Arvonnan voittaja ja gallupin satoa

Edellisessä postauksessa haastoin teidät vastaamaan pariin kysymykseen koskien puutarhalehtiä.
 Halusin tietää luetko puutarhalehden yleensä kannesta kanteen vai selailetko sieltä täältä pääasiassa kuvia katsellen?
Toiseksi kyselin parasta ohjetta minkä olet lehdistä saanut tai parasta ideaa jonka olet toteuttanut? 

Aikalailla puolet vastaajista lukee lehdet kannesta kanteen ja palaa juttuihin vielä myöhemminkin. Toinen puoli selailee ja syventyy itseään sillä hetkellä kiinnostaviin juttuihin. Itse kuulun ehkä ennemmin tuohon jälkimmäiseen puoliskoon. Palaan kyllä selailemaan lehtiä usein myöhemminkin, varsinkin jos muistan nähneeni jossain lehdessä jonkin kivan idean tai hyödyllisen tiedon. 


Parasta ideaa tai ohjetta olikin monen vaikea nimetä. Kaupunkilaistyttö ja Tintti olivat saaneet kasvatuslaatikko ideat lehdestä. Sieltä varmaan idea omiinikin alunperin lähti. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että lehdistä saa hyviä ideoita ja niitä on mukava katsella. Harvoin jokin idea siirtyy suoraan sellaisenaan omaan pihaan vaan se tulee jalostettua jollainlailla kuten Teijallakin, että omaleimaisuus pihassa säilyy. Keijunkukkanen on saanut lehdistä hyödyllistä tietoa mm. kasvilajeista ja -lajikkeista. Näin varmasti moni muukin harrastaja! 

Lehtien lisäksi hyviksi inspiraation lähteiksi koettiin puutarhaohjelmat kuten englantilainen Rakkaudesta Puutarhaan sekä kotimainen Puutarhaunelmia.  Itse tillotan keväällä kaikki mahdolliset aiheeseen liittyvät ohjelmat kun puutarhainnostus heräilee. Aina niistä jää jotain muhimaan tuonne takaraivoon 😅 Myös Pinterest mainittiin hyvänä kanavana ammentaa ideoita. Se on kyllä totta. Sinne kun menet selailemaan niin sinne jäät! 

Tällä kertaa arvonta suoritettiin tyttären avustuksella ja onnetar suosi sinua Teija! Laitanpa sinulle postia tulemaan niin pääset lueskelemaan tuota Gardener´s World -lehteä 😊

 Pihalla ei ole minun toimesta tapahtunut nyt viikkoon mitään. Työt vie kaikki mehut tällä hetkellä, mutta kyllä se tästä taas kun pääsee kiinni rutiineihin. Pari uutta kasvihankintaa olen tehnyt, mutta niistä vähän myöhemmin tarkemmin. Nyt otan sukan kutimen käteeni ja lähden katsomaan kisoja. Heipparallaa!


4 kommenttia

 1. Tuo Pinterest on juurikin tuollainen...ajattelee vain käväisevänsä ja siellä sitä sitten huomaa selailevansa sivuja..toinen toistaan ihanampia juttuja:)) Onnea voittajalle ja tsemppiä sinulle tuohon työntekoon♥ Miten tämä kesä sujahti jotenkin ihan huomaamatta:)) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi jee, kiitos postista! 😊 mä en ollu ees hoksannu tätä arvonnan tulosta täältä, nii kiire ollu taas. On kyllä kiva lehti, päivän pessy sikalaa nii voi että mukava istua alas ja saada tämmöstä lukemista. Uusimman postauksen luin eilen pikaseltaan, kovasti on teillä kasvua tapahtunu. Se ruusupenkki ja villiviini näytti kyllä hyvältä. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava että tuli täytenä yllätyksenä! Joo, "huonosta" kesästä huolimatta kasvit on kasvaneet ihan mukavasti ja ruusut sekä villiviinit on kyllä yllättäneet positiivisesti! Viinikin kurkottelee jo tuohon pergolan katolle, mitä en olis sen uskonut vielä tänä kesänä tekevän:)

   Poista