Kasvihuone viimein valmis!

 Kun kasvihuoneen raamit alkoi olla valmiit, siirryttiin sisälle rakentamaan. Högfors 5A valurautahella sai alleen tiilimuurauksen, jotta se saatiin oikealle korkeudelle ruuanlaittoa varten. 
Kauan oli jo ehtinyt odottaa ensimmäisten tulien sytyttämistä ja olihan se hienoa! Yllätyin siitä miten nopeasti levyt lämpeni, vaikka niinhän se pitää ollakin. Tälläkin hellalla on ruokaa laitettu vielä muutama vuosi sitten ihan vakituisesti. Että jollekin se on ollut arkipäivää ja itselle se on vähän kuin luksusta. Hassua. Sisällä ikkunoiden alareunat sai leveän laudoituksen, jonka käsittelin Tikkurilan Valtti Colorilla. Se on puunsuoja-aine, josta on olemassa valmiiksi sävytettyjä värejä. Väriksi valikoitui Karhu. Samalla sävyllä on käsitelty myös meidän ulkosauna ja pergola.

 


Sisällä fiksattiin myös kivijalan harkkomuuraus. Sen päälle vedettiin laastilla rappaus, johon jätettiin selkeästi näkyviin lastan jäljet. Se sopii hyvin muuhun muuraukseen, josta haluttiin tuollainen antiikkisen näköinen. Lattian materiaalia mietittiin pitkään. Palloteltiin lauta- ja laattalattian välillä ja lopulta valittiin pihalaatta. Osittain sen takia, että meille jäi vanhasta kasvihuoneesta 60 harmaata laattaa ja saimme ne hyödynnettyä nyt tässä uudessa. Lisääkin jouduttiin toki ostamaan, sillä neliöitä tässä on neljä kertaa enemmän kuin entisessä. 

Alkuun mietittiin, että onko harmaa hyvä lattian väri vai pitäisikö se käsitellä kivikuullotteella. Siitä kun olisi värivaihtoehtoja aika monta olemassa. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että väri sopii kokonaisuuteen oikein hyvin. Heti kun sisätilat saatiin valmiiksi kannoin terassilta kukat kasvihuoneeseen. Tuntui mukavalta suunnitella minne minkäkin purkin laittaa! 

 Viiniköynnös ´Supagan´ istutin omalle paikalleen sille muurattuun pikkualtaaseen ja lopun altaan täytin jo mullalla ensi kevättä varten. Sinne pääsee sitten tomaatit, kurkut ja osa huonekasveista sulassa sovussa kasvamaan. 
Muulta osin kasvihuoneessa näyttää tältä: Kiinteät sähkövedot tehdään vasta ensi keväänä. Siihen asti jatkoroikalla pärjää hyvin. Kieputtelinkin kattoparruihin jo valoketjun, jotta näkee iltaisin siellä istuskella ja tehdä käsitöitä. Kynttilöitä olen myös jo poltellut ♥ 

Ikkunat viimeisteltiin koristeristikoilla, jotta ne eivät olisi pelkät isot ruudut. Tuovat nyt mukavasti ilmettä pikku talolle.

Ulkopuolen maisemointi jää suosiolla ensi kevääseen, sillä nyt loppui todenteolla virta! Ympärille tulee kivituhkaa, oven eteen laatoitusta ja nurmikko rajataan pihakivillä. Vasempaan reunaan tulee uusi istutusalue, jossa omenapuu sekä muutama marjapensas. Jotta suunnitelmat on kyllä olemassa :) 

Nyt pitäisi miettiä miksi tätä rakennusta oikein kutsuisi, sillä kasvihuone ei ehkä kuvaa sitä ihan oikein. Ehkä se on meidän kesähuone tai jotain sen suuntaista. Ihana se jokatapauksessa on! Ja vihdoinkin valmis!

10 kommenttia

 1. Hieno kesähuone siitä lopulta tuli. Ristikot ikkunoiden yläosissa ovat kaunis yksityiskohta ja tekevät viimeistellyn loppusilauksen. Peukut teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Kyllä ollaankin nyt nautittu täysin siemauksin 😊

   Poista
 2. Voi että, miten upea tästä tuli! Tiilimuuraukset näyttävät tosi kauniilta ja tuo hella on upea lisä kesähuoneessasi. Keväällä on hyvä jatkaa tästä eteenpäin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ On se kyllä ihana ja tuskin maltan odottaa ensi kevättä!

   Poista
 3. Olipas kiva bongata tämä postauksesi orangerien rakentamisesta. Meillä se on edessä 2022. Olisin kiinnostunut tietämään laitoitteko tuohon minkä verran automaattisia(?) tuuletusikkunoita kun ei ihan selvinnyt lukemastani (voin kyllä olla puusilmäkin) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takasivulla on kolme avattavaa tuuletusikkunaa. Automaattiavaajatkin on olemassa, mutta katsotaan laitetaanko niitä.

   Poista
 4. Kyllä teillä on aivan mieletön tämä uusi kesäkeittiö/kasvihuone!! Mistään näin upeasta en ole itse osannut edes haaveilla. Tuo hella ja kaikki muuraukset todella hienoa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopputulos yllätti meidätkin ihanuudellaan ♥

   Poista
 5. Aivan ihana kasvihuone! 😍 Teittekö itse nuo ikkunaan tulleet ristikot vai ostitteko ne? Haluaisin omaan taloon muutamiin ikkunoihin tuollaiset, mutta ikkunamyyjien kautta emme aikanaan saaneet. Ja niin se vain jäi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ristikot tehtiin itse kapeasta rimasta. Olihan siinä vähän hommaa, mutta lopputulos on kuitenkin juuri sellainen kuin piti!

   Poista