Monta en ostanut...

...nimittäin niitä Lidlin siemeniä 😄

Olihan niitä meidänkin saksalaiseen tullut ja hyvä valikoima olikin. Ja mikä parasta niin hinta näissä on kukkaroystävällinen.
Ostin lobeliaa, tähtisilmää ja samettikukkaa, kutakin pussin ja köyhdyin alle 2€. 


Lobeliaa ostin jo kyllä aiemminkin puutarhalta, mutta se on niin mainio kesäkukkaistutusten täydentäjä ettei haittaa vaikka olisikin reilusti. Jos nyt onnistun sen kasvattamisessa kun en aiemmin ole kokeillut. Ainakin hyvät ohjeet oli Maatuskalla blogissaan, josta minäkin innostuin kokeilemaan.  

Edellisessä päivityksessäni kerroin kokeilevani tomaattien idättämistä talouspaperin välissä. Itäminen tapahtui lopulta aika nopeasti. 

 
Vähän eipäilin idätyspaikan olevan liian lämmin, muttei se ilmeisesti ollutkaan :)
Lauantaina siirsin taimet multiin, jokaisen omaan purkkiinsa. Kostutin vielä tuon paperin ennen taimien siirtämistä jotta sain ne paremmin irti. Joku vinkkasi täällä blogeissa, että saumurin pinsetit ovat tässä oiva apu. En edes yrittänyt muilla apuvälineillä sillä ne osoittautuivat todella näppäriksi.  


Näinpä taimet on jo koulittukin valmiiksi! Saavat kasvaa isoksi asti näissä purkeissa. Keräsin muuten viikon ajan meidän kaikki maitopurkit ja huuhtelin ne. Sitten vaan saksilla keskeltä kahtia ja näin sain hyvät istutuspotit taimille. Meillä menee tuota maitoa viikossa toistakymmentä litraa, joten istutuspoteista ei ihan heti tule pula!


 Viikko sitten, 12.3. kylvin tarhadaalian siemenet Jiffy-briketteihin. Tänään niissä näyttää tältä: 


Kunpa saisin nämä menestymään! 

Muissa kylvöksissä ei vielä ole elämää näkyvissä. Yritän jaksaa odottaa...

 Lisääntynyt valon määrä on kerrassaan ihanaa! Siispä energistä alkavaa viikkoa Rakkaat Puutarhaystävät ♥
 

18 kommenttia

 1. Taas meni päivä ohi ajamatta Lidlin kautta. Miten siellä siemenet on paljon edullisempia kuin muualla?!? Ehkä huomenna kerkiän kurvata siemenhyllyköiden äärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota hintaa mietin itsekin...Kannattaa kyllä kurvata :) Aina kun tulee siemenet tai kukkasipulit myyntiin tuonne liiteriin niin ei siinä kauan mene kun ne on myyty loppuun ainakin täällä meillä.

   Poista
 2. No, siellä on vaikka mitä kylvöksiä ja lisää tulossa! Vautsivau!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää. Taimia on jo runsaasti ja lisää siis tulossa. - Oletko huomannut, että blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta? Käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden vauvataimien tuijotteluun ei sitten ikinä kyllästy :) Pitääpä käydä kurkkaamassa tuota arvontaa. Puutarhakirjoja ei voi olla koskaan liikaa!

   Poista
 4. Terhakan näköisiä taimia! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Vähällä pääsit, mutta sullahan oli jo hyvät siämenvarastot. En oo viäläkää päässy käymähän. Tais mennä ny multa ohi.
  Hyvällä aluulla jo kylyvöt.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää kylvösi! Täälläkin chilit laitettu itämään...

  VastaaPoista
 7. Ihanan värisiä lobelioita tulee noista siemenistä. Kiitos vaan linkittämisestä sivulleni, olen mielissäni, kun sait innostuksen.
  Kätevälle näyttää idättäminen, kokeilin kerran hämähäkkikukkaa tuolla tavoin. Ei tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on sitä ihan parasta antia kun jaetaan kokemuksia ja annetaan vinkkejä :)

   Poista
 8. Minä idätän leivinuunin päällä, se on välillä ehkä liiankin kuuma, mutta osa itää, osa ei...
  Minusta noita valmiiksi idätettyjä siemeniä on helpompi hoitaa kuin mullassa idätettyjä. Jotenkin onnistun kuivattamaan ne, vihreitä alkuja muistaa paremmin kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesuhuoneen lattia olisi meillä varmasti se paras vaihtoehto ja tasaisin lämpö, mutta meillä käydään suihkussa päivittäin ja tiedän että perhe ei jaksaisi siirrellä niitä mun purkkeja edestakas...Hyvä että toimi tuossa takan vieressäkin:) Näissä idätetyissä tuo kasvunihme on ehkä vieläkin ihmeellisempi. Miten voi noin pienestä siemenestä kasvaa tuollainen vihreä taimi???

   Poista