Sadonkorjuupäivä

Omenasato alkaa olla jo poimittavissa, joten oli ryhdyttävä sadonkorjuuseen. Tänä vuonna omenaa tulee vähän maltillisemmin kuin edellisenä, mutta paljon nytkin. Omenahilloa on vielä jäljellä edellisestä sadosta, joten nyt keitän vain vähän. Yritetään syödä suoraan puusta enemmän kuin ennen ja sitten ryhdistäydyn leivonnan saralla. 

Aloitin kuitenkin omenapaistoksella, sillä muistin, että tytärhän osti eilen vaniljajäätelöä paketin. Mikäpäs sille paremmin passaisi kaveriksi kuin tämä omenaherkku! 


Omenalohkot vain voideltuun vuokaan ja päälle kanelia. 


Sulatetaan voita kattilassa, sekoitetaan siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Koko komeus omenoiden päälle ja uuniin puoleksi tunniksi. 


Valmiista paistoksesta en kuvaa ehtinyt sitten ottaakaan kun se jo meni parempiin suihin! 

Leivoin myös omenapiirakan, jonka pohjaan tuli vehnäjauhojen lisäksi maissijauhoja. Tätä kehuttiin kovasti koostumukseltaan karamellimaiseksi ja pehmeäksi, eikä suotta! 



Leivontalistalla oli myös marenkinen viinimarjakäärö, mutta onnistuin söhläämään marengin kanssa niin, että se lähti pieninä palasina irti leivinpaperista. Siitä tein sitten kakun. 
Väleissä on kermarahkaa ja päällä punaisia viinimarjoja. Makuyhdistelmä on sokerisen kirpeä. Kovin isoa palasta tätä ei pysty kerralla syömään sen makeuden takia, mutta kahvin kanssa meni oikein mukavasti :) 


Mustaherukoista keittelin jo aiemmin hilloa, ajatuksena käyttää sitä kanaruokien kanssa. Tänään ensimmäisen kerran sitä maistoin ja kyllähän se maistui! 

Makoisaa Sunnuntaita sinulle!

 

 

8 kommenttia

  1. Meillä omenat on vielä raakoja, kun oli niin pahuksen kylmä kesä. Mutta odotellaan vielä, kyllä omenaherkkuihin täälläkin päästään käsiksi. Voisikin kokeilla noita sun reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ensi viikolla taas lämpenee niin kypsyvät nopeasti! Oli kyllä hyvää vaikka itse sanonkin :)

      Poista
  2. Kauraomenapaistos on meidän herkkua, sitä on syöty jo monta kertaa, nyt on omat omenat loppu.

    VastaaPoista
  3. Lurps, vesi herahti kielelle ku kattelin noita viinamia :P Omenapaistosta saatiin mekin kyläpaikassa tänään, en ollu edes muistanut moista herkkua! Täytyy tehä heti, kun omat omput kypsyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli 😋 ihan liian harvoin tulee tuota paistosta tehtyä.

      Poista
  4. Just tänää maistoon yhtä omenaa, eikä ollu viälä kypsä. Omenia tuloo iha liikaa, vaikkei oo ku yks puu. Sosetta tairan teherä, flikalle uppuaa vaikka kuinka palio. Voishan niistä kait jo kaurapaistosta teherä. Hyväähän son ku mikä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistokseen ei tarttekaan olla ihan kypsiä omenoita kun sokeria tulee aika reilusti antamaan makeutta 😋

      Poista