Kevät pilkistelee jo ♥

Auringon voima on vaan ihmeellinen! 

Saunapolku 1.4.2018

Saunapolku 14.4.2018
 
Saunaväylä 19.4.2018
Saunapolku hävisi kokonaan 19 päivässä, vaikka tuntui ettei lumi sula ikinä pihalta. 

Kasvihuone 1.4.2018

       
Kasvihuone 14.4.2018
 
Kasvihuone 19.4.2018
Katsoppa tuota lumen määrää kompostin päällä eka kuvassa. Ulottui katolle asti! Ja näistä kuvista huomaa myös sen, kuinka syyspuuhat on kasvihuoneessa jääneet vähän vaiheeseen...nimittäin tuuletusluukkujen automaattiavaajat jäi taas kerran paikoilleen talveksi 🤦‍
Kuluneella viikolla lumet on lähteneet oikein vauhdilla. Ruusupenkki on paljastunut lumen alta jo ihan kokonaan. Köynnösruusu ´William Baffin´näytti todella virkeältä, joten se näyttäisi selvinneen talvesta. Penkin päällä kyllä olikin kunnon lumipeite, ainakin 50 cm vahvasti. 


 Syksyllä laitoin ruusuille ensimmäistä kertaa talvisuojaturvetta ja päälle vielä havuja. Edellisenä vuonna olin vain tyvimullannut ruusut sekä kattanut penkin vielä haravoiduilla lehdillä. Sekin toimi, mutta viime kesänä istutin niin paljon uusia ruusuja tähän, että ajattelin nyt tehdä varman päälle. Havuihin en vielä hetkeen koske ja muutenkin tämä penkki saa olla vielä ihan rauhassa. 
Sen sijaan pyllistelin kyllä tuolla muilla penkeillä! 

Syksyllä tehdyssä Kirsikkapuupenkissä punaiset piipat pilkisteli jo sillä osalla joka oli lumen alta ehtinyt paljastua!


 Tähän penkkiin upposikin syksyllä satakunta sipulia! Jos kiinnostaa niin täällä tarkempi selonteko mitä lajikkeita keväällä on odotettavissa. 

Mikäli vielä muistatte niin syksyllä riehaannuin pioneista ja ostin mm. Lidlistä juurakoita....no monta :) Istuttelin ne väliaikaisesti tuonne kasvarin viereen laatikkoon ja tänään kun kävin tutkimassa niin yksipä olikin jo pinnistänyt pinnalle! 

Täällä pilkistelee pioni ´Pink Hawaiian Coral´

Jos noissa pusseissa oli nimiä vastaavat lajikkeet niin tällainen kaunokainen tästä isona tulee Tuskin maltan odottaa!

Paeonia 'Pink Hawaiian Coral' , Peony 'Pink Hawaiian Coral', 'Pink Hawaiian Coral' Peony, Coral Peonies, Pink Flowers, Pink Peonies, Coral Flowers, Coral Peonies                                      
Kyllä se kevät sieltä tulee vaikken sitä pari viikkoa sitten oikein uskonutkaan!    ❤ ❤ ❤

24 kommenttia

 1. Aivan ihana sauna sinulla! Ja kevät pitkällä. Täällä ei pilkistele vielä minkäänlaisia piippoja ja kompostikin lumenpeitossa. Mutta odotellaan, sisämaassa kevät tulee aina aikaisemmin kuin rannikolla. Mutta hyvältä näyttää siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on kyllä ihan lempipaikka ♥ Täytyy sanoa, että itsekin yllätyin miten nopeasti lumet on lähteneet. Ja nuo uuden penkin piipat vasta yllättikin!

   Poista
 2. Auringonpaiste saa tosiaan lumet sulamaan vauhdilla. Täällä meillä lunta on onneksi enää hyvin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään sateleekin vettä, mutta sekin on hyvä asia lumien lähdön kannalta!

   Poista
 3. Aika epätoivooselta näytti johonaki vaihees tääläki, mutta nii vaa o suurin osa jo sulanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin lunta enää vähän kun katselin sun puutarhakierroksen kuvia! Ja krookuksetkin jo kukkii ♥ täällä menee vielä tovi että siihen päästään.

   Poista
 4. No äkkiäpä aurinko sulatti teille kevään! Meillä vielä odotellan. Sulla on nyt makeat hetket bongailla nousevia piippoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt varmaan tuleekin usein kyykittyä tuolla piippoja metsästämässä!

   Poista
 5. No huh! :D On kyllä huima ero! Kyllä täälläki tuntuu että ei se kevät vaan tule...mutta tänään vesisade kyllä humautta lumia varmaan lähemmäs 10cm alemmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne vaan lumet lähtee ja kohta pääsee jo aloittamaan ensimmäiset pihahommat :)

   Poista
 6. Hienosti kukkasipulit pilkistävät mullasta ja pionitkin näyttää hyvin talvehtineen. En ole vielä ehtinyt käydä omiani kurkistelemassa, mutta nyt on lumet lähteneet niin ehkä ensiviikolla jo jotain näkyy pinnalla meilläkin. Hyvää kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkerasti on pitänyt käydä tuolla pioneja kurkkimassa ja tänään löytyikin taas kaksi uutta pinnalla. On tämä ihanaa aikaa! Mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 7. Kauhistuin jo ensimmäistä kuvaa, ennenkuin tajusin sen olevan jo vanha. Mukavan keväiseltä näyttää jo myöhemmissä kuvissa :) Minä uskallauduin jo poistamaan kaikki talvisuojaukset. En tosin tiedä olinko nyt vähän liian hätäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tullut kyllä vauhdilla! Minä annan vielä talvisuojausten olla toistaiseksi. Kunhan viimeisetkin lumet ovat sulaneet niin sitten saavat lähteä suojatkin:)

   Poista
 8. Joo, lumi tosiaan hupenee vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee. Tänäänkin on ollut ihana aurinkoinen päivä, joten saa loputkin lumet kyytiä :)

   Poista
 9. Nopeasti on lumet kyllä lähteneet :) Sattumalta löysin blogisi ja lueskelin tässä myös vanhempia postauksia. Kiva blogi ja jäin lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee nyt kohisten! Kiva kun löysit tänne, tervetuloa:)

   Poista
 10. Kyllä ne lumet on hävinneet ja näin kuvista sen huomaa erittäinkin hyvin missä ajassa . Ihanan näköinen pioni. Minäkin olen hamstrannut niitä ehkä 27 kpl . Ne on istutettu vähän sinne ja tänne väliaikaisesti . Pitää oikein laskea kun niitä alkaa istuttamaan. Tänä vuonna niille on tulossa oma penkki tai kaksikin tai osa siitä tulee muutakin . Olen suurimman osan saanut ystäviltä ja tutuilta vaihtarina. Mielenkiintoista minkälaisia sinulla ne muut ovat väriltään . Ollaan kuulolla sen puitteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin noille uusille pioneille penkkisuunnitelmat muhimassa. Pakko tehdä oma kun ei noihin nykyisiin mahdu. Täytyypä seurata tuota sun projektia myös :)

   Poista
 11. Tosi nopeasti lumet ovat sulaneet! Minäkin ostin viime kesänä useita pioneja ja suurin osa niistä on jo noussut. Jännityksellä odotan, miten loppujen kanssa käy. Aurinkoista huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aika on kyllä ihan parasta kun odottaa mitä tuolta penkeistä nousee. Ja varsinkin ne uusimmat istutukset jännittää aina eniten :)

   Poista
 12. Hei taas piti vielä kertoa että otin siemenkirjeestä Tähtililjaa ja Himalajan jalkalehteä mitkä oli sinulta lähtöisin. Minulle outoja perennoja. Ostitko nämä valmiina vai kasvatit siemenestä?. Kysyn siksi että onko kasvatusvinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtililjan olen ostanut ja nämä siemenet ovat siitä. Viime kesänä kylvin sitä itsekin hajakylvönä laatikkoon kasvihuoneeseen. Syksyllä istuttelin tuppoina ruukkuihin ja hautasin ne tuonne kukkapenkkiin. Vielä en niissä ole elämää huomannut, mutta emokasvi nousee jo.
   Himalajan jalkalehden emokasvin olen saanut vaihdossa ja senkin siemenistä kasvattanut itse. Kylvin ne turvenappeihin ja kasvattelin isommaksi ensin sisällä ja sitten kasvihuoneessa. Syksyllä istutin pienet taimet penkkiin. Näistä lyhyt juttu täällä: https://satupuutarhassa.blogspot.fi/search/label/himalajan%20jalkalehti

   Poista