Vertailukuvia ja tunnistusapua

Järjestelin tuossa hieman valokuvia muistitikun kansioihin ja siirtelin samalla viimeisimmät kännykästä talteen. Kuvia selaillessa täytyy vaan ihmetellä, että "huonosta" kesästä huolimatta kasvua on tapahtunut hurjasti. Sen näkee hyvin näissä seuraavissa vertailukuvissa. 

Kasvihuoneen uuteen altaaseen istuttelin siemenestä kasvattamani tomaatit 11.6. Olivat sellaisia rääpäleitä, että kovia odotuksia ei näiden suhteen ollut. 


Viime viikolla näkymä olikin tällainen! Tässä olen jo poistellut oksiakin, jotta tomaatit saisivat paremmin valoa kypsyäkseen. Aikamoinen pöheikkö! 
 

Eilen illalla nappasin vielä kuvan todisteeksi, että satoa on tulossa :) 


Pergolan seinää kiipeävät villiviinitkin ovat yllättäneet kasvullaan. Tässä kuva pergolan valmistuttua 10.7. 


Terassilla istuskellessa meillä on ollut tapana laskeskella tuon köynnoksen kasvuvauhtia. Parissa päivässä se on venynyt aina tuollaisen verkon silmävälin verran. Seuraava kuva eiliseltä eli 12.8. 


Vasemman laidan köynnökset hieman kärsivät tuossa rakennusvaiheessa, mutta keskimmäiset kaksi ovat hönkäisseet kunnon kasvuun. Pisimmät tavoittelevat jo tuota katto-osuutta! Alkaa näyttää jo varsin mukavalta


Laitetaanpas vielä yksi vertailukuva, nimittäin tuosta pihasaunan vierellä olevasta Syreenipenkistä. Tässä ensin kuva 10.6. 


Kuukaudessa oli tapahtunut huimasti! Alla oleva kuva 17.7. otettu. 


Vielä odotellaan päivänliljojen, syysleimujen, kultapiiskujen, kultapallojen ja punakonnanyrtin kukintaa tässä penkissä. Ritarinkannukset kukkivat jo ylväinä. 
Vielä panoramakuva samaisesta penkistä eiliseltä 12.8.


Tarvitsisin vähän tunnistusapua teiltä seuraavan kasvin kanssa. Tämä kasvaa kasvihuoneessa laatoituksen välistä eikä mulla ole mitään hajua mikä se voisi olla. Aika tanakan tuntuinen varsi ja isot lehdet. Tunnistatko? 


En ole viitsinyt sitä ottaa poiskaan tai siirtää mihinkään ennenkuin tiedän mikä se on. Jotenkin en sitä ihan rikkaruohoksikaan miellä...

Eilen ruokakauppareissulla tuli poikettua Lidlissä ja hupsista! Mukaan lähti laatikollinen tulppaaninsipuleita! Pariin vuoteen en ole ostanutkaan muuta kuin narsisseja, mutta nyt taas kokeillaan näitä.  Joko syksyn istutussuunnitelmat pyörivät sinulla mielessä? Aiotko tehdä uusia penkkejä vai keskittyä kevään sipulikukkaloiston istuttamiseen? 


 

16 kommenttia

 1. Tulee uusia penkkejä ja hyötytarhaan laajennus. Sipulikukkia istutellaan myös. Vielä olisi pari viikkoa lomaa elokuun lopulla. Miehelle perustelen vain että nurmikon leikkuupinta-ala pienenee...

  VastaaPoista
 2. Hienot vertailukuvat! Niistä tosiaan hyvin huomaa kasvun. Ihana tuo pergola. Meillä on pari uutta kukkapenkkiä tuloillaan ja kukkasipuleitakin on tarkoitus taas laittaa. Hauskaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Voi kun siellä on kaunista😍👌kiva että on tuollaisia vertailukuvia..muuten ei varmasti edes muistaisi millainen piha on aiemmin edes ollut😉Toivotaan kaunista elokuuta ja mukavaa sunnuntai-iltaa sinne💕🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvista sen kasvun parhaiten näkee :)

   Poista
 4. Kasvia en tunnista mutta epäilen että on jonkun puun taimi, ehkä paju? Kuvat ovat arvokkaita kun vertailee miten kasvit kasvavat, ei sitä muuten muistaisi mistä lähdetään.
  Samalla sipuliapajalle osuin eilen Lidlissä, mukaan lähti laatikko pikkusipuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajua joku muukin veikkaili ja myös tuomea. Siirsin isoon ruukkuun, katsotaan mitä siitä tulee:)

   Poista
 5. Tosiaan joskus tuntuu, ettei mikään kasva, mutta palatanpas taaksepäin, niin johan huomaa eron! Hyviä vertailukuvia, ja tuossa viimeisessä penkissä sen tosiaan huomaa. Voi, joko ollaan siinä vaiheessa, että sipuleita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on ollut syksyiset ilmat tällä viikolla, joten kai se sipulien istutusajankohtakin sieltä lähestyy...:)

   Poista
 6. Vanhoihin kuviin on mukava palata. Niistä totisesti huomaa puutarhan muutokset. Kuvien selaus on myös palkitsevaa. Niistä näkee työn tulokset, jota ei ehkä muuten huomaisikaan. Minusta on mukava selata omia kuvia ja huomata kesän kulku. Joskus olen ottanut joka kuukausi kuvan samasta paikasta ja tehnyt pienen videon. Se on hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan muistiin ei kaikessa ole kyllä luottamista, voi muistaa asioita ihan pieleen. Kuvista se totuus sitten paljastuu:)

   Poista
 7. Olen ohittanut tulppaanimainokset etten vain tule ostaneeksi mitään. Viimesyksyinen tulppaanisatsaus tuotti vain pari kukkivaa yksilöä. Eri asia on sitten pystynkö kaupoissa ohittamaan tulppaanilaarit.... Kasvista en osaa sanoa mikä voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ollut huonoja kokemuksia tulppaaneista, en saa niitä yhtä kevättä enempää kukkimaan uudestaan. Nyt tuli haksahdus!

   Poista
 8. Tarkoitukseni on istutella kukkasipuleita ja kylvää maariankelloa vanhoihin kukkapenkkeihin muiden kasvien joukkoon. Uuden kukkapenkin kaivaminenkin houkuttaisi, mutta aika ei varmaan riitä. Keväällä on myös tarkoitus poistaa pihaltamme ainakin pari kasvia, joten uusia penkkejä kannattanee rueta tekemään vasta sitten, kun niille on paremmin tilaa. Upeasti ovat kyllä kasvisi kasvaneet lyhyessä ajassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia pitää olla vaikkei niitä heti pääsisi toteuttamaankaan! Niiden avulla itse ainakin jaksan talven yli. Sitten on keväällä heti virtaa täynnä toteuttamaan niitä!

   Poista