Sipulikukkien ilotulitusta!

Onpa ollut huikea viikko! Kesä tuli rytinällä ja oikein ryöpsäytti kasvit kasvuun ja kukat kukkimaan! Ei tässä ole voinut muuta kuin ihastella ja ihmetellä! 

Lämpötila on ollut sopiva nautiskeluun, puutarhatöitä ei ole kyllä jaksanut enemmästi tehdä. Jotain pieniä istutteluhommia ja kasvien siirtoja kasvihuoneeseen on tullut tehtyä. Tomaatit, kaikki kaksi, istutin jo kasvihuoneen tiilialtaaseen. Kasvattelin kyllä useampia, mutta itselle ylimääräiset jaan työkavereille viime vuoden tapaan. Banaaninkin uskalsin jo viedä kasvariin, toivottavasti ei hirmusti viilene yöksi. 

Kirsikkatomaatti Supersweet 100
Tiilialtaasta poistin vanhaa kasvualustaa ja lisäsin kompostia pohjalle. Sen päälle sitten ihan tavallista lannoitettua puutarhamultaa. Näillä samoilla aineilla mentiin viime vuonnakin ja kasvu oli kyllä rehevää. Tuossa kompostissa tuntuu olevan voimaa!
 
Koristelemiini ruukkuihin istuttelin orvokkeja ja sinkkinen kastelukannu pääsi istutusastiaksi orvokin lisäksi muraatille. 






Pihalla tuntuu maisema vaihtuvan joka päivä! Oon varmaan kuvannu tulppaanien ja narsissien jokaisen kasvunvaiheen :) Nyt olen onnellinen siitä, että tauon jälkeen istuttelin viime syksynä sen pari sataa kukkasipulia ♥ Onhan tämä ihan huikaisevaa! 
Ja tähän sitten varoitus, sillä kuvia on monta! 

Esikot on ihania ja niitä pitää saada vieläkin lisää. Tämän ´Bollviva´palloesikon ostin viime kesänä Prismasta. 


´Confetti White´palloesikko puolestaan tarttui mukaani Sundin puutarhakeskuksesta Pietarsaaresta. Viime kesänä mökkireissulta palatessa kurvattiin sen kautta kun en ollut siellä vielä kertaakaan käynyt. Ja kyllä kannatti, sillä mukaan tarttui mm. pioni ´White Wings´ja `White Swan`punahattu. Ostokseni olivat varsin valkoisia sillä kertaa! 

 

Tykkään istutella narsisseja, sillä ne palkitsevat kukinnallaan vuosi vuoden jälkeen.´Cassata´on istutettu jo vuonna 2015 ja näin komeasti nousi tänäkin vuonna. Muoto ja väri tällä narsissilla on herkän hurmaava ♥




Hämyvuokkoa oli alkuun yksi pieni mätäs kunnes hoksasin levittää sitä. Nyt sitä on useampi tällainen kasvusto tuolla Omenapuupenkissä. 

 


´Tahiti´jaksaa myös kukkia vuodesta toiseen. En edes muista milloin olen tämän istuttanut. Varmaan kohta sen jälkeen kun tuo Etureunanpenkki on tehty ja siitä tulee ensi viikolla kuluneeksi 9 vuotta. 

 

Tämä seuraavan kuvan kukka sai mun sydämen jättämään pari lyöntiä väliin kun sen bongasin tuolta kukkapenkistä! Olen tämän jouluruusun kasvattanut vuosia sitten siemenestä ja odottanut sen kukintaa siitä lähtien. Nyt se sitten päätti juuri tänä keväänä kukkia ♥ Uskomattoman värinen, eikö! En edes muistanut minkä värinen siitä piti tulla, mutta ihana se on ♥
 




Pionipenkki on ollut viime syksyyn asti sellainen "pyhä" paikka, johon en ole istutellut muuta kuin suikeroalpia ja kauan sitten laukan sipuleita. Syksyllä kuitenkin päätin tuikkia tuonne pionien väleihin tulppaaneja ja kyllähän se kannatti. Tämä taisi olla jokin tulppaanisekoitus, ehkä Lidlistä...


Nämä kotkansiivet on niin suloisia juuri tässä vaiheessa kun lähtevät keväällä kasvuun. Pienestä se elämä lähtee näillä kasvivauvoillakin ♥ Näitä saisi vähän kyllä siirtää muuallekin penkkeihin tuomaan näyttävyyttä. Isoon terracottaruukkuun jo yhden istutin ja vien sen terassille. Saa matkia palmua siinä kesän :) 
 


Tämä "rumilus" jaksaa ihastuttaa myös joka kevät. Himalajanjalkalehti ei tässä vaiheessa ulkonäöllään hurmaa, mutta kauniin kukan se silti tekee. Todella hennon vaaleanpunaisen, josta kehittyy kesän mittaan upean kirkkaanpunainen hedelmä. Siitä olen siemenet kerännyt talteen ja kasvattanut uusia taimia. 
 


Etualan punainen ´Ferrari´tulppaani sopii meille kuin nenä päähän. Meillä kun fanitetaan formuloita ja Kimi Räikköstä :) Upean punainen tämä kyllä on ♥
Taustalla kukkii valkoiset ´Acropolis´narsissit.  





Viime kesän lopulla tein tämän Kirsikkapuupenkin, johon syksyllä upotin toista sataa tulppaanin sipulia. Ensimmäiset avautuu ihan kohta! 
 Itse kirsikkapuukin näyttää selvinneen siirrosta hyvin ja puskee kovasti jo lehtiä. Olisi ihana saada se kukkimaan kunnolla ♥

 

Meillä vähän viileni nyt, mutta toivottavasti tämä on vain hetkellistä. Sain nimittäin terassille viimeinkin riipputuolin, joka on tuolla vaatehuoneen hyllyllä muutaman vuoden odotellut. Aiemmin se ei olisikaan mahtunut, mutta nyt myin meidän terassikaluston eteenpäin ja sille löytyi tila. 
Tässä olen iltaisin töiden jälkeen istuskellut ja nauttinut ilta-auringosta ♥ 


Huomenna alkaa taas viikonloppu ja ennuste lupailee tänne meille ihan aurinkoista keliä. Lämmintäkin sen verran, että pystyy puuhastelemaan ulkosalla. Kitkentähommia olisi mulla ohjelmassa. Entäpä sinulla? 

Nautitaan jokatapauksessa tästä poikkeuksellisesta keväästä, tehdään sitä mitä huvittaa ja jos ei huvita niin sekin on fine :) 

21 kommenttia

  1. Minun himalajanjalkalehteni kiukuttelee, eikä nouse maanpinnalle. Juuret näyttäisivät kuitenkin olevat ihan elävät. Höh. Ehkä se tekee kuolemaa. Sipulikukkia kannattaa aina istuttaa satamäärin. On niistä niin paljon iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totesin itse juuri saman, että syksyllä istuttelen jälleen lisää kukkasipuleita. On sen verran kaunista nyt!
      Mitäs sen himalajanjalkalehti nyt sillälailla kiukuttelee? Pitäiskö sille hankkia kaveri :)

      Poista
  2. Viikko on todellakin ollut säiden puolesta aivan huikea! Olisi kiva kuulla, miten onnistuit talvettamaan banaanin. Vai ostitko tänä keväänä uuden? Minäkin hankin viime keväänä banaanintaimen Lidlistä, mutta se ei selvinnyt talvesta (kuivassa) huoneilmassa. Kesän se kasvoi kyllä komeasti. Blogissani on pieni selostus banaanini vaiheista https://mullassamaailman.blogspot.fi/2018/05/syyssyrikka-jalohortensia-banaani-ja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äskeinen kommentti tuli väärällä nimellä, anteeksi. Tässä oikea.

      Poista
    2. Mun banaani oli ihan huoneilmassa, enkä kovin ahkerasti sitä muistanut kastella. Meillä on yläkerrassa kattoikkunoita neljä ja niiden alle sijoitan näitä talvetettavia. Sen kummempia poppaskonsteja en osaa sanoa. Vähän riutuneen oloinen se nyt on, mutta uusia lehtiä kyllä puskee, joten eiköhän se siitä. Kävinkin jo vierailulla blogissasi ja jäin lukijaksi :)

      Poista
  3. Kukkien juhlaa!
    Auringon hellimiä kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille onkin luvattu harvinaisen lämmintä säätä ensi viikollekin :) Ihania kesäpäiviä sinnekin ♥

      Poista
  4. Voi kuinka kaunista pihallanne on! Ehkä meilläkin ensi vuonna tähän aikaan on sipulikukkaloistoa...
    Hei, ja ihan mahtavaa oli lukea, että olet tällä viikolla enimmäkseen nautiskellut pihanäkymistäsi touhuamatta. Niin tärkeä osa puutarhailua tekemisen ohella, nautiskelu ja luonnon ihmeiden ihastelu. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin nyt sen, että sipuleita pitää istuttaa satoja jos meinaa, että on mitään ihasteltavaa! Taisin vain latailla akkuja viikolla tätä viikonlopun urakkaa varten, sillä yksi penkin pätkä meni uusiksi. Nyt pääsen suunnittelemaan siihen istutusta :) Mukavaa lomaa sulle!

      Poista
  5. Upea värinen tuo jouluruusu. Ihania kukkia muutenkin. Aivan mahtava kevät!

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja niin kauniita kukkia♥ Tulppaanit on kyllä ihania! Tuo riippukeinu näyttää ihanan lokoisalta paikalta, siinä on kiva nauttia kauniista ilmasta ja vaikka lueskella jotain hyvää kirjaa:) Hyvää helluntaita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Riippukeinusta tuli heti lempipaikka! En vielä ole malttanut lueskella siinä, mutta neulomista kokeilin :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle ♥

      Poista
  7. Tuo hämyvuokko on superkaunis. En muista ennen nähneenikään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis ♥ Ja hyvin kestää siirtämisenkin :)

      Poista
  8. Hienot kukat minä pidän myös narsisseista ja esikoista Ota ihmeessä palloesikoiden kukkavanat talteen niin saat lisää taimia. Itävät hyvin. Hienoa oli nähdä himalajanjalkalehdestä kuvia. Otin niitä siemeniä siemenkirjeestä . Laita myöhemmin kuvia kun kukkii. Olisi kiva nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta esikkovinkistä, enpä olisi hoksannutkaan :) Toivottavasti himalajanjalkalehden siemenesi lähtevät hyvin itämään. Kuljin kameran kanssa kyllä, mutta ihan kukkivana en tainnut saada ikuistettua. Nuppukuvia on kyllä :)

      Poista
  9. Voi ku nätti tuo hämyvuokko! Onpa sulla kyllä ihanasti kukkivia siellä, mä laiskottelin enkä vihtiny juuri sipuleita istutella. 😅 mut narsissit onneks vaan leviää ja komistuu vuosien myötä 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli monta välivuotta, että vain muutamia sipuleita laitoin. Nyt oon kyllä onnellinen, että syksyllä jaksoin panostaa :) Narskut on niin ihania ja varmoja ♥

      Poista