Puseroita ja kesämekko ommeltu!

Ensimmäinen kesälomaviikko takana ja aika vauhdilla ollaan painettu hommia! Mulla on ollut aikamoiset ompelupatoumat jo jonkin aikaa ja niitä tässä ollaan viikon aikana purettu. Ja täytyy sanoa, että ihan tulostakin on aikaiseksi saatu :) 
Olen kova hilloamaan kankaita kun en millään raaskisi niitä leikkoa. Tai ainakin mallin pitäisi olla just eikä melkein. Lomaviikolla olen opetellut tuosta tavasta pois, joten tämä ihana lintukangas joutui saksittavaksi. Eikä mennyt ihan niinkuin strömsöössä...

Kaavana ostopaita, jolla olen jo yhden aiemmin tehnyt. Nyt vähän muokkasin mittaa ja tein tästä niin pitkän kuin kangasta oli. No eihän se ollut ihan mekko, paremminkin minimekko, jota ei näillä koivilla kyllä ihmisten ilmoilla pidetä. Niinpä lyhensin hieman. Ja sitten vielä toisen kerran. 
Nyt se passaa mun kropan mittasuhteille paremmin. 


Tämän kevään muodissa on frillat olleet pääosassa, joten niinpä minunkin oli kokeiltava. Kaava tähän oma ja hihansuun "röyhelö" tehty täyskellona. Apuna käytin vatkauskulhon kantta, jotta sain sopivan kokoisen ympyrän. Sen keskelle sitten pienempi ympyrä, jonka ulkokehän mitta sama kuin hihansuun ympärysmitta. Kangas on todella ohutta viskoositrikoota, joten hihansuun jätin leikkuureunalle. Rullapäärmeestäkin olisi tullut liian paksu.


Talvella tilasin Nuppuprintiltä Sydäntalvi -luomutrikoota kun kangas on niin kaunista. Ajatuksena oli tehdä jokin käyttövaate, ettei sitä pidettäisi vain tyyliin kerran kesässä. Mekon sitten tein. Tai yöpaidan. Jälkimmäisellä olisi ainakin sitä käyttöä, vaikka toki tänä kesänä onkin mekkokelejä ollut aikalailla. 
Kaavana Allt om Handarbete -lehdestä maksimekon kaava. Muokkasin pääntietä takakappaleelle avarammaksi sekä tein sauman taakse. Istuu mun kropalle paremmin kun on hieman notkoselkä, sekä vyötärö kapea suhteessa takalistoon:)


Ihan perusvaatettakin ihminen tarvitsee, joten puseropulaa helpottamaan holkkihihainen pusero. Suunnitelmakin oli olemassa, mutta kuten aina, se muuttuu tehdessä. Kaava oma. Kyllä tälle käyttöä on! 

 

14 kommenttia

 1. Oi miten ihania kaikki ja malli kaunis:)♥ Että sinä olet taitava kun noin upeita luomuksia loihdit ja niin hyvin istuvia! Olisipa ihana kun osaisi ommella! Kaunista kesäpäivää ja ihanaa lomaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ tämä on se mun toinen henkireikä puutarhahommien ohella :)

   Poista
 2. Kyllä olet taitava ompelija. Kauniita vaatteita ja tuo mekko on supersöötti. Tarvetta on näillä keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mekoille onkin ollut tänä kesänä käyttöä!

   Poista
 3. Kivat mallit ja kankahat! Melekee rupes ompelujalakaa vipottamahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kangas oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä :) Ai melkein vain rupes vipottamahan ;)

   Poista
 4. Sielläpäs on ahkeroitu ja luovuuskin on kukkinut. Olisipa minullakin ompelun taito hyppysissä, mutta hermo menee ensimmäiseen lankasotkuun. Sinulta onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mulle pääsee kertymään aina tällaiset patoumat, eikä siihen muuta lääkettä oo ku painella tuota ompelukoneen ja saumurin kaasupoljinta urakalla :)

   Poista
 5. Kivan näköisiä käyttövaatteita olet ommellut. Tuo frillapusero on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osoittautui liian kuumiksi vaatteiksi nämä puserot :) Topilla ja mekollakin on ollut välillä tukalaakin...! Mutta nauttinut olen keleistä!

   Poista
 6. Kyllä oletkin ahkeroinut. Hienoja ovat.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita vaatteita! Kivat mallit ja nätit kuosit. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Taitava olet :)
  Mulla ei pysy neula kädessä, niinku sanotaan...en edes omista ompelukonetta :D

  VastaaPoista