Puutarhan alennusmyynnistä täydennystä

Muutama viikko sitten paikallinen puutarha ilmoitteli perennatarjouksista. Äitienpäivälahjaksi saamani lahjakortti kun oli vielä käyttämättä niin tässäpä tuli tilaisuus hyödyntää tarjous parhaalla mahdollisella tavalla! Olin muutenkin ajatellut lahjakortilla hankkia jotain pitkäikäisempää kasvia. 

Olin liikkeellä lauantaiaamuna heti puutarhan avaamisen aikaan ja ruuhkaa ei ollut vaikka tarjous oli kova: osta 2 maksa 1, osta 5 maksa 3, osta 10 maksa 5. En muista oliko tuossa välissä vielä jokin, mutta itse tähtäsin tuohon kymmeneen perennaan =D 

Aikani kierreltyä ja sateenkin jo välillä yllätettyä, päädyin kaunopuna- sekä sädepäivänhattuihin. Niitä ostin yhteensä sen 10 kappaletta. 
  Kassalla ostoksia ynnätessä lahjakorttiin jäi vielä rahaa, joten kurkkasin sitten juuri tulleet kukkasipulit. Puutarhuri suositteli tämän syksyn uutuutta, jossa oli kolmenlaisia sipuleita ruukkuun istutettavaksi, kukin omaan syvyyteensä. Näin kukinta olisi keväällä pitkä. Nappasin kolme pussia niitä mukaani ja sain lahjakortin käytettyä kokonaan. No tunnustetaan, vähän jäi maksettavaakin vielä itselle :) 


 

Muita sipuleita en vielä ole hankkinutkaan. Kirsikkapuupenkistä nostelin tulppaaninsipulit kaikki pois ja istuttelen ne uudestaan. Olivat mukavasti tehneet sivusipuleita. 


Tänä syksynä suunnittelin istuttavani pelkästään liljansipuleita. Ne muutamat mitä penkeissä jo on, nousevat uskollisesti joka vuosi, joten niiden määrää voisi lisätä. Tutkailin mitä kaikkea olisi tarjolla ja Korpikankaan sivuilta löytyi seuraavat herkut:

lilium Forever Susan

lilium Apricot Fudge

puulilja Beverly Dreams O.T.

Hankkijan valikoimasta puolestaan löytyi nämä ihanuudet: 

lilium Anastasialilium Citronella

lilium Purple Prince

lilium White Heaven

lilium BeverlyAnn

lilium Friso

Vahvasti vaikuttaisi siltä, että tässä on lähdettävä naapurikaupunkiin Hankkijalle liljaostoksille! 

Joko sinun suunnitelmat sipulikukkien suhteen on tehty? 
Olisi mukava kuulla, mitä hankintalistallasi on :)
10 kommenttia

 1. Syksyllä puutarhoilta saa usein todella edullisesti taimia, hyviä löytöjä teit! Tulppaanin sipuleita löysin Tokmannilta edullisesti. Niillä koetan tänä syksynä pärjätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneilla pärjää varmasti! Vaikka onhan noita vaikka mitä ihania houkutuksia marketeilla ja puutarhoilla tähän aikaan...:)

   Poista
 2. Nooh, lähes pari ostoskassillista tuli juuri haettua Tokmannin ja Lidlin halppissipuleita. Ei siinä suurempia suunnitelmia ollut. Yksi nettikaupan tilaus odottaa myös saapumista. Kohta on siis puuhaa! Liljat on ihania, mutta eivät menesty täällä. Ilmeisesti liljakukot kiusaavat liikaa, vaikka olenkin niitä yrittänyt kerätä pois. Sinun liljasi näyttävät upeilta ja ihania värejä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä nuo kassilliset sipuleita! Kävin myös Lidlissä, mutta jätin sipulit sinne. Täytyy yrittää pysyä suunnitelmassa :)

   Poista
 3. Löyrit ihanat hatut. Niihi mäki oon ihastunu, niinku lilijoohinki. Ja niitä oonki jo ostanu ja lisääki, jos vastahan tuloo mialuusia. Jo puutarhas oleviaki voisin ostaa lisää, kunei niitoo ku muutama aina yhtä sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon sinnikkäästi kokeillut noita punahattuja toisessa penkissä, eivätkä ole menestyneet. Nyt uus yritys uudessa penkissä!

   Poista
 4. Törmäsitpä hyvään tarjoukseen! Kauniit punahatut. Hyvät kukkasipulihankinnat myös. Tänä vuonna menen maltillisella linjalla kukkasipulien kanssa. Nyt on kolme pussillista ostettuna ja jos jotain herkkuja tulee vastaan, niin saatan pari ostaa. Ja varmaan loka-marraskuun vaihteen viimeisistä alelaareista jotain. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltilla mennään täälläkin tänä syksynä. Toki jos oikein hyviä tarjouksia tulee niin saattaahan sitä poiketa suunnitelmasta...:)

   Poista
 5. Ihania ostoksia olet tehnyt. Minä olen ostanut muutaman sipulipussin. Maltilla mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitääkin malttaa mielensä, että voi sitten taas revitellä :)

   Poista