Mambi Classic Happy Planner -kalenteri

Kerroin aiemmin, että bujoni sai väistyä uuden rakkauden tieltä. Menetin nimittäin sydämeni Classic- koon Happy Planner -kalenterille. Tai alkuun kylläkin ajatukselle omistaa sellainen, sillä livenä en sellaista ollut nähnyt. Kalenterista löytyi kyllä materiaalia netistä, joten ihan sokkona sitä en kuitenkaan tilannut. Oman kalenterini hankin Heidin Korttipajasta. Tilasin samalla pari tarrasettiä, jotta pääsee koristelussa alkuun.    


                    
Tämä kalenterini on Simply Lovely ja se on päivätty heinäkuusta 2018 joulukuuhun 2019. Jokaisen kuukauden alussa on kuukausiaukeama ennen viikkoaukeamia. Tähän on helppo laittaa tärkeät tapahtumat ja menot koottuna ja sitten poimia ne viikkoaukeamiin mukaan. 

Aloittaminen tämänkin kanssa oli sanotaanko että hidasta! Paljon piti tutkia nettiä ja katsoa youtube-videoita ennenkuin sain ensimmäisen aukeamani tehtyä. 
Siihen käytin netistä tulostettavia ilmaisia kittejä eli valmiita tarrasettejä, jotka oli suunniteltu juuri kalentereita varten. Vaihtoehtoja oli hurjasti ja löysin toinen toistaan ihanampia sivuja, joilta tarroja sai tulostettua. Ostin Kärkkäiseltä Lyrecon tarra-arkkeja ja sen jälkeen onkin tulostin ollut lujilla :) 



Aika varovaisesti lähdin liikkeelle ja eka koristelemani aukeama onkin aika aneeminen! Toki tästä puuttuu kaikki merkinnöt, jotka vähän elävöittää kokonaisuutta. 
Sitten innostuin teemasta ja kun elokuuta elettiin niin ajattelin kunnioittaa Marilynin muistoa ja omistin yhden aukeaman tälle tähdelle. 


Askartelin jopa erillisen lisäsivun eli insertin teemaan sopivasti. Kuvat tulostin netistä ja liimasin kalenteriin. Kokosin myös Marilynin elokuvat valmistumisvuosineen inserttiin.
 


Lokakuun kuukausiaukeamasta tuli tällainen: 
 

Tämä viikkoaukeama on tehty pääasiassa Victoria Thatcherin Hello Kitty-tarrasetillä. Lisänä Lidlistä ostetut washi-teipit.  


Pikkuhiljaa oma tyyli alkaa tässäkin harrastuksessa löytyä. Halloweenin aikaan päätin kunnolla panostaa aukeamaan ja tein tarrojen lisäksi itse die cutseja eli leikekuvia.


  Tämä aukeama on omasta mielestäni ehkä paras tähän mennessä: 




Teinpä sitten kalenterilleni suojaavat kannetkin. Heti oli selvää, että mistä kankaasta ne ompelen. Löysin tarvikkeistani tuollaisen ruusukkenkin kanteen, joka on kyllä ihan piste iin päälle! 




Roosa Nauha -viikosta tuli tällainen: 


Näin talvella kun ulos ei pääse tekemään pihajuttuja, tarvitsen kuitenkin jotain käsillä tekemistä. Käsitöiden ohella tästä kalenterituunauksesta on tullut mukava henkireikä. Lisäksi tässä saa laittaa luovuutensa peliin ja herätellä mm. piirtämisen taitoja ruususenunesta. Olin nuorempana kova piirtämään ja suunnittelemaan vaatteita, mutta sitten tulivat ruuhkavuodet ja harrastukset jäi. Siksi onkin ollut mukava huomata, ettei se taito ole kokonaan hävinnyt, ollut vain nukuksissa :) 

Ja hoksasinpa tämän uuden harrastuksen myötä, että tavallaan tämäkin on vanha harrastus. Muistan, että aikoinaan tuunailin ja koristelin Teinikalenterin ja sen seuraajan Spurttikalenterinkin. Ainakin kannet piti päällystää jollain kivalla paperilla ja tarroja käytin sivujen koristeluun silloinkin.
Tavallaan kalenteri on samalla päiväkirja, mutta pienemmässä mittakaavassa. Päiväkirjaakin olen aina kirjoittanut ja satunnaisesti kirjoitan vieläkin. 
   Tässä yhdistyy siis samassa moni jo harrastamani asia :)

4 kommenttia

  1. Mielenkiintoiselta ja kivalta näyttää! Itsekin tykkään värkkäillä paperista kaikkea :)

    VastaaPoista
  2. Leikkaa liimaa-systeemiin perustuva kalenteri. Ihan kiva tämäkin on. Tähän hommaan pitää päästä sisälle ennen kuin aloittaa, ei kannata suinpäin rynnätä liimaileen. Kiva kun esittelit molemmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyylejä on lienee yhtä monta kuin tekijääkin. Tämä tarrailu ja liimailu on ollut itselle helpoimmat aloittaa tämä harrastus :)

      Poista