Istutusastioita kierrätysmateriaalista

 Ekologisuus ja kierrätys ovat puutarhatrendeinä kovasti pinnalla juuri nyt ja istutusastioissa vain mielikuvitus on rajana. Vai olisitko ensimmäisenä ajatellut kasvattaa mansikoita sadevesikourussa?
Kyllä tällaista näkyä kelpaisi kesällä katsella!

Cool greenhouse idea, great recycle of gutters. Could also just stack these gutters on a vertical frame and put them next to your house or behind your raised garden beds. Good way to keep slugs and snails at bay!

 Istuttaahan voi melkein minkälaisiin astioihin vain. Tässä on kierrätetty hieman rikkinäinen pyykkikori vuoraamalla ensin reiät säkkikankaalla ja lopuksi koko kori toiseen kertaan. Paksusta narusta kierros ympäri ja siihen komea solmu niin kelpaa istutella vaikka näyttävä kuunlilja. Ja multatilaa on ainakin riittävästi.

  


Samantyylisen istutusastian voi tehdä isosta muoviastiasta ja huputtaa sen säkkikankaasta ommellulla pussilla. Reunat käännetään jonkin matkaa tuonne astian sisään niin että mullan pinta tulee peittämään rajakohdan. Tällaisia voisin ajatella vaikka perunoiden kasvattamiseen.  


Kaikenlaiset taloustavarat käyvät myös hyvin istutusastioiksi - emalisiivilät, kattilat, maitokannut, teepannut, kahvikupit....Ja jos keittiöstä loppuu astiat niin aina voi siirtyä talon isännän tontille...


tai lainata lapsilta!


Veikeitä!

Erilaiset puulaatikot muuntuvat nopeasti moneen eri tyyliin sopiviksi. 

Tämä viimeinen istutusastia oli minusta aika verraton! Tähän itseltä löytyisi materiaalia vaikka kuinka moneen, sillä olen säästänyt käytöstä poistettuja farkkuja aikamoisen läjän tuunaamista varten. Surutta raaskisin yhdet käyttää tällä tavalla!


Oletko sinä kekseliäs kierrättämään tavaraa puutarhassa uusiin käyttötarkoituksiin? 

Tämän postauksen kuvat on kaikki lainattu Pinterestistä.

16 kommenttia

 1. Hauskoja ideoita! Keittiöstä löytyy vaikka mitä istutuksiin kelpaavaa kippoa ja astiaa, mitään ei kannata pohtimatta heittää pois.
  Mulla taitaa tänä vuonna vuonna vanhat, punaiset,kumisaappaat päätyä istutusastioiksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpparit kyllä passaa istutusastiaksi hyvin :) Jotenkin teemaan sopivat kun puutarhassa puuhastellaan!

   Poista
 2. Kivoja ireoota. Enite tykkäsin isännän tyäkalupakista.
  Justihin oon istuttanu yhyren puskan vanhahan siivilähän. Käytän muutoonki palio kiärrätysastioota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työkalupakki oli munkin suosikki heti tuon farkkuhemmon jälkeen :D Tein itse päätöksen, että nyt kierrätän niin monessa asiassa kuin mahdollista. Ja aika monessa jo sitä teenkin.

   Poista
 3. No jopas on mukavia ideoita. Kiva kun kierrätystä mietitään myös puutarhassa. Tuo viimeinen kuva on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ostaa uutta kun vanhassa on enemmän luonnetta? Eikä vaadi muuta kuin sen että pitää silmät auki ja korvat höröllä niin saattaa tehdä ihan huippulöytöjä tai saada huippuideoita :)

   Poista
 4. Kerrassaan hauskoja ideoita! Yleensä tulee kyllä ostettua istutusastioita mutta jos löytyy sopiva kippo, mieluusti käytän kierrätyshengessä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, mutta tänään lähdin ihan ostoslistan kanssa kirpparille ja kaikki mitä listalla oli myös löytyi. Toisen "roska" saattaa hyvinkin olla toisen aarre!

   Poista
 5. Hauskoja ideoita! Tuollaisen säkkikangasastian tai työkalupakin voisin ottaa omallekin pihalle. Autoja löytyisi paljonkin, mutta ei taitaisi lapset tykätä, jos äiti niihin kukkia istuttelisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säkkikangasastia houkuttelisi kyllä itseäkin, eikä olisi lopulta vaikea toteuttaakaan. Joo, voi olla parempi jättää lasten lelut rauhaan ettei tule sanomista :D

   Poista
 6. Puulaatikoita olen käyttänyt istutuksissa, tosin olen vain iskenyt niihin kasvit ruukkuineen. Nuo säkkikankaalla päällystetyt astiat näyttää tosi kivoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tyyli täälläkin ollut:) Mistähän tuota säkkikangasta saisi...?

   Poista
 7. Voi miten hauskoja ideoita:) Minä olen metsästänyt vanhaa isoa puusaavia, kun ajattelin laittaa siihen sellaisen "juoksevan" kukkameren:) Minusta on ihana katsella ihmisten puutarhakuvia ja niistä voi tulla vaikka millaisia ideoita itsellekkin..kaikkea olisi kiva kokeilla;) Kaunista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalta, juokseva kukkameri ♥ Toivottavasti löydät etsimäsi!

   Poista
 8. Kiva postaus ja herranen aika kuinka paljon mansikoita! Minusta tuntuu, että meillä tuulee aina jossain vaiheessa kesää niin, että vähänkin ”arvokkaampi” ulosviety lasi tai porsliini lentää pillan päreinä pihalaatoille. Näin olen tuhonnut lasipurkkeja ja kierrätysastioita aika monta. Mutta toisaalta, mitäpä se haittaa. Nuo näyttävät kyllä hienoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika herkullisen näköinen on tuo mansikkakouru ♥ Ehkä ei harmita niin paljon jos kierrätysastia rikkoutuu, kuin se että uusi menee. Toki jos on tunnearvoa niin sitten kyllä harmittaa..

   Poista