Terassin muutos

Tapahtuipa kerran kesällä, että terassilla istuskellessamme saimme idean! 

Oltiin puhuttu terassin aidan uusimisesta jo jonkin aikaa ja mietittykin mallia siihen. Siinä istuskellessa tuumasin miehelle, että entäpä jos otettaisiin koko aita pois ja tehtäisiin koko terassin sivun mittainen, leveämpi askelma. Näin pihalle näkisi esteettömästi ja samalla terassi saisi hieman lisää tilaa jota siihen on kaivattu. Terassin toiselta reunaltahan aita poistettiin pergolan tieltä pari vuotta sitten.Niinpä ajatusta sulateltiin pari päivää ja sitten mies alkoi piirtää suunnitelmaa paperille. Tuota kulkua ja porrasta pergolan kulmalta piti vähän enemmänkin miettiä, että miten se olisi järkevintä ratkaista. 
Kun suunnitelma oli valmis, käytiin ostamassa tarvikkeet viimeisenä lomapäivänä :) Ajatus oli, että iltaisin hommaa tehtäisiin. Aita kuitenkin poistettiin vielä samana päivänä ja siitä tehdään jossain vaiheessa uusi komposti lahonneen tilalle. 


Entisestä kulmasta tuli nyt vähän toisen muotoinen. Tähänkin saatiin mukavasti tilaa, sillä tämän askelman kautta kuljetaan pihasaunalle. Muoto miellyttää kovasti! 


Askelman runko lepää laattojen päällä, joten routimisesta ei pitäisi olla haittaa. 


Kulmien laudoitus vei suurimman osan rakennusajasta ja oli miehen mukaan aika näpertämistä. Toki ne on nyt viimeisen päälle, sillä tunnen mieheni työskentelytavan paremmin kuin hyvin! 


Ei siinä mennyt kuin muutama päivä kun oltiin tässä tilanteessa! Minun osuudeksi jäi öljytä nuo laudat ja tein sen mielelläni. 

Siinä se nyt on:


Kuvittelen jo miten asettelen isoja lyhtyjä sinne tänne askelmille tuomaan iltaisin tunnelmaa. Oikeastaan taidankin laittaa ne jo tänään sillä illat alkaa olla aika hämäriä. Pimeästä en vielä puhu, sillä elokuu on minulle kesäkuukausi ja kesällä on aurinkoista =D Tänään kuitenkin nautitaan tässä terassilla, sillä aurinko paistaa ja lämmintäkin on +20 astetta.

Niin vaan saatiin yksi projekti tällekin kesälle:) 


14 kommenttia

 1. Hyvä muutos, kaiteen poistamisen jälkeen on avaraa ja ikäänkuin tilaakin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se onkin jännä miten muka 10cm:n levyisen kaiteen poistamisen jälkeen tila kasvoi ihan silmissä =D

   Poista
 2. Todella kiva ja hienosti toteutettu muutos! Meillä myös pitäisi tehdä tuollainen askelma terassin reunaan yhteen kohtaan, mutta se taitaa jäädä ensi kesän projekteihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä omastakin mielestä onnistunut! Nyt onkin otettu ilo irti ja eilen vietettiin monta tuntia "uudella" terdellä :)

   Poista
 3. Siistiä jälkeä ja onnistunut muutos! Lyhdyt tuovat tuohon hienon tunnelman!

  VastaaPoista
 4. Onnistunut lopputulos! Lyhtyjä ja kukkaruukkuja saa aseteltua ihan mielen mukaan minne tahansa ja silti on tilaa liikkua. Rappusella on myös mukava istuskella katselemassa puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhdyt onkin yksi mun heikkouksista ja niitä on päässyt kertymään jokunen 😊 nyt niillekin on hyvin tilaa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä se kummasti muutti ilmettä nykyaikaisemmaksi. Vielä kun ensi kesänä maalataan talo yksiväriseksi niin 👌🏼

   Poista
 6. Lopputulos on kyllä loistava!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. On se :) Ihan erilailla nauttii nyt näkymästä kun ei se aita enää ole esteenä!

   Poista