Kasvihuoneprojekti 2021

Viime syksynä startattiin tämä kasvihuoneprojekti 2021. Kun hommaan oli päätetty ryhtyä ja rakennuslupa saatu, kaikki eteni lopulta aika vauhdikkaasti. Vanha kasvihuone sai lähteä uuteen kotiin.  Tehtiin pohjat uudelle kasvarille, muurattiin harkkoperustukset sekä tulevien kasvialtaiden paikat. 

Jo viime kesänä bongasin eräältä myyntipalstalta täydelliset ovet tulevaan kasvihuoneeseen. Myynnissä oli vanhan kyläkoulun pariulko-ovet ja en vaan saanut niitä mielestäni, vaan ne oli saatava. Monen mutkan kautta viiimein päästiin myyjän kanssa juttusille ja saatiin sovittua kaupat. Ovet matkasivat meille myöhemmin syksyllä.  

Tulevassa kasvihuoneessa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon kierrätettyjä juttuja. Eri myyntipalstat ovatkin olleet meillä jatkuvan selailun kohteena. Ovien lisäksi palstoilta löytyi seinämateriaali kasvariin. Eräältä työmaalta saimme hakea ilmaiseksi isoja ikkunoita, jotka olivat jääneet ylimääräisiksi ikkunaremontin jäljiltä. Niiden mittojen mukaan tehtiin lopulliset piirustukset ja ne määräsivät pitkälti kasvihuoneen koon sekä mallinkin. 

Alla oleva kuva on Pinterestistä, mutta meidän kasvihuoneen malli on aika samanlainen. Tosin tällä hetkellä suunnitelma on tehdä katto lasin sijaan kennolevystä. Pariovet tulevat meilläkin sijoittumaan kuvan lailla erilliseen sisäänkäyntiin. Kasvihuoneen toiseen päätyyn tulee tiilimuuraus keskelle ylös asti ja savupiippu. Muurauksen molemmin puolin tulee ikkunat. Kivijalka muurataan tiilistä, jotka toimitettiin meille viikko sitten. Tiilet on valmistettu täällä Ylivieskan Tiilitehtaalla. Halusimme käyttää paikallista toimijaa kun sellaiseen kerrankin oli mahdollisuus. Toiveena oli löytää tiili, joka sointuisi pihassamme käytettyyn Lakka Antiikkikiveen. Niinpä valitsimme tiilien aatelisen, Ruukintiilen, joka on hieman antiikkisen tyylinen tiili. Värinä on punaisenkirjava ja joukossa on sekä punaisia, että ruskeampia tiiliä. Niistä sekoitellaan sopiva combo. Nyt vain odotellaan sopivia muurausilmoja!


Mikäli tämä meidän projekti kiinnostaa niin löydät sen jatkossakin aina tunnisteella #kasvihuoneprojekti2021 sekä täältä blogista, että instagramista @satupuutarha.

 
 
12 kommenttia

 1. Ku on asialla, nii käytettyä tavaraa löytyy useenki kiitettävästi. Suunnitelma näyttää niin hyvältä!!!! Oon ihan viheriänä!!!!!!
  En meinaa saara isäntää ollekkaa lämpenemähän kasvari-ajatukselle, enkä itte sitä saa toteutettua. Toivos elän kuitenki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä heikkona kaikkeen "vanhaan" tavaraan ♥ Ja onhan tämä ihan kustannus kysymyskin. Jos kaiken uutena ostaisi niin kyllä hintalappuun vaan saisi aika monta numeroa piirrellä.
   Hitaasti hyvää tulee! Aikas lämmittelet niin kyllä se siitä roihahtaa ;) Toivosta ei kannata luopua!

   Poista
 2. Mahtavan oloinen suunnitelma! Ajan kanssa etsimällä sitä löytääkin juuri itselleen sopivia tarvikkeita, kuten nuo ovetkin! Tuosta kasvaristasi tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mulle kyllä varsinainen saavutus, tämmönen pitkän tähtäimen suunnittelu ja hankinta =D Tässä se on kuitenkin kannattanut ja monia pieniä löytöjä on tullut tehtyä.
   Kyllä siitä aika ihana tulee ♥

   Poista
 3. Aivan upealta kuulostaa, tuosta kasvihuoneesta tulee varmasti kaunis!! Todella mielenkiintoista seurata tätä projektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki menee kuten on suunniteltu :) Innolla jo odotan, että päästään etenemään. Pari iltaa sitten jo vähän aseteltiin tiiliä paikoilleen ja mietittiin ladontajärjestystä. Ai että!

   Poista
 4. Tulee upea huone josta on iloa vuosiksi!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi! Kasvaristasi on tulossa uniikki eikä varmasti mikään helpoin toteutus. Erillinen "kuisti" pariovilla varustettuna on sievä yksityiskohta. Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ettei varmastikaan helpoin, mutta onpahan sitten omannäköinen 😊

   Poista
 6. Aijai kun tulee ihana! 😍 Laitappa tilannepäivityksiä sieltä missä nyt menette 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuonne instaan tulee tiheämpää laitettua, mutta toki postaan tännekin 😊

   Poista