Kirsikkapuupenkin laajennus istutusalueeksi osa 1.

Meidän pihaprojekteilla on tapana käynnistyä jostain sivulauseessa heitetystä kommentista. Miehen kanssa usein pallotellaan ajatuksilla ja joskus toinen ottaa niistä heti kopin. Niin kävi tässä viikolla käynnistyneessä, Kirsikkapuupenkin laajennuksessakin. Penkki on ollut nykyisessä muodossaan kohta pari vuotta. Alkujaankin siitä tuli liian pieni ja ihan eriparia muiden pihan istutusalueiden kanssa. Suorastaan surkean näköinen....Niinpä lähdimme suunnittelemaan samalle paikalle hieman isompaa aluetta, jolle saataisiin mahdutettua parikin kirsikkapuuta sekä perennoja. Hahmottelin nurmikkoon uusia reunoja tulevalle istutusalueelle. Siitä tulisi moninkertainen nykyiseen verrattuna!Nostelin reunakivet pois ja siirsin penkin asukit muualle odottelemaan uudelleen istutusta. ´Huvimaja´- kirsikan siirsin kokonaan pois, ulkosaunan viereiseen penkkiin. Siinä sille olisi kunnon tila ja lämmin paikka. Se kun on kasvanut aika hitaasti nämä kahdeksan vuotta. Kaivoin sille alkujaankin tuohon penkkiin liian pienen istutuskuopan, mutta uudella paikalla en sen koossa kitsastellut. Toivotaan, että se menestyisi uudella paikalla. Se on nimittäin jo kolmas.


Kun uudet reunat oli selvät aloin latoa entisillä reunakivillä niin pitkälle kuin niitä riittäisi. Alle laitoin sanomalehtiä, jottei nurmikko heti puskisi läpi. Kivet riitti yllättävän pitkälle. Reilut parikymmentä jäi vajaaksi, joten ostin Prismasta lavan lopun 48 kpl. Olisipa sitten muutama varallakin, jos sattuisi tarvitsemaan myöhemmin. Tätä Lakka Antiikkikiveä karelian värisenä kun ei tahdo olla myymälöillä heti ostettavana vaan olen sitä joka kerta joutunut erikseen tilaamaan. Meillä kaikki istutusalueet on sillä reunustettu, joten se on hyväksi havaittu.


Laitoin sanomalehtiä myös koko muulle alueen alle jäävälle nurmikolle. Samalla kaivoin istutuskuopat uusille puille valmiiksi.Oikeanlaisen mullan saaminen olikin sitten hieman työn takana. Pussimultaa en tähän kuvitellutkaan eikä peltomultakaan tullut kyseeseen. Onneksi yhdeltä toimittajalta löytyi seulottua metsämultaa, johon on lisätty kalkkia ja hiekkaa. Tilasin sitä 8 m3. Jonkin verran se painuisi, joten otin hieman yli tarpeen. Hyvää multaa saa aina olla vähän jemmassakin!


Siihen se alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan. Kaikki multa ei todellakaan tuohon mene ja ehdinkin sitä jo eilen siitä kärräillä muihinkin penkkeihin. Saapa vähän uutta multapintaa ja korotusta painuneille alueille. Nurmikkoakin ehdittiin jo vähän paikkailla tuolta uuden pionipenkin viereltä kun oli päässyt painumaan.


Mukavasti tässä on tekemistä illoiksi, jos vaan säät suosivat. Tänään en päässyt ulos kun meillä on satanut vettä. Se puolestaan on tehnyt hyvää nurmikolle, sillä se on alkanut vihertää.
Palaan projektiin kunhan on lisää kerrottavaa sen etenemisestä. Nyt mukavaa Äitienpäivän iltaa jokaiselle Äidille ♥16 kommenttia

 1. Penkkihän suureni reilusti. Tuaho mahtuu taas monta tainta :) Multaa pitääs olla aina jemmas, mutta meillähän pitääs isännän miälestä käyttää peltomultaa, ku siton yllin kyllin. Mullehan sei passaa, joten ostan mullat säkiis.....vähin äänin :) Kiitos, samoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ”joutuu” muutaman uudenkin taimen hankkimaan 😊

   Poista
 2. Kiva oli lukea kirsikkapuiden istutuksesta ja penkkien reunustuksesta! Pihapolkujen kivetysiä täällä suunnitellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia projekteja sielläkin menossa 😊

   Poista
 3. Oi, olet saanut puutarhaan kunnon multaa, sen näkee väristäkin. Toivottavasti kirsikkapuu kiittää paikan vaihdosta ja kukkii tulevaisuudessa runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sain! Jännitti kyllä ihan siihen asti kun kuorma-auto ajoi pihaan, että mitäköhän tuli ostettua =D Kirsikkapuun suhteen odotukset on itselläkin korkealla :)

   Poista
 4. Oi nyt on hyvän kokoinen tuo istutusalue👍 Kyllä multakasan saaminen tontille on aina yhtä juhlaa💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi näiden vuosien jälkeen jo osata tehdä heti oikean kokoinen, mutta välillä pitää näköjään tehdä hommat kahteen kertaan =D Kyllä oli vaikea päivä töissä kun tiesi multakuorman olevan illalla tulossa! Hullua hullaantua mullasta ♥

   Poista
 5. Hieno laajennus ja multaa on meidänkin tontilla aina kuorma kun sitä tarvitaan koko ajan lisää johonkin paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vaan aina on jossainpäin tonttia tarvetta lisätä multaa. Varastoa on silloin oltava :)

   Poista
 6. No nyt on sopivankokoinen kukkapenkki ja kunnon multaa! Varmaan ruohonleikkaajakin kiittää, kun ei tarvitse väistellä pientä kukkapenkinnysää. Puhtaalle multapinnalle on nyt mukava sommitella istutuksia. Kivaa viikkoa ja suunnittelun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkikasvulta tulikin jo kommenttia, että väheneepä leikattava nurmikko:) On tämä uudenkin tekeminen kyllä mukavaa puuhaa! Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Laajennus paransi penkkiä ja hyvältä näyttää! Hyvä multa on niin merkittävä etu, olen sen itsekin todennut. Kiva nähdä, miltä alue tulevaisuudessa näyttää :). Onnea taimille kasvuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovasti jo odotan, että
   pääsisi istuttamaan 😊

   Poista
 8. Siitä se ajatus sitten lähti :D Komea laajennus tulee. Multa on yleensä se murheenkryyni. Pusseissa maksaa maltaita eikä 30 säkkiä ei tunnu missään isossa pihassa. Olispa tuollasta tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin lähti😁 oli kyllä onni löytää kunnon multaa. Nyt on tulevatkin projektit turvattu!

   Poista