään työnsin sormeni pitkästä aikaa multaan. 
Syksyllä ostetut narsissin sipulit sain vihdoinkin istutettua ruukkuihin. Hieman olen skeptinen niiden kasvun ja etenkin kukinnan suhteen kun meni näin yli ajan, mutta eihän sitä koskaan tiedä! 
Pahoittelen jo etukäteen surkeaa kuvanlaatua, mutta valitsin istutuspaikaksi pimeähkön portaiden alusen...


Valkoisia ja keltaisia sekoitus, kauniita ainakin kuvassa. Kahteen kerrokseen näitä laittelin ruukkuihin. Osassa sipuleita oli jo kasvua näkyvissä. Sielläpä saavat nyt mullassa muhia! 

Viime viikonloppuna käväistiin pikaisesti miehen siskolla ja sielläpä näinkin jotain mitä en ennen ole nähnyt. Nimittäin kahvipensaan marjoineen. Luulin, ettei sellainen olisi Suomessa edes mahdollista, mutta niinpä vaan on. Hetipä alkoi mun viherpeukaloa syyhyttämään siihen malliin, että pakko kysyä josko mulle heltiäisi pari marjaa. Kokeilisin tietysti siemenestä kasvattaa omaa! 

Että sellaisia mieltä sykähdyttäviä juttuja tällä kertaa 😊

14 kommenttia

 1. Kyllä kevät alkaa jo kutkuttaa, mukava on selailla siemenluetteloita. Itse en ole vielä tehnyt siemenostoksia. Upea tuo kahvipensas. Näin kahvinpensaan pari viikkoa sitten kun kävin kasvitieteellisessä puutarhassa Botaniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tehdä kyllä ensin inventaario olemassa olevista siemenistä ennenkuin lähden ostamaan uusia...vaikka mitäpä se auttaa kun kuitenkin pitää joku uusi pussukka hankkia :)

   Poista
 2. Hah! Mulla olis samaa tekemistä tiaros. Mullaki o nimittäin aivan samallaane narskupussi viälä kellaris istuttamata. Meinaan kans laittaa purkkiihi ja kokeella kukitusta. Joskus oon kokeellu laittaa jo syksyllä ja tuala kellaris ne sitte kukkiivat aiva valakoosina haamuuna ittekseen ;D Kellari o turhan lämmi ja siälä noli alakanu kasvaa, enkä hoksannu yhtää.
  Valtava kaffipensas! Lähtiskö se pistokkahasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, miten en edes ajatellu tuota pistokasta??? Siemeniä mulle kyllä jo luvattiin... Kerroppas sitten miten sun narskuille kävi!

   Poista
 3. Olisipa ihana, jos narsissisi innostuvat kukkimaan :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti narsissisi innostuvat kauniiseen kukintaan! Mahtava tuo kahvipensas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Tänään menenkin hakemaan "siemeniä" tuosta kahvista :)

   Poista
 5. Komea kahvi. Meinaan joka syksy istuttaa sipuleita ruukkuihin ja aina se vaan jää ja sipulit menevätkin maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt onnistuuko. Kerran aiemmin laiton tulppaaneja ruukkuihin ja ne kyllä nousivat keväällä :)

   Poista
 6. Mä sain kerran pankkireissulla pankin salissa olevasta kahvipensaasta tuommosen siemenen. Liottelin sen auki ja otin sieltä sisältä ne kaks papya mitä sinne kasvaa. Istutin molemmat, toinen iti ja nyt mullaki on kohta metrin korkunen kahvipensas. Se tosin on vaan yks latvanen, vaikka oon latvonu sitä niin en oo saanu pensomaan. Mut tuo idättäminenki vaatii kärsivällisyyttä, siinä nimittäin kesti 7kk että siihen ilmesty vihreää. 😊 jotta onnistuu se hyvällä tuurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa rohkaisevaa kuulla! Tänään hain noita siemeniä ja samalla kuulin, että siemenestä on kasvatettu sekin pensas. Multiin laitoin nyt 6 siementä ja vielä niitä jäikin. Jospa niistä edes muutama itäisi :)
   Tällä sukulaismiehellä kasvoi mm. papaija, orkideoja oli ainakin 7kpl, puolitoistametrinen kaktus (opuntiaksi puhutteli) ja komean kokoinen joulutähti, ihan pensas. Että toiset ne onnistuu...

   Poista
 7. Hauska sattuma. Juuri eilen puskin ruukkuihin tismalleen samanalisen narsissisatsin. Sain ne naapurilta ennen joulua ja niihin oli pyykkituvassa ehtinyt kasvaa pienet alut. Panin ruukut kellariin, jospa jotain sieltä nousisi. Tai ainakin sipulit saisin sitten siirrettyä kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on useampi haksahtanut samaan tarjoukseen noiden sipulipussien kohdalla :) Pidetään molemmille peukkuja, että saisimme nauttia narskujen ruukkukukinnasta!

   Poista