Bullet Journal eli bujo

Onko termi bullet journal sinulle tuttu? Tai plannerointi eli kalenterituunaus?

Bullet journaliin, tutummin bujoon tutustuin tyttäreni kautta alkuvuodesta 2018. Itse en ollut siitä aiemmin kuullut, mutta tutustuttuani tarkemmin, innostuin aiheesta niin, että kokeillahan sitä piti. 

Bujo on kalenterin, tehtävälistojen ja päiväkirjan yhdistelmä, joka rakennetaan itse tyhjään vihkoon. Periaatteessa millainen vihko vaan käy, mutta suosituin lienee pisteytetty vihko. Siihen on helppo piirtää suoria viivoja ja pisteet pitävät myös tekstin linjassa. Yhtälailla bujoksi sopii tavallinen ruutuvihko tai viivallinen muistikirja. Siitä voi tehdä juuri itsensä näköisen, visuaalisesti näyttävän tai yksinkertaisemman kalenterin. 

 Omaa bujoani aloin kokeilemaan pisteytettyyn, Suomalaisesta Kirjakaupasta ostamaani vihkoon. Alku oli kieltämättä hankalaa, sillä asetin itselleni riman todella korkealle. Pinterestissä ja Instagramissa näin toinen toistaan upeampia bujoja ja kynnys edes aloittaa nousi entisestään. Vihdoin aloin vain piirtämään ja siitä homma etenikin mukavasti. 
Bujoni ensimmäinen sivu sisältää tavoitteita vuodelle 2018.Tavoitesivun jälkeen tein oman sivun läheisten syntymäpäivien merkitsemiseen. Tämän toteutin kakkuteemalla aiheeseen sopien. 


Tein vielä oman sivun lukemisharrastukselle, johon olen merkinnyt kaikki tämän vuoden aikana lukemani kirjat. Tätä trackeria on ollut kiva seurata, sillä lukeminen on kausittaista eikä minulla ole ollut tarkkaa määrää aiemmin vuositasolla muistissa. Nyt sekin tulee kirjattua ylös. 
Tällaiseen eri toimintojen seurantaa bujo on ihan loistava! Trackerin voit tehdä melkein mistä aiheesta vaan jota haluat seurata. Tammi-, helmi- ja maaliskuu vilahti ohi, enkä ehtinyt bujoon paljon keskittyä. Kesäloman alkaessa taas aktivoiduin ja piirtelin heinäkuun kuukausikannen sekä tein viikkonäkymät. 


  
Lisäksi tein habit trackerin, jolla seuraan kuukausittain kuntoilua, bloggaamista, puutarhurointia, ompelemista sekä neulomista. Habit trackerin jälkeen tein vielä erillisen tavoitesivun. Tähän listasin vain muutamia mietelauseita sekä pari konkreettista tekemistä heinäkuulle. 


Kuukauden päätteeksi tein vielä oman "hyvästit Heinäkuulle" -sivun.


Yhteiseloni bujon kanssa jatkui vielä elokuun kansikuvaan saakka.


Syy siihen, miksi bujoiluni jäi tähän oli se, että kesälomani aikana törmäsin Mambin Happy Planner -kalenteriin ja sepä olikin rakkautta ensi silmäyksellä!

Ihan täysin en bujoani kuitenkaan hylännyt, sillä merkitsen edelleen kaikki lukemani kirjat sinne ylös. Mukava nähdä montako kirjaa olen ehtinyt vuoden aikana lukemaan.
Voihan se olla, että palaan vielä bujon pariin myöhemmin, mutta yksi syy siihen, että siirryin valmiskalenteriin on se, että oma tyyli oli ja on edelleen tuon bujon kanssa ihan hukassa. Ehkä koen sen liian työlääksi piirtää ihan alusta asti. Valmiskalenterin kanssa saa revitellä heti koristelun kanssa kun pohjia ei samalla lailla tarvitse ensin tehdä valmiiksi.

Mukavaa hommaa joka tapauksessa teki kummin vain. Tässä saa päästää luovuuden valloilleen ja vain taivas on rajana!

Millainen tuo Happy Planner sitten on niin siitä omassa postauksessa esittelyä, joten jos kiinnostaa niin pysyppä kuulolla :) 

10 kommenttia

 1. Oi miten hienoa jälkeä♥ Minä en ollutkaan koskaan aiemmin tuollaisesta bujoilusta kuullut, enkä kyllä Happy planneristakaan, joten täytyykin odotella postausta:) Leppoisaa itsenäisyyspäivän iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos❤️ Innostun aina todella helposti kaikesta uudesta ja käsillä tekeminen muutenkin on ollut aina mieluista. Tämä oli vähän erilaista ja siksi oli pakko kokeilla 😊

   Poista
 2. Hianon näkööstä! Tuallaasta jos jaksaas teherä, nii sitä olis varmasti vuasien päästä kiva kattella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen samaa mieltä, että mukava näitä olisi myöhemmin selailla. Siksi ehkä vähän harmittaakin kun en jaksanut jatkaa. Ehkäpä innostun vielä uudelleen :)

   Poista
 3. Tosi hienoja sivuja! Minulla on bujot töissä ja kotona, mutta niissä on lähinnä to do -sivuja, enkä niitä ole juurikaan koristellut. Innolla odotan postausta uudesta kalenteristasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koitan saada uuden postauksen nyt viikonlopun aikana julkaistua :)

   Poista
 4. Sama juttu, tyttären kautta olen tutustunut tähän, mutta itse en ole tehnyt. Hän kyllä kovasti kehoitti minuakin tekemään oman kalenterin...ehkäpä joku päivä aloitan.
  Tuntuu vaan että käsiala huononee vuosi vuodelta enkä ole kummoinen piirtäjäkään...
  Sinulla on taiteellista silmää, sen huomaa. Todella kaunis ja hyviä tavoitteita ja ajatuksia olet saanut koottua.
  Mutta nyt rupes kiinnostaan tuo toinen. Tee ihmeessä siitäkin postaus!

  VastaaPoista
 5. Uusi juttu mulle. Kauniit ovat bujosi sivut!

  VastaaPoista