Syksyn puuhasteluja ja hämärähommia

 Kylläpä syksy on mennyt nopeasti ja kohta saa huudella heipat lokakuullekin! Pihalla alkaa melkein kaikki hommat olla tehtynä. Vielä jänisverkot paikoilleen ja allaspumppu ylös niin sitten jäädään odottelemaan talven tuloa. Tosin ilmat lämpeni täksi viikoksi ja luvattiin jatkuvan vielä ensi viikollekin. Eipä se toisaalta haittaa yhtään. 

Kuun alkupuolella jo nostin daalian juurakot ylös kun ensimmäiset yöpakkaset tulivat. Ne saivat ensin kuivahtaa kasvihuoneessa, jotta sain ravisteltua liiat mullat pois. Kietaisin ne paksuun kerrokseen sanomalehteä ja nostelin viileään ja pimeään. Toivottavasti tällä konstilla saan näistä nauttia myös ensi kesänä. 

 


Syyskuun alkupuolella jo ostin kukkasipuleita kun ensimmäiset tulivat kauppoihin. Hankkijalta löysin tuota marhanliljaa jota olen jo kauan himoinnut. Lisäksi mukaan lähti jättipussi helmililjoja sekä ´Ice Follies´ narsisseja. Pikkuiirikset sekä ´Sweet Desire´narsissit puolestaan kotiutin Lidlistä. Penkkiin istutin ainoastaan tuon marhanliljan ja muut suunnittelin laittavani ruukkuihin. Eilen illalla sitten viimein sain aikaiseksi lähteä istutuspuuhiin. 

Ulkonahan oli oikeasti jo pimeä, mutta tarkoitus oli upottaa ruukut sipuleineen tuonne kasvihuoneen istutusaltaisiin. Onneksi siellä on tuo ledvaloketju, joka antaa ihan hyvän valon työskennellä. Siinäpä ne nyt on nätisti rivissä odottamassa ensi kevättä. Toivon kyllä kovasti, että saisin nämä onnistumaan! Haaveena olisi nostella nämä sitten keväällä kaunistamaan tätä kasvihuoneen edustaa. Kuluneena kesänä jäi leikkokukkien hyödyntäminenkin ihan nollatasolle. Niinpä yhtenä viikonloppuna kävin poimimassa loput kukkivat pihalta ja kokeilin niistä saada vielä jonkinlaisen asetelman tehtyä. Ja saihan niistä :)
Tänäkin syksynä villiviini puki ylleen upean syysvärin. Tosin en muista oliko viime vuonna ihan näin punainen, mutta kaunista katseltavaa se oli joka tapauksessa. Ensimmäisten yöpakkasten myötä lehdet sitten tipahtivat oikeastaan kerralla kaikki. Se oli aika hassua, sillä en muista niin käyneen ennen.Tällaisia puuhia tällä kertaa. Kivaa lokakuun viimeistä viikkoa sinulle!

6 kommenttia

 1. Aivan huikean kaunis puna villiviinissä! Tuntuu kyllä oudolta, että ensi viikolla ollaan jo marraskuussa, aika menee tavattoman nopeasti. Ehkä nopeasti myös ollaan keväässä ja saat nähdä nuo sipuliruukut kukkivina :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovaa vauhtia ollaan kevättä kohden menossa ja se sopii minulle kyllä! Tässä välissäkään ei toimeettomana tarvitse olla, sillä käsityöt on harrastus silloin kun pihalla ei pysty mitään tekemään :)

   Poista
 2. Hyvällä mallilla ovat puutarhasi syystyöt. Ja kevääksi on luvassa kaunista kukintaa. Upea väri villiviinissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saa hetkeksi huokaista kun piha on laitettu talviteloille :) Kevättä tässä jo silti innolla odotellaan.

   Poista
 3. Onpas ollu mieletön väri villiviinissä! ❤️ Voi ku olisin tajunni iteki laittaa sipuleita ruukkuihin ja kasvihuoneeseen jemmaan! Tuohan on hyvä idea saada kevääksi lisää kukkivia. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten käy noiden sipuliruukkujen kanssa. Odotukset on aika korkealla =D

   Poista