Meidän piha yläilmoista katsottuna

Meillä mies puhdisti katon alkuviikosta ja vihjaisin hänelle, että voisi kuvata pihaa sieltä korkeuksista. Itse en kovin herkästi katolle kiipeä, vaikka olenkin joskus joutunut sinne lumihommia tekemään. Jokatapauksessa kuvia sain, siispä tässä meidän piha yläilmoista kuvattuna:

ETUPIHA

Tontin etureunassa kuten kaikilla muillakin reunoilla on koristearoniasta pensasaita. Etureunan aita istutettiin muita myöhemmin ja samalla sen yhteyteen tehtiin iso istutusalue. Alueen molemmissa päissä on lumipalloheisit, jotka siirrettiin pensasaidan alta pois. Nykyisillä paikoilla ovat olleet suhteellisen kirvattomia sekä kasvaneet alkuperäistä kasvupaikkaa paremmin.
Myöhemmin istutusalueen yhteyteen kaivettiin pihalampi, joka yhdistyi siihen luontevasti. Se sai ympärilleen myös istutusalueen sekä koristekivialueen.

Kolmion muotoinen pionipenkki sai nimekseen Ikuisuuspenkki. Se on ollut paikallaan vasta kaksi vuotta. Siinä kasvaa tammentaimi, sipulikukkia sekä Lidlin juurakoista kasvatetut pionit.

Kuvan vasemmassa reunassa näkyy pihasaunaa, pionikaari sekä isompi istutusalue.


ULKOSAUNAN ALUE

Ulkosauna oli ennen huvimaja ja sen ympärille rakennettiin molemmin puolin isot istutusalueet. Saunan ympärillä olevassa pionikaaressa kasvaa mummun perintöpionit liki 60 vuoden takaa. Ne on siirretty lapsuudenkodistani meille kun oman talon rakensimme v. 2000.
Alueella kasvaa myös kaksi omenapuuta, jotka mukavasti tuottavat satoa nyt jo vuosittain.

Huvimajasta tehtiin ulkosauna v. 2016 ja se oli kyllä ihan huippuidea!

Kuvan vasemmassa alareunassa näkyy hieman istutusallasta, jossa kasvaa herukkapensaita 3 kappaletta: punaista, mustaa ja valkoista, yksi kutakin. Suurta satoa niistä ei saada, mutta mustista olen hilloa tehnyt. Punaiset ja valkoiset syödään suoraan pensaasta :)


KASVIHUONEEN ALUE

Tontin takareunassa on hyötytarhan alue, jolla on myös kasvihuone. Kasvarissa kasvattelen tomaattia, kurkkua sekä kesäkukkia. Koko alue on katettu kivituhkalla, joten se on helppo pitää siistinä. Kasvihuoneen kyljessä on kaksi isoa kasvulaatikkoa, joissa kasvaa perunaa sekä vaihdellen vihanneksia. Nyt ajattelin laittaa vähän suorakylvökukkaa toiseen sipulien kaveriksi. Kasvihuoneen toisella puolella on isot puutarhakompostit.



SISÄÄNTULOPIHA

Sisääntulopihan puolella näyttää tältä. Mustilanhortensiat rajaavat ikäänkuin nurmialueen omaksi osiokseen.


Vastakkaisella puolella on roskakatos, leikkimökki sekä pihavarasto.


Pihavaraston jälkeen tulee uusin istutusalue, jolla tällä hetkellä kasvaa vasta kirsikkapuut.


Takapiha on pelkkää nurmikkoa, sillä leveyttä siellä ei ole kovin paljon. Toki sinne saisi tehtyä istutusaluetta, mutta toistaiseksi mennään nurmikolla.

Tältä näyttää meidän piha yläilmoista katseltuna. Hahmottaa vähän paremmin kuin tästä maantasalta kuvatessa. Hurjasti on kyllä kasvua tapahtunut tässä viikon aikana, sillä kuvissa kaikki näyttää vielä kovin harmaalta. Nyt nurmi on jo ihan vihreä ja tulppaanit kukkii komeasti! Lämpö ja sade teki hyvää ♥


Ihanaa ja kesäistä viikonloppua Sinulle! Nyt nautitaan ♥




14 kommenttia

  1. Mukava vaihteeksi katsoa pihaa melkein lintuperspektiivistä. Näkee paremmin ja laajemmin kaikki alueet. Hirmu siistiä ja huoliteltua. Nyt kaikki onkin lehehtanut kasvuun, kiitos lämmön, jota saadaan myös ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei uskoisi, että alkuviikosta näytti tuolta kun nyt on jo ihan vihreää. Pitääkin pyytää miestä katolle uudestaan myöhemmin kesällä niin saa vähän erinäköistä kuvaa =D

      Poista
  2. Olipas kiva saada katsella lintuperspektiivistä:) Kuten totesit, se auttaa hahmottamaan paremmin kokonaisuuden. Ja kokonaisuus on teillä kaunis! Kaarevat muodot ja huoliteltu ulkoasu antavat kyllä mahtavat raamit kauniille pihalle. Aurinkoista viikonlopun jatkoa! Ihana, kun kesä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa säätä ollut kyllä koko viikonlopun. Aika onkin mennyt pihalla puuhastellessa :)

      Poista
  3. Mukava katsella puutarhaanne lintujen näkökulmasta. Mahti idea tuo huvimajan muuttaminen saunaksi😮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkosauna ei ole kyllä kaduttanut kertaakaan! Sisäsaunaa ei olla lämmitetty neljään vuoteen, eikä sitä ole kukaan meidän perheestä kaivannut. Ei edes talvella :)

      Poista
  4. Olipa kiva nähdä pihaa tästä perspektiivista. Pihasauna on ihan paras juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää vähän toisenlaiselta tuolta taivaalta :) Pihasauna on kyllä ♥

      Poista
  5. Kiva nähdä piha välillä eri kulmasta. Itsekin saattaa saada uusia ideoita, kun näkee oman pihansa yläilmoista käsin. Kukkaisaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää se omaankin silmään vähän erilaiselta korkeuksista katsottuna ja joo, saattoi muutama uusi ideakin päähän pälkähtää =D Upeaa kesäkuuta sinullekin! Ainakin alkoi mainioissa merkeissä :)

      Poista
  6. Hyvä idea tarkastella tuosta näkökulmasta, täytyy itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä on hyvä vaihtaa perspektiiviä =D

      Poista
  7. Kaunis piha teillä ja mahtava idea tuo huvimajan muuttaminen saunaksi. Itsekin hieman haaveilen pihan rakentamisesta uudella tontillamme Espoossa. Omenapuut ovat varsinkin sellaisia, joita olisi ihana istuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Sauna on ollut paljon hyödyllisempi kuin huvimaja aikoinaan, joten muutos kyllä kannatti!
      Ei muuta kuin unelmat todeksi ja pihanrakennus puuhiin! Talvi on hyvää aikaa tehdä suunnitelmia :)

      Poista